banner198

Hasta vatandaşın talebi iş olarak döndü

Çankırı'da doğal kaya tuzu ile ayak bakım tuzu yapan girişimci, ürettiklerinin çok beğenilmesi üzerine gelen talepleri karşılamak için üretime geçti.

Hasta vatandaşın talebi iş olarak döndü
banner145
Çankırı'da doğal kaya tuzu ile ayak bakım tuzu yapan girişimci, ürettiklerinin çok beğenilmesi üzerine gelen talepleri karşılamak için üretime geçti.

Çankırı'da küçük bir dükkan ve atölye kiralayan girişimci, ayda ortalama 2 ton ayak bakım tuzu üreterek, hastalara katkı sağlıyor.

Girişimci Mustafa Çağlar, yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıl önce öğretmenlikten emekli olduktan sonra memleketi Çankırı'da kaya tuzuyla ilgili çeşitli ürünler yapmaya başladığını anlattı.

Tuzun sağlık açısından önemli bir kaynak olduğunu savunan Çağlar, "Ayak bakım tuzu bol miktarda kil bulunması ve kilin insan vücuduna faydalı olduğunu öğrendik ve Çankırı'nın killi kaya tuzundan ürünler yapmaya başladık. Bir arkadaşımızın üniversitede okuyan kızının ayağında kanamalı ayak mantarı olduğunu duyduk ona 2 paket ayak bakımı tuzu hediye ettik. Babası arayarak teşekkür etti. Kullanılan malzemenin genç kızın ayağını iyileştirdiğini ve araba bile kullanabildiğini söyleyince biz bu işin üzerinde kafa yormaya başladık. Zaten bir çok vatandaşımızın da böyle bir talebi vardı ve bunu yaygınlaştırdık" diye konuştu.

-Atalarımızın metodunu geliştirdik

Ürettiklerinin yavaş yavaş dost tavsiyesi sayesinde çevreye yayıldığını ifade eden Çağlar, çeşitli kentlerden ve yurt dışına giden insanların ayak bakım tuzlarını götürdüklerini ve bu işi daha da yaygınlaştırmaya hedeflediklerini anlattı.
Eskiden de tuzla ayak bakımının yapıldığını dile getiren Çağlar, şunları kaydetti:

"Tarihsel açıdan baktığımız zaman eskilerimiz, büyüklerimiz geçmişte tuzlu suda ayaklarını dinlendirirdi. Doğal tuz, cilt hastalıklarına iyi geliyor. Eskiden de bu biliniyordu ve atalarımız bunu çok güzel uyguluyordu. Bizde atalarımızın metodunu geliştirdik. Killi tuzun içerisine antiseptik bir doğal ürün de katarak bu hale getirdik. Bugüne kadar iyi bir talep gördü. 750 gramlık paketlerde satış yapıyoruz. Ayak bakımını metal olmayan kapta tuzu suda eritiyorsunuz. Yaklaşık yarım saat çıkartıp 10 dakika kurutuyoruz 15 dakika sonra duruluyoruz. Aralıksız 6 akşam bunu yapmamız lazım. Bu uygulamayla hastalık ve yorgunluk kalmıyor."


-Postal giyen askere ayak bakım tuzu önerisi

Çağlar, yorucu ve sürekli ayakta kalınan mesleklerde çalışan insanlarda çeşitli hastalıkların oluştuğunu belirterek, ayak bakım tuzlarının burada faydalı olacağını düşündüğünü söyledi.

İnsanlık adına hizmet etmeyi hayat felsefesi olarak gördüğünü ifade eden Çağlar, "Benim bir idealim var, bu ayak mantarları ve ayak rahatsızlıkları genelde bir çift ayakkabı uzun süre giyen insanlarda olur. Keşke elimde imkanım olsa da silahlı kuvvetlerinin her erine bir çift ayak bakım tuzu hediye edebilsem. Çünkü bunun orda olması lazım. Askerlerimiz postalları uzun süre giyiyorlar. Ayakları uzun süre postal içerisinde kalıyor. Böyle rahatsızlıklar olabiliyor. İlerleyen zamanlarda elime böyle fırsatlar geçerse bunu değerlendirebilirim diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.






Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2013, 02:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Didem NEBATİ
Didem NEBATİ - 8 yıl Önce

Yorumunuz onaylanmamıştır.

SIRADAKİ HABER