banner198

İl Sağlık Müdürlüğünden Çankırı insanının aklıyla alay eden açıklama!

Çankırı Postası Haber Merkezimiz Elazığ depreminde Çankırı’dan gönderilemeyen 2’nci UMKE aracı ve 112 acil ambulansında yaşanan bir dizi sorun ve ihmaller zincirini kamuoyunun gündemine taşımıştı.

İl Sağlık Müdürlüğünden Çankırı insanının aklıyla alay eden açıklama!
banner145

Çankırı Postası Haber Merkezimiz "Çankırı depremzedelere acil yardımda sınıfta kaldı!" başlıklı haberi ile Elazığ depreminde Çankırı’dan gönderilemeyen 2’nci UMKE aracı ve Elazığ’da hizmet veremeden geri gönderilen 112 acil ambulansında yaşanan bir dizi sorun ve ihmaller zincirini kamuoyunun gündemine taşımıştı.

Haberimizin ardından İl Sağlık Müdürlüğünden konuyla ilgili evlere şenlik kısa ve ciddiyetten uzak bir açıklama yapıldı.  Yapılan açıklamada UMKE araçlarının hazır şekilde bekletildiği, Elazığ’a gönderilen ambulansta hizmeti aksatmayacak (!) bir arıza olduğu açıklandı. Elazığ’dan ambulansı geri döndüren ‘hizmeti aksatmayacak’ denilen arızanın ne olduğu açık bir şekilde kamuoyundan saklandı.  Elazığ’a gönderilen aracın hizmeti engelleyecek bir durum olmamasına rağmen geri gönderilmesi de izaha muhtaç bir açıklama olarak dikkat çekti. Ancak, haber merkezimizin ortaya attığı elektro şok cihazının çalışmadığı ve bu cihazın çalışmamasının hizmeti aksatmayacak bir sorun olup olmadığına yönelik bir açıklamada bulunulmadı.  Yine yolda arızalanan ambulansla ilgili tek cümle edilmeyen açıklamada dolambaçlı kelimelerle asıl haberle ilgili iddialara cevap verilmedi.

İl Sağlık Müdürlüğünün kamuoyunu yanıltan, Elazığ’a bir UMKE aracı istendiği diğer aracın ise hareket etmesine, göreve gitmesine engel bir durum bulunmadığı kuyruklu yalanını ise kamuoyuna detaylı bir şekilde duyuracağımızı buradan ilan ediyoruz.

Evlere şenlik açıklama şöyle:

24 Ocak 2020 saat 20.55’de Sivrice-Elazığ Depremi ile ilgili olarak sosyal medya ve bazı internet sitelerinde çıkan iddialar hakkında; Çankırı İl Sağlık Müdürlüğümüz emrine tahsisli 2 adet UMKE aracımız mevcuttur. Deprem sonrasında Bakanlığımız UMKE yöneticileri ile irtibata geçmiş Bakanlığımız tarafından 1 adet UMKE aracı için çıkış emri verilmiştir. Çıkış emri gelen UMKE aracı tam donanımlı ve hiçbir eksiği bulunmadan 5 personel ile deprem bölgesine hareket etmiştir. Diğer UMKE aracımız yerelde yaşanması muhtemel afetlere müdahale edebilmek amacıyla ilimizde hazır bulunması Bakanlığımızca uygun görülmüştür. Aracın hareket etmesine, göreve gitmesine engel bir durum bulunmamaktadır.

İki UMKE aracımız içinde yazlık ve kışlık 4’er adet yeni yedek lastikleri mevcuttur. Gerekli bakımları yapılmakta her daim göreve hazır bulunmakta olup araçlarımız tam donanımlı ve eksiksiz olarak hazır bekletilmektedir.

İlimizden iki adet tam donanımlı ambulans görevlendirilmiştir. Araçlarımızdan bir tanesinde hizmet vermesini engellemeyecek derecede bir arıza meydana gelmiş olup Elazığ il ambulans servisi başhekimi ve Bakanlığımız yöneticileri ile görüşülmüş olay yerinde yeterli ekip olduğundan ambulans Çankırı’ya geri çekilmiştir

Sağlıklı ve doğru bilgilendirmenin tarafımızdan sosyal medya kanallarımız ve kurumsal web sitemiz aracılığı ile yapılacağı kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2020, 03:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
112 acil
112 acil - 4 yıl Önce

Niye başka iller Elazığ Başhekimi ile görüşmüyor da biz görüşüp ambulansı mızı çekiyoruz? Alemin akıllısı biziz çünkü, sorun şu ki, biz göreve gitmeyi bu kadar çok isterken, hem araç hem de sorumsuzun birinin sc iş bilmezliği, adam kayırmacılığı ve aidiyetin devlete değilde, başka menfaat topluluklarına olması sebebiyle, işimizden soğuyoruz, bir çok arkadaşımız istifa etti bu adaletsiz uygulamalar yüzünden, görünen o ki sizler koltuktan vazgeçmemek için her türlü yola başvurmaya mübah görüyorsunuz, benden son söz Allah sizi ıslah etmesin, yaptıklarınızın karşılığı ne ise onu yaşatsın.

Yadırganacak Birşey Yok
Yadırganacak Birşey Yok - 4 yıl Önce

Öyle bir düzen var ki, ne kadar yalan söylersen o kadar makamın mevkiin artıyor. Siyaset ayağa kalkıp ayakta alkişlasın eserini.

Şahingöz.....
Şahingöz..... - 4 yıl Önce

Evet yine sağlık yine hoş olmayan bir haber ve yine il sağlık müdüründen talihsiz bir açıklama... Bu açıklama yı bilerek mi yapıyor ciddi idrak etmekte insan zorlanıyor. Bir afet yaşandı Allah bidaha göstermesin . Umke ekipleri acil göreve çağrıldı ve ekipler oluşturuldu depremin büyüklüğü azımsanmayacak 6.8 büyüklüğünde taheibarın boyutu da belli değil ve ekibin birisine çıkış emri veriyorsun aradan 1.5saat geçiyor umke ekibi çıkamıyor ikinci umke aracı yaklaşık bir hafta önce tatbikat tan patlak lastik
geliyor hiç bakımı yapılmadan bekliyor iki aracın ikisinin de Kontağı a 10 gündür badılmadığı için aküleri boş sorumlusu il dışında ve yerine görevli birini bırakmıyor araçların anahrarlarunı yerini bilmiyor depoya giremiyorsun çünkü anahtarı sorumluda sorumlu yok depodan malzeme alınamıyor. İyiki bulaşıcı hastalıklar birimi ile ortak kullanılan depo ki ona ulaşılıp malzeme alınıyor mevzu böyle gelişiyor..... Gelelim müdür beye bu yazdıklarımı sağlık müdürlüğünde bilmeyen yokken ve yaşanmışluğı kesin doğru iken çıkıp da inkar etmek gerçek gizlemek bir devlet adamına bir müdüre yakışır mı ihmaller belli bununda bir müsebbibi var devletini kurumunu düşünen bir müdür olsan bu işlerle ilgilen birim çalışanı na ve sorumlusuna gel bakayım bu Ne iş devlet sana bu işleri takip wt diye maaş veriyor niye yapmadın ve kurumumuzu böyle bir durumda zor duruma düşürdün demesi lazım.. Ama nerde müdür devletin müdürü gibi hareket etmeyin ce her haberi kendine yapılmış düşmanca bir saldırı olarak algıladığı için inkar etme politikası güdüyor... Devletin müdürüysen görevinde zafiyet gösteren personele devletin adına hesap soracaksın kol kanat gelmeyeceksin ki senin başın ağrımasın..... Yaptığın açıklamanın gerçeği yansıtmadığını tüm sağlık çalışanları biliyor acaba onların gözünde düştüğün durumun farkında mısın sn. Müdür yazık sana acınacak hale düştün gereksiz yere ....... Düşünsene koskoca il sağlık müdürü durumu kurtarmak için doğruları söylemiyor ve tüm çalışanlar da biliyor işin gerçek yüzünü........

Yaran
Yaran @Şahingöz..... - 4 yıl Önce

Bir şeyi çok merak ediyorum, Bazı haber siteleri, yok Çankırıda birlik yok Çankırıda beraberlik, yok dış boya yapıldı, yok kullanılmayan cihazlar kullanılmaya başladı vb. Mevcut yönetimi öven haberler yapıyorken, bu sitenin sahibi, oldukça iddialı skandalları gün yüzüne çıkarıyor, sadece sağlık çalışanları değil, sokaktaki insanlar bile oğlum bir aracı çıkaramadınız yazıklar olsun size diyor, bunların arkasında kim var ki, herkesin bildiği gerçekleri saklama gayretine giriyorlar? 5yıldır Çankırıda yaşıyorum, ben böyle bir çarpıklık görmedim, benimle birlikte gelenlerin hepsi Çankırıdan gitti, bende oğlanın üniversitesine göre haziranda gideceğim, böyle devam ederse, burada hiç yabancının iyisi kalmaz. Tosyalısı kalır, kırıkkalelisi kalır, ksaraylısı kalır.

O gece
O gece - 4 yıl Önce

O gece umke aracının patlak tekerin resimleri geziniyor sosyal medyada, ismini bilmediğim sorumlu başkan yardımcısıda hiç gözükmemiş söylenen bu

Gözcü
Gözcü - 4 yıl Önce

Yahu sen ne edepden yoksunmuşsun öyle, sorumsuzluğunun bedelini ödemeyi düşünmek yerine, sırtararak selfi paylaşabiliyorsun, oradaki kuru kalabalığa da bir çift sözüm var, o size dokunmayan yılan varya, umarım en kısa zamanda zehrini tadarsınız.

....
.... @Gözcü - 4 yıl Önce

Kim ?

Hseyin
Hseyin - 4 yıl Önce

Sağlık çalışanlarının hepsi yalan söylediğinizi biliyor. Kendi personelinizin gözünde bile ne hale düştünüz. Koca kurumu ne hale düştü. Beş yaşında Çocuk bile böyle açıklama yapmazdı.

Emrah
Emrah - 4 yıl Önce

Sağlık müdürü bu gözüne bakmayıpta baktık dediğiniz bebeğin yalanına benzemez çıkarırlar yalanını

Halk
Halk - 4 yıl Önce

Sayın editör bu resimi değiştirin lütfen şimdi bu müdür sakalsız ve oturduğu Yen'i binada cumhurbaşkanımızın arkasında resmî yok reklamlar bitti


SIRADAKİ HABER