banner198

Türk Sağlık Sen'den Vesayet Sen'e yalanlama geldi!

Vesayet Sen yönetimin sözde basın açıklamasına bir yalanlama da Çankırı Türk Sağlık Sen Temsilcisi Serhat Gökce’den geldi.

Türk Sağlık Sen'den Vesayet Sen'e yalanlama geldi!
banner145

Vesayet Sen yönetimin sözde basın açıklamasına bir yalanlama da Çankırı Türk Sağlık Sen Temsilcisi Serhat Gökce’den geldi.

Sağlık- Sen Başkanı Tuna Dinç’in basın toplantısında ki açıklamasını yalanlayan Gökçe, “2018 de öyle yönetmelik değişikliği falan olmamıştır. Olan değişiklik hastanede2014 de B1 olan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun A1 istasyonuna dönüştürülmüştür. Sapla samanı karıştırmamak lazım, şeffaf olmak gerekli.” dedi.

Türk Sağlık Sen olarak yaşanan bu olumsuzluklara sessiz kalmalarının kenardan seyretmelerinin kendilerinden beklenmemesi gerektiğini aktaran Gökçe, “İnsanlık onuruna yakışmayan yalanların bir STK başkanının ağzından dökülmesi ülkemizde toplumun geldiği nokta açısından vahim bir o kadar da düşünülmesi gereken olgudur. “dedi.

Gökçe, Tuna Dinç’in Şer odağı arıyorsa kendi içine dönüp bakmasında yarar olduğunu vurguladı.

Gökce, yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Değerli Basın Mensupları Çok kıymetli Sağlık Çalışanı arkadaşlarım ve Çankırılı Hemşehrilerim. “Çankırı da Sağlık Sektörü son zamanlarda yerel basının ve Çankırı’mızın birinci gündemi Çankırı Devlet Hastanesinde yaşanan olumsuzluklardır. Kamuoyu tarafından kahvehaneler de dost meclislerinde sohbet konusu olmuştur. Hal böyle iken Türk Sağlık Sen olarak Yaşanan bu olumsuzluklara sessiz kalmamız kenardan köşeden seyretmemiz bizden beklenemez. Sağlık Sektöründe hizmet veren bir STK olarak ve kamu çalışanının haklı mücadelesinde yol başçı olan Türk Sağlık Sen elbette bu olumsuzluklara sessiz kalamaz hakkı tutup kaldırır doğru olanı eğmeden bükmeden haykırmaktan geri de durmaz. “diyerek sözlerine başladı.

Gökce, Yerel basında son aylarda gündeme gelen ‘’Çankırı Devlet Hastanesinde Yolsuzluk İddiası ‘’ başlıklı yazı ve sonrasında peşi sıra gelen haberleri yakından takip etmekteyiz. Bilindiği üzere 2012 yılında kurulan İç ve Dış Hasta nakil birimi 2014 yılında ayrılmış dış nakil olan birim B1 İstasyonları birinci, ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurum ve kuruluşları ile entegre olarak kesintisiz ambulans ve acil servis hizmeti veren bir 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna dönüştürülmüş, Çankırı Devlet Hastanesini Hizmet noktasında yetersiz kaldığı Acil Hastaları daha donanımlı diğer illerdeki büyük hastanelere sevkini sağlayan bir acil sağlık hizmetleri istasyonudur.

Eve Nakil birimi ise, Çankırı Devlet Hastanesine gelen ve tedavisi biten acil servis ya da hastane servisinde yatıp tedavisi biten halk deyimi ile taburcu olan yürümekte ya da eve ulaşımında zorluk yaşayan hastaların evlerine naklini sağlayan bir birimdir. Evde sağlık biriminde ya da diyaliz de hasta taşıyan araç ve çalışanlardan hiçbir farkı yoktur.

Bu bilgi notunu belirttikten sonra; Geçtiğimiz günler de malum sendika başkanı bir eksik olan yönetimini yanına alarak sosyal medyada sözlü, yerel basında yazılı basın açıklaması yapmış ve Çankırı Devlet Hastanesinde yapıldığı iddia edilen, soruşturma neticesinde hırsızlık ve yolsuzluk yapıldığı kanaatine varılan idari ceza alan ve adli yargı sürecinin başlatılması yönünde karar verilen soruşturma dosyası hakkında yalan yanlış beyanlarını üzülerek izledik.

İnsanlık onuruna yakışmayan yalanların bir STK başkanının ağzından dökülmesi ülkemizde toplumun geldiği nokta açısından vahim bir o kadar da düşünülmesi gereken olgudur. Şunu açıklıkla belirteyim 2018 de öyle yönetmelik değişikliği falan olmamıştır. Olan değişiklik hastanede2014 de B1 olan acil sağlık hizmetleri istasyonu A1 istasyonuna dönüştürülmüştür. Sapla Samanı Karıştırmamak lazım şeffaf olmak gerekli.

Malum Sendika bu çıkan haberlerin birebir muhatabı değildir. Ancak, Hastane İdarecilerinin Malum Sendika yönetiminde olmaları, soruşturmada ismi geçen ve haksız nöbet parası aldığı, hasta formlarında tahribat yaptığı resmi evrakı kurum dışına çıkaran şahsın yönetici sıfatında olması malum sendikanın isminin geçmesine sebeptir. Şer odağı arıyorsa kendi içine dönüp bakmasında yarar vardır. Hastane idarecisi yönetici olmasa malum sendikanın ismi de geçmeyecek birinci dereceden fail olmayacaktır. Yıllardır Sendika Yöneticilerin idari kadroları işgal etmeleri ve bu koltuklarda sendikacılık yaptıklarını ve idari görevlerinden doğan gücüde kendinden olmayanlara nasıl acımasızca kullandıkları tüm sağlık çalışanlarının malumudur. Bizler Türk Sağlık Sen ailesi olarak nerde bir haksızlık nerde bir zulüm var ise sağlık çalışanının yanında saf tutarız.

Eğer sağlık çalışanları da devletimizin kurumlarına zarar veriyor talan ediyor, göz göre göre soyup soğana çeviriyorsa hiç kimse kusura bakmasın devletimizin yanında yer alır ve terimizin son damlasına kadar mücadeleden geri durmayız. Sendikacılık kurumlara müdür tayin etme, başhekim belirleme makamı değildir. Türk Sağlık Sen olarak bizim idarecilerden beklentimiz, devletin verdiği görevi hakkıyla yapması ve personel görevlendirmelerde liyakati esas almasıdır. Sendikal tercihlerinden dolayı personelini ötekileştirilmemesi haksız ve hukuksuz uygulamalara “sırf bizden değil” diye tevessül etmemesidir. Bu kriterlere haiz her idareci ile çalışmaktan memnuniyet duyacağımızı belirtmek isterim ve bütün idari kadrolarda olan arkadaşlarımızdan bunu beklemekteyim. Bu beklentilerimizi karşılamayan idarecilerin hem bu dünyada hem ahirette ellerimiz iki yakalarında olacaktır. Biz Hakkı Tutup Kaldıran Bir Sendikayız

Malum Sen Başkanı Erdemliler olduğundan bahsetmiş sormak istiyorum.

1-Erdemli olmak; Adları yolsuzluk la anılan Hasta mahremiyetini ihlal eden  resmi evrakta sahtecilikle anılanlarla omuz omuza olmak mıdır ;yoksa temize çıkana kadar görevden ve sendika yönetiminden el çektirilmesini istemek midir

2-Erdemli olmak; İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanlığının incelemesi sonucu son verilen haksız uygulamayı devlet hastanesi yöneticilerinin yani malum sen yöneticilerinin kaldırdığını milletin gözünün içine baka baka yalan beyan da bulunmak mıdır?

3-Erdemli olmak; Sendika şube başkanı olarak bir kurumda idareci sıfatıyla bulunmak mıdır yada maaş mutemetliği ve insan kaynaklarında çalışıp yeni gelen memura sendika kağıdı deyip her şeyden bir haber yeni göreve başlamış memur arkadaşıma hiçbir açıklama yapmayıp kurum evraklarının arasında sendika üyelik formunu imzalatmak mıdır?

4-Erdemli olmak; gittiğiniz kurumlarda çalışanlara sağlıkta güçlü olan biziz, etkili olan biziz tayin işin olduğunda bana geleceksin ben yapacağım senin tayinin bize gelmezsen işine engel olurum demek midir?

5-Erdemli olmak; ilçe ziyaretlerinde kurum müdürlerinin birini sağına birini soluna alıp kurum içinde personel gezerken idari baskıyı personele hissettirmek midir?

6-Erdemli bir sendika başkanı tayin terfi işlerine mi bakar yoksa sağlık çalışanının huzur ve refahı için ekonomik yönden yaşanabilir bir iş hayatı ve sosyal yaşamını daha güzel olması için mi mücadele verir.

7-Erdemli olmak; bir önceki toplu sözleşmede 3 e kapalı olup 3,5 a kabak çiçeği gibi açılmak mıdır?

8-Erdemli olmak; Türkiye deki hayat pahalılığından ve enflasyondan bir haber olup 8+7 ile sözleşme masasına oturup 4+4 le kalkıp pısırık bir görüntü vermek midir?

9-Erdemli olmak; toplu görüşmelerde anlaşılan konuları tutanakla kayıt altına almaktan aciz olup sonrasında hakem heyetinin verdiği zamma şerh düşmeyip imza atmak ve arkasına çıkıp da kamu hakem heyetinden geçse de memurun vicdanından mahkûm olmuştur diye serzenişte bulunmak mıdır?

Velhasıl erdemli olmak gücünü sağlık çalışanından aldığının bilincinde olup onun hakları için ter dökmektir mücadele etmektir.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun sık sık kullandığı bir söz vardır  "Firavun'un Karşısında Olmak Yetmez! Musa'nın (a.s) Yanında Olmak Gerekir."

Sözlerime son verirken Sınır ötesinde Vatan için Bayrak için Dini Mübin İslam için ter döken Kan döken Can veren Mehmetçiğimizi Rabbim muzaffer eylesin Barış Pınarı Harekâtı tüm mazlumlara bir umut olsun.

Saygılarımla…..

Serhat Gökce=> Çankırı Türk Sağlık Sen Temsilcisi

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2019, 03:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
KURTULUŞ
KURTULUŞ - 5 yıl Önce

ÇANKIRI SAĞLIKTA FİRAVUN KİM MUSA KİM YAKIN ZAMANDA ANLAŞILIR AMA FİRAVUNUN ZULMÜNDEN KORKUP SİNEN YADA MENFAATLERİ İCABI DESTEKLERİNİ ÇEKMEYENLERE GERÇEKTEN ÜZÜLÜYORUM.

Meraklı
Meraklı - 5 yıl Önce

Başkan iyi güzel özet geçmişinde, benim asıl merak ettiğim konu şu, soruşturma açılan yöneticileri neden koruma gayreti içindeler? Herşey buz gibi ortada. Yoksa sarışendikada bilmediğimiz dolaplar mı dönüyor? Biz bunları atarsak, bunlar da bülbül gibi öter hapse gireriz diye mi korkuyorlar?

yıldıray
yıldıray - 5 yıl Önce

"Hırsızlar kavga ettikleri zaman, çaldıkları yere dökülür." demiş bir Arap Atasözü. idari ve adli soruşturma sonucunda daha neler ortaya çıkacak acaba

Bereketli Topraklar
Bereketli Topraklar - 5 yıl Önce

Lafta müslüman şeytanın uşağı hırsızlar kul hakkının dibini sıyırır. Erdemli olmak kendini bilene yakışır.

Bereketli Topraklar
Bereketli Topraklar - 5 yıl Önce

Bu ülkede g. korkusu ALLAH korkusunun önüne geçmiştir. Abdest almayı bilmeyen abdest alıp hadisleri yok sayan bir nesilden adalet beklemeyin. Bu ülkede vatan haini eksik olmazdı. Artık hırsızda eksik olmuyor.

Hırsız sendika
Hırsız sendika - 5 yıl Önce

Görevden alındığınız yok istifa etmiyorsunuz sizlerle çalışmak istemiyoruz ne sendikacılar ne hastane yönetimi. Bizleri bunlara mecbur kalanlar iki cihanda da rahat yüzü görmesin inşAllah. Midemiz bulanıyor her gün hastanede bu piskikleri girmekten

SIRADAKİ HABER