banner306
banner198

Vali Abdullah Ayaz, Pandemi süreciyle ilgili yeni alınan kararları açıkladı

Vali Abdullah Ayaz, pandemi süreciyle ilgili bu gün gerçekleştirilen İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısında alınan kararları açıkladı.

Vali Abdullah Ayaz, Pandemi süreciyle ilgili yeni alınan kararları açıkladı
banner145

Vali Abdullah Ayaz, pandemi süreciyle ilgili bu gün gerçekleştirilen İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısında alınan kararları açıkladı.

Valilik Birlik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Vali Ayaz, yeni normalleşme planının bu gün itibariyle hayata geçtiğini ifade ederek, “İlimiz şükürler olsun ki iyi bir durumda. Orta riskli iller arasında yer almaktayız. İnşallah bu risk seviyesinden ileriye değil de geriye gideriz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan kararlara ilave olarak İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısında yeni kararlar aldıklarını belirten Vali Ayaz şunları söyledi: “65 Yaş üstü vatandaşlarımızla ilgili kısıtlamalar kalktı ancak aynı yaş grubu için Pazar yeri ve toplu taşımalarla ilgili kısıtlamalara bir süre daha devam edeceğiz. Sadece ikinci doz aşı uygulanmış olan 65 yaş üstü vatandaşlarımız bu karardan muaf olacak. 65 yaş üstü için ikinci doz aşılar tamamlandıktan sonra bu kısıtlamayı kaldırabiliriz. 65 yaş üstü hasta sayımızda beklentimizin üzerinde bir artış var. Bu konudaki en büyük endişemiz aşı olunduktan sonra tedbirlere uyulmaması. Aşılama yapıldıktan sonra bağışıklık oluşması için belli bir zaman geçmesi gerekiyor. Aksi durumda aşı da bir işe yaramıyor. Aşı olanlar için artık hasta olmaz düşüncesi olmamalı. Bu kadar az hastamız varken bu kadar fazla 65 yaş üstü hastamızın olmasının tek sebebi tedbirlerdeki gevşeme olduğunu düşünüyoruz.”

Diğer mevcut tedbirlere devam edileceğini açıklayan Vali Ayaz, “Maalesef vatandaşlarımız normalleşmenin yanında söylediğimiz diğer hiçbir kelimeyi duymuyor. Yeni normal diyoruz, kontrollü sosyal hayat diyoruz ama burada ne yeni normal ne kontrol kelimeleri pek duyulmuyor maalesef. Vatandaşlarımızdan istirhamımız bir süre daha sabır etmeleri” dedi.

AŞILAMA İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Aşılama işlemlerinin hızla devam ettiğini aktaran Vali Ayaz, “İnşallah en kısa sürede vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunu aşılamış ve bağışıklığına kavuşturmuş oluruz. Bu iyileşme neticesinde de geri kalan kısıtlamaları sonlandırmış oluruz diye ümit ediyoruz.  Ancak vaka sayıları yeniden yükselirse kaldırılan bazı kısıtlamaların geri gelmesi söz konusu olacaktır. Bunu hiç birimiz istemeyiz. Aşı olabilecekken aşı olmamış vatandaşlarımız var. Onlarla ilgili bu hafta özel olarak çalışacağız. Arkadaşlarımız bu konuda yoğun gayret sarf ediyor. Ayrıca bu hafta içerisinde yüz yüze eğitime başlayacak olan öğretmenlerimizi aşılamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Denetimleri arttırmanın bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Vali Ayaz, sözlerine şöyle devam etti: “İlimizde riskler artıyor. Denetimler devam ediyor fakat bir aksilik olmazsa ilerdeki süreçte denetimleri arttırarak devam edeceğiz. İnşallah bu süreç esnaflarımızın da birazcık nefes almasına vesile olur. Düğünler, 100 kişiye kadar 1 saat olarak serbest bırakıldı. Fakat bizim daha önceden almış olduğumuz kararlar halen geçerli olacaktır. Kına geceleri, düğün konvoyları, baş donanmalar yine yasak olacak. İlimizde bu yasakları uygulamaya devam edeceğiz.”

Vali Ayaz açıklamalardan sonra basın mensuplarının sorularını

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2021, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304