Çankırı Sağlığında adeta deprem etkisi oluşturan yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları Memur Sen’e bağlı Çankırı Sağlık (Vesayet) Sen’den kopuşları da hızlandırdı.

Özellikle sendika yöneticilerinin adının karıştığı yolsuzluk ve usulsüzlük olaylarına rağmen yönetimin ‘bir şey yokmuş’ gibi davranma çabaları beraberinde tepki istifalarını getirdi. Edinilen bilgiye göre son 3 ayda sendikadan istifa eden sağlık çalışanı sayısı 250 kişiyi aştı. Çankırı’da bin 600 sağlık çalışanından bin 226 üyeye sahip olan Sağlık Sen’in bu istifaların ardından üye sayısı üç haneli rakamlara inerek yaklaşık 976’e geriledi.  

Soruşturmada Çankırı Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü N.İ.A, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü K.B, sağlık çalışanı M.T. idari cezalar almışlardı. Ayrıca Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu adli bir suç işlendiği gerekçesi ile suç duyurusunda bulunarak dosyaya yargı yolunun açılmasını sağlamıştı.

Öte yandan Sağlık Sencilerin skandalların patlak vermesinin ardından sosyal medya hesabını kapatarak sessizliğe bürünmesi de dikkatlerden kaçmadı. Sağlık kulislerinde sendikanın bu işlere adı karışan isimlerin elinde olması, üyelerin aidat gücünü kullanarak avukat desteği ve diğer hizmetleri görmelerinden duyulan rahatsızlıkta sıklıkla dile getirilen konuların başında geliyor. Böylesi bir olayı kabul etmek istemeyen üyelerin ‘Vesayet Sen’cilerden büyük rahatsızlık duyduğu ve istifaların artarak devam etmesi bekleniyor.     

Editör: Haber Merkezi