banner198

AK Parti Çankırı Belediye Başkan adaylığı başvuruları dip yaptı! Son dakikalarda 5 Aday Adayı başvurdu...

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler için başlatılan Aday Adaylık başvurusu22 Kasım Çarşamba günü sona erdi.

AK Parti Çankırı Belediye Başkan adaylığı başvuruları dip yaptı! Son dakikalarda 5 Aday Adayı başvurdu...
banner145

AK Parti’de Çankırı Belediye Başkanlığına son dakikalarda 5 Aday Adayı başvurdu.

AK Parti’de 2024 yılında yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için başlatılan Belediye Başkanlığı Aday Adaylık başvurusu 22 Kasım Çarşamba günü sona erdi.

Çankırı’da AK Parti’den kimlerin aday adayı olacağı konuşulurken, başvurularının bitmesine dakikalar kala Çankırı AK Parti’ye 5 isim sessiz sedasız gelerek başvurusunu yaptı.

AK Parti Çankırı İl Başkanlığında yapılan başvurularda, Yakup Karaman, Şahin Eraslan, Bekir Bayram, Talip Ünür, Mehmet Şahin isimleri yer aldı.

Yapılan başvurular hakkında açıklamada bulunan AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, "2024 yılı yerel seçimleri için Çankırı Belediye Başkanlığı Aday Adaylık sürecini tamamladık. 5 kişinin yaptığı başvuru sonrasında 26 Kasım Pazar günü temayül yoklamasını gerçekleştireceğiz. Daha sonrasında ile Genel Merkezimizin takdir ve tensipleri ile de adayımızı açıklayarak çalışmalarımıza başlayacağız. Bu süreçte aday adayı olan arkadaşlarımızın haklarında hayırlısı olmasını temenni ediyorum. Sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşlarımızla daha iç içe daha samimi bir şekilde yönetimi sağlayacaklarından hiç şüphem yok." ifadelerine yer verdi.

Kulislerden sızan bilgilere göre; kamuoyunda "AK Parti’den aday adayı yok!” söylentilerinin yayılması üzerine bazı isimlerin rica ile aday adayı başvurusu yaptığı iddia edilmekte.

Çelik Genel Merkeze başvurusunu yaptı -

İl Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik AK Parti Genel Merkezine giderek başvurusunu gerçekleştirdi. Çelik’in Sancaktepe’yi istediği ama partinin nerede görev verirse orada aday olmaya hazır olduğunu söylediği belirtilmektedir.

Başvurular “Nereden nereye” dedirtti!

Öte yandan AK Parti’de mahalli idareler seçimlerinde sabık Belediye Başkanı İrfan Dinç’in en güçlü olduğu dönemde bile çok sayıda aday adayı çıkardı. Kamuoyuna açık, kalabalık gruplar ve basın önünden bayram havasında geçen başvurular olurdu. Son dakikalarda sessiz sedasız gerçekleşen başvurular, son milletvekili genel seçimlerinde ilde bir önceki döneme göre 16 puan oy kaybı yaşayarak 1 milletvekilliğini MHP'ye kaptıran AK Parti'de “Nereden nereye” dedirtiyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2023, 23:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Recep Bayraklı
Recep Bayraklı - 6 ay Önce

Şahin Eraslan belediyeyi Ak Partiye kazandırabilir. Artık Çankırı'da taze kan ihtiyacı var.

Batuhan
Batuhan @Recep Bayraklı - 6 ay Önce

Tabi canım
MHP ye kazandırdı sıra AKP de !

Recep Bayrak
Recep Bayrak - 6 ay Önce

Şahin Eraslan belediyeyi A.k Partiye kazandırabilir.

SIRADAKİ HABER