banner198

AK Parti, Çankırı ilçe ve belde belediye adaylarını tanıttı!

AK Parti’nin Çankırı ilçe ve belde belediye başkan adayları, düzenlenen programla tanıtıldı.

AK Parti, Çankırı ilçe ve belde belediye adaylarını tanıttı!
banner145

AK Parti’nin Çankırı ilçe ve belde belediye başkan adayları, düzenlenen programla tanıtıldı.

AK Parti’nin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için Çankırı’nın ilçelerden ve beldelerden aday gösterdiği belediye başkan adaylarını düzenlediği tanıtım programıyla duyurdu. AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun katılımı ile düzenlenen tören Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu’ndan gerçekleştirildi. Partililerin yoğun katılım gösterdiği programda konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönderme yaparak, “Bunlardan memlekete hayır gelmez” dedi.

“Olmayan baraj patladı dediler ama var olan barajı da inkar ettiler”

Kızlaryolu barajının hayali olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderme yapan Akbaşoğlu, "Çankırı’nın tüm mahallelerine Merkez köyüne de Kızılırmak’a da Eldivan’a da ve her yere de içme suyu imkanı getiriyoruz. Yani bu baraj, şu anda Çankırı’da suyunu içtiğimiz baraj gibi 3 tane baraj yaptık elhamdülillah. Yapılamaz denilen hayali gerçekleştirdik. Ama Kemal Kılıçdaroğlu bu baraja hayali baraj diyordu, yok böyle bir baraj diyordu. Ama bakın eseri bitirdik. Çankırı’nın ve bölgenin en büyük kamu yatırımı ve Çankırı’nın her köşesine içme suyunu asırlarca imkan tanıyacak en büyük eseri, hayali gerçekleştirdik elhamdülillah. O zamanlar grup başkan vekiliydi, sayın Özgür Özel bugün ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı. O da hayali baraj diyordu. İki sene önce Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde büyük bir sel afeti yaşandı. Ortalama bir yılda yağan yağmur iki günde yağdı. Ve maalesef birçok vatandaşımızın canını aldı. Sinop’ta da, Bartın’da da bir afet olmuştu. Bu, CHP zihniyeti öyle bir zihniyet ki, yalan üzerine siyasete yöneldikleri için ‘Olmayan baraj patladığı için insanlar vefat etti’ demişti. Olmayan baraj patladı dediler ama var olan barajı da inkar ettiler. Bunlardan memlekete hayır gelmez” diye konuştu.

“Bir ilde ev kiraları 10 ila 20 bin TL arasına tırmandıysa o ilde belediyecilik göçmüş demektir”

Yapacağı projeler ile şehrin nüfusunu yükselteceğini vaat eden AK Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Filiz, “Bir ilde ev kiraları 10 ila 20 bin TL arasına tırmandıysa o ilde belediyecilik göçmüş demektir. Burada sorunların tedavisi belli. Siz istediğiniz kadar fabrika getirin ama eğer konut yoksa o fabrikalar size yar olmaz. En az 30 fabrika, 10 bin konut, 300 bin nüfus. Bunları yerine getireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Belediye başkan adaylarının isimleri okunarak sahneye davet edildi. Program adaylarla hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Programdan notlar –

  • Spor salonunun zeminiyle birlikte tamamen dolduğu programda spor salonu dışıda 3/1 oranında oldu.

  • Partisince tekrar aday gösterilmeyen Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay törene katılmadı.

  • Üç dönem kuralına takılan Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal programa katılarak ilçe adayıyla birlikte sahneye çıktı.

  •  Tribünlerde Çerkeş İlçesinin bariz üstünlüğü vardı.

  • Sunucu tarafından ilçe isimleri sayılırken en yüksek alkış Çerkeş, Yaylakent, Eldivan, Yapraklı ilçelerinden geldi.

  • Törende ilçelerden gelen partililerin çokluğu gözlerden kaçmadı. İl merkezinden katılımın oldukça düşük olduğu gözlemlendi.

  •  Siyasi bir programa bazı memurlar ve bazı kurum müdürlerinin katıldığı görüldü.

AK Parti’nin Çankırı’nın ilçelerinde ve beldelerinde belediye başkanı adayları şu şekilde:


Atkaracalar: Harun Oflaz


Bayramören: Raşit Güngör


Çerkeş: Hasan Sopacı


Eldivan: Mustafa Lafcı


Ilgaz: Mehmed Öztürk


Kızılırmak: Mehmet Bulut


Korgun: Ali Özen


Kurşunlu: Şakir Kaymak


Orta: Ferhat Danacı


Şabanözü: Faik Özcan


Yapraklı: İhsan Haydar


Çardaklı Beldesi: İlyas Ertürk


Saçak Beldesi: Ramazan Yarım


Dodurga Beldesi: Hasan Hüseyin Kaşıkçı


Kalfat Beldesi: Salim Doğan
Yaylakent Beldesi: Kadir Dede

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2024, 20:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER