AK Parti Çankırı İl Başkanlığınca 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik temayül yoklaması yapıldı.

İl ve ilçe teşkilatı üyeleri, AK Parti Genel Merkez Seçim işleri Başkan Yardımcısı Samir Altunkaynak'ın komisyon başkanlığını yaptığı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen temayül yoklamasına katıldı. Üyeler, belediye başkan aday tercihlerini çevrimiçi yoklama ile belirledi.

İl Başkanı Koray Erdoğan, “31 Mart 2024 Yerel seçimleri için aday belirleme sürecinde temayül oylamasını teşkilatımızın yoğun teveccühü ile %95 gibi katılım oranıyla gerçekleştirdik. Demokrasinin en güzel örneğini gösterdikleri için katılım sağlayan ve emeği geçen teşkilat mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Temayül yoklaması için İlimizde misafir ettiğimiz Komisyon başkanı Samir Altunkaynak ve MKYK üyemiz M. Ali Kurt’a ve Sakarya Milletvekilimiz Lütfi Bayraktar’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Temayül yoklamasında sadece bir isim önerisinde bulunmakla birlikte teşkilatın mevcut başkanların da performansı soruldu.

Temayül yoklamalarının ardından aday belirleme süreci anket, "gizli müşteri" diye tabir edilen araştırma yöntemi kullanarak belirlenmeye çalışılacağı öğrenildi.

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile milletvekillerinden oluşan komisyonların gözetim ve denetiminde yapılan yoklamada, 81 ilde yaklaşık 160 bin AK Partili oy kullandı.

Yavuz: Son kararı komisyon verecek -

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ankara’da temayül yoklaması sürecine ilişkin açıklama yaptı.

TBMM’de yumruklu kavga TBMM’de yumruklu kavga

Yavuz, “Tüm Türkiye'de teşkilat mensubu arkadaşlarımızın görüşünü almış ve bu görüşleri Sayın Cumhurbaşkanımıza saat 16.00 itibarıyla arz etmiş olacağız.” dedi.

Belediye başkanlığına aday olmak isteyen memurlar için son istifa tarihinin 1 Aralık olduğunu hatırlatan Yavuz, “Şu ana kadar sisteme giriş yapanların sayısı 8 bini aştı. Çok daha fazlasıyla müracaat olacak ve 10 binleri, belki 20 bin, 30 bini aşan bir şekilde aday müracaatının söz konusu olduğu bir tablo karşımıza çıkacak.” dedi.

Yavuz, partideki aday belirleme sürecinin sürdüğünü, son kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yaptığı komisyonun vereceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi