banner198

Akbaşoğlu’ndan yeni bir enflasyon hesaplaması daha!..

AK Partili Akbaşoğlu: Fransa’da 150 Euro'ya dolan poşet şimdi 750 Euro'ya doluyor; yüzde 6-7 oranında enflasyon var

Akbaşoğlu’ndan yeni bir enflasyon hesaplaması daha!..
banner145

Habertürk'te Kübra Par'ın Açık ve Net programına konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Emin Akbaşoğlu, Türkiye’de artan hayat pahalılığı,  gıda fiyatları ve enflasyon oranlarını Almanya ve Fransa örneği ile savundu.  Dünya’da da enflasyonun yüksek çıktığını Fransa örneği ile anlatmaya çalışan Akbaş oğlu, " Bugün 150 Euro'ya dolan bir poşet Fransa'da ve Almanya'da 750-800 Euro'ya doluyor. Orada da 1 altındayken yüzde 6-7 oranında enflasyon var." dedi.

Araya giren program sunucusu Kübra Par, " Yüzde 6-7 artıyorsa 6-7 kat artmış olmaz. Ama bakın bunlar sosyal medyaya da düşüyor, bence bir matematik hatası yapıyorsunuz o yüzden söylüyorum" uyarısına rağmen sözlerine devam eden Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Fransa'da yaşayan yakınlarımızdan hareketle, daha önceleri 150 euroya doldurduğumuz poşeti 750 euroya doldurduğumuz noktalara geldim noktası gerçekten önemli" cevabını verdi."

%5 İle Çarptığınızda da alırsınız bu rakamı"

Kübra Par ise "Sizin dediğinizin olması için oradaki enflasyonun %7 değil, yani %200, %300 falan olması gerekiyor" derken Akbaşoğlu, "Hayır, %6 ile çarptığınız zaman bile o rakamı alırsınız. Bakın %5 ile çarptığınızda da alırsınız onu" şeklinde cevap verdi.

Sosyal Medyada Gündem oldu

Bu açıklamaların ardından programdaki bu anlar sosyal medyada kısa süre içerisinde çok sayıda etkileşim aldı. Programın sunucu Kübra Par ve bu açıklamaları yapan Muhammet Emin Akbaşoğlu, en çok konuşulan konular arasına girdi. Sosyal medya kullanıcıları, “ülkemiz yeni bir hesap uzmanı kazandı” eleştirisinde bulundu.

Çay simit hesabı ile gündeme gelmişti.

AK Parti Çankırı Milletvekili Emin Akbaşoğlu, daha öncede çay-simit hesabı ile gündeme gelmişti. 2019 Mahalli İdareler seçim çalışması kapsamında Yapraklılılarla bir araya gelen Akbaşoğlu, asgari ücretle geçinen 5 kişilik bir ailenin günde 3 öğün çay- simit tükettiğinde ceplerinde 1120 lira para kalabileceğini söylemişti.

Bir bardak çayın 1 TL, simit fiyatının da 1 TL olduğunu belirten AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu şöyle konuştu:  “5 kişilik bir aileden yapacağım hesabı. AK Parti kurulduğunda 2002 yılında asgari ücretli vatandaşımızın maaşı sabah, öğle, akşam çay simit almaya yetmiyordu. Şimdi asgari ücretlinin maaşı ne kadar, iki bin yirmi lira. Koyduk kenara. 1 çay, 1 simit 2 lira. 5 kişilik bir aile bir öğünde 10 lira. Günde 30 lira. Ayda ne yapar, 900 lira. 2020 lira eksi 900 lira. Ne yapar? Demek ki 1120 lira cebinde kalıyor. Daha mı iyi daha mı kötü? Soruyorum matematik yaptık muhterem, şöyle kalk bakayım ayağa.”

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022, 10:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ben de istiyorum okafayı
Ben de istiyorum okafayı - 2 yıl Önce

Bu vekili gerçekten ayakta alkışlıyorum beyin yakmakta milleti kandırma algı yapma diyeceğim de üzülerek söylüyorum yemin olsun kendide inanmış anlattıklarına %7endilasyon demek 100euro luk bir mamul 107 euro olur bunu anlamaktan aciz biri bu memlekette AKP grup başkan vekili eyvah ki eyvah......

FKTATAR
FKTATAR - 2 yıl Önce

Ağır vergi ve faturalarla milletin canına okudukları gibi, matematiğin de canına okumuş.

Gülüp geçiyorum sana
Gülüp geçiyorum sana - 2 yıl Önce

Bu adama hesap yaptırmayın nolur bilmiyor cunku denedik gördük

Cengiz Ünlü
Cengiz Ünlü - 1 yıl Önce

Allahtan NASA da çalışmıyor rota konusunda gezegen hatası falan yapmaz olsa olsa galaksi hatası yapar bu kafayla

SIRADAKİ HABER