banner198

Başkan Esen, Kimse Çankırı’da 5 yılda 10 bin konut yapamaz

İsmail Hakkı Esen, “ Kusura bakmasınlar 22 yılda konut vaatlerinin hiç birini yapamayanlar Çankırı’ya 5 yılda 10 bin konut yapamaz.” dedi.

Başkan Esen, Kimse Çankırı’da 5 yılda 10 bin konut yapamaz
banner145

MHP Çankırı Belediye Başkan Adayı ve Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “ Kusura bakmasınlar 22 yılda konut vaatlerinin hiç birini yapamayanlar Çankırı’ya 5 yılda 10 bin konut yapamaz.” dedi.

Çankırı Postası Seçim Özel yayınında AK Parti Adayı Hüseyin Filiz ve İYİ Parti adayı Mehmet Ali Karamemiş’in seçim vaatlerini ciddiyetten uzak ve ayağı yere basan projeler olarak görmediğini belirtti.

Esen; “Konut fiyatlarının yüksekliğini de bize bağlayanlar var konut olmadığı için ama bugün Çankırı’da 184 kiralık konut var.  Bugün Çankırı’da kira ortalaması yani en yüksekle en düşük ortalaması 16 bin 250 TL, Çorum’da 61 bin 110 lira, Kastamonu’da 28 bin 825 TL,  Akyurt’ta 13 bin 325 TL yani elbette tüm bu kiralar yüksek ama Çankırı bölgenin en düşük kira fiyatlarından birine sahip durumda.

İki adayda Çankırı’da ev yok konut fiyatı yüksek diyorlar ama bende şunu soruyorum. Bunu diyenlerin Çankırı’da bir dikili taşı var mı merak ediyorum. İmkanları var neden konut yapmıyor bu kişiler.

Çankırı’ya 10 bin konut yapacağız diyorlar. Benim öyle bir vaadim yok. Ayrıca bu 5 yılda yapılamaz. Türkiye’nin yaşadığı şartları ve deprem bölgesinde ki çalışmaları düşündüğümüzde bu mümkün değil. Hüseyin ağabeyin bu kadar gücü varsa bir zahmet çevre yolunu ve kurban keserek yıkılan yüzme havuzunu bitirsinler.  Yani ben rakiplerin seçim vaadi olarak ortaya sürdükleri projeleri ciddi bulmuyorum. Ben şunu söyleyebilirim kendi arazimize 6 bin konut yapabilirim. TOKİ ne kadar yapar bilemiyorum.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2024, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER