banner198

Hasan Hüseyin Kozan, 5 yıldır çalışkandım karşıma aday olunca mı vizyonsuz oldum.

MHP’li Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan, 5 yıl boyunca kendisine “çok çalışıyorsun başkan heykelini dikmek lazım” diyenlerin ve 60 yıllık aile hukuku olanların rakip aday olduktan sonra “Başkan vizyonsuz” demelerinin çok üzücü olduğunu söyledi.

Hasan Hüseyin Kozan, 5 yıldır çalışkandım karşıma aday olunca mı vizyonsuz oldum.
banner145

MHP’li Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan, 5 yıl boyunca kendisine “çok çalışıyorsun başkan heykelini dikmek lazım” diyenlerin ve 60 yıllık aile hukuku olanların rakip aday olduktan sonra “Başkan vizyonsuz” demelerinin çok üzücü olduğunu söyledi.

 Seçim Özel programının canlı yayın konuğu olan MHP Korgun Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı H. Hüseyin Kozan, AK Parti Adayı Ali Özen ve CHP Adayı Recep Sargın’ın Çankırı Postası canlı yayınlarında kendi döneminde yapılan çalışmaları eleştirmesi ve kendisine vizyonsuz yakıştırması yapmalarına sert tepki gösterdi ve “Benim vizyonumda siyasi gücümde var” cevabını verdi.

Benim vizyonumda siyasi gücümde var

Başkan Hasan Hüseyin Kozan, “ Bizim bu iki arkadaşın ailesiyle de 60 yıllık aile hukukumuz var. Sağ olsunlar 5 yıl boyunca da bizim yaptığımız çalışmaları desteklediler. Hep “Kozan başkan çok çalışıyorsun heykelini dikmek lazım.” Şeklinde beni destekleyici şekilde konuşuyorlardı. Şimdi karşıma aday olduktan sonra tam tersi konuşuyorlar. Yakışıksız ifadelerle vizyonsuz olduğumu söylüyorlar. Bu çok üzücü bir şey. Ben siyasi rekabete varım. Ama bu zamana kadar hiç kimse hakkında böyle yakışıksız şeyler söylemedim söylemem de. Bu bize yakışmaz. Ben 5 yıldız çalışkan başkandım da şimdi karşıma aday olduklarında mı vizyonsuz oldum. Çok şükür benim vizyonum da siyasi gücümde var. Bunu 5 yılda Korgun’da yaptıklarımız da Korgun halkı da biliyor. Ben 5 yılda ne yaptıysam Korgun’a kendi vizyonum siyasi gücüm ve ikili ilişkilerimle yaptım. Yine öyle yapmaya devam edeceğim. Aday olmak elbette hakları ama haksız eleştiri ve belden aşağı vurmak hak değil.” dedi.

Çankırı’nın en ucuz içme suyunu içiriyoruz

Korgun’da yapılan altyapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan H. Hüseyin Kozan, “ İçme suyu altyapımız komple yeniledik. Yeni kaynak suyu bulduk ve analizlerini yaptırdık. Memba kalitesinde bir su. Bu suyu da şebekeye verdiğimizde Korgun’da uzun yıllar içme suyu sıkıntısı çekilmeyecek. İçme suyunun tonu bizde sadece 6 lira. Biz geldiğimizde 5 lira idi. Biz geldiğimizde 2 TL indirim yapmıştık. Şimdi tonu 6 TL. Yani 5 yılda 3 TL zam yapmış olduk. Yani biz bölgenin en ucuz içme suyunu halkımıza içiriyoruz. Kanalizasyon altyapısı için çalışmalarımızı bitirdik. 31 milyon TL bütçemiz hazır. En kısa zamanda kazmayı vuracağız ve bu çalışmayı da bitireceğiz. Halkımıza bunun müjdesini buradan vermek istiyorum.” sözleriyle altyapıyla ilgili seçmenini bilgilendirdi.

TOKİ’ye devrettiğimiz arsalara 116 konut 4 işyeri yapılacak

Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’in Belediye tarafından TOKİ’ye devredilen arsaların rakipleri tarafından eleştirildiğini ve kazanmaları halinde bu devrin iptal edileceğini söylediklerini hatırlatması üzerine Başkan H. Hüseyin Kozan şunları söyledi.

“ Kimsenin bu arsaların devrini iptal etme hakkı yok. Anlaşmalar yapıldı. Prosedür işliyor. TOKİ buraya o konutları yapacak. Evet, biz bu 5155 metrekare arsayı TOKİ’ye devrettik. Niye devrettik. İlçemiz için. Buraya 116 konut ve 4 iş yeri yapılacak. Bu konutlar bittiğinde ilçemizin konut sıkıntısına çare olacak. Nüfusumuz artacak. Esnafımız ekonomimiz canlanacak. Korgun’da hareketlilik olacak. Yani Korgun gelişecek büyüyecek. Vizyon budur işte. İlçemiz için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Korgun’da acil 1000 konut ihtiyacımız var. Yapacak kişilere imar ve yer konusunda destek olacağız. Nüfusun artması için ne gerekiyorsa yapacağız.”

Belediye kasasından tek kuruş çıkmadan mesire alanı yaptık

Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan, takdir edilen işlerin iş siyasi rekabete kalınca eleştirildiğini belirterek, “Biz Belediye kasasından tek kuruş çıkmadan 780 bin TL ye her şeyiyle dört dörtlük bir mesire alanı yaptık. Bu konuda Çankırı Belediye Başkanımız İ. Hakkı Esen’e destekleri için teşekkür ediyorum. Mesire alanı için çok güzel oldu diyenler seçim zamanı gelince eleştiriyor. Uzak diyorlar. 250 bin TL ye yapıldı diyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Biz Korgun’a hiç para harcamadan çok güzel bir sosyal alan kazandırdığımızı düşünüyoruz. Halkımız da çok memnun.” dedi.

Yeni dönemde GES, kreş, hastane, yeni belediye binası ve ilçe meydanı yapacağız

Başkan Kozan, yeni dönemde de haksız eleştirilere kulaklarını tıkayarak Korgun için çalışmaya devam edeceklerini ve Korgun’a yakışır işler olarak Yeni bir belediye binası ve ilçe meydanı, kreş, hastane ve GES projesi yapacaklarını söyledi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2024, 22:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER