banner198

Başkan Sopacı, "Çerkeş’e hizmet geliyorsa at binenin kılıç kuşananın"

AK Parti Çerkeş Belediye Başkan Adayı Hasan Sopacı, yeni dönemde Çerkeş’in kalkınmasının lokomotifi olacak olan Çerkeş OSB’de 5 bin kişi istihdam edileceğini söyledi.

Başkan Sopacı, "Çerkeş’e hizmet geliyorsa at binenin kılıç kuşananın"
banner145

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, yeni dönemde Çerkeş’in kalkınmasının lokomotifi olacak olan Çerkeş OSB’de 5 bin kişi istihdam edileceğini ve bunun hem kalkınmaya hem nüfusa büyük etki edeceğini söyledi.

Çankırı Postası Seçim Özel programına konuk olan AK Parti Çerkeş Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Hasan Sopacı, “2014 yılında biz aday olduğumuzda AK Parti Çerkeş’te 3. Parti durumundaydı. Büyük bir köy olan Çerkeş bizimle birlikte makûs talihini yendi ve hizmet almaya başladı.” dedi.

Ben Hasan Paşa lakabını alnımın teriyle çalışkanlığımla aldım

Başkan Hasan Sopacı, Ben Belediye Başkanı olmadan önce de veteriner hekim olarak bölgenin ilk hayvan kliniğini Çerkeş’te açtım.  İki yıl hiç para kazanmadan Çerkeş halkına hizmet verdim. Burada ki çalışkanlığımız ve fedakârlığımız bize Hasan Paşa lakabını getirdi. Başkanlık dönemimizde de halkımız çalışmalarımıza şahsımıza teveccüh gösterdi ve Hasan Paşa lakabı artık üstümüze yapıştı. Her zaman yanımızda olan ve çalışmalarımızı takdir eden halkımızın güvenine layık olmaya çalışacağız ve hizmete devam edeceğiz” sözleriyle Hasan Paşa lakabının hikayesini anlattı.

AYTAÇ krizinde Cumhurbaşkanımıza ulaşarak bu tesisisin ayakta kalmasını sağladık

Başkan Sopacı, Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’in sorusunu üzerine Bölgenin en büyük et entegre tesislerinden biri olan AYTAÇ’ın geçmişte yaşadığı kriz ve grev esnasında Belediye Başkanı olmamasına rağmen yeniden üretime başlaması sürecinde yaptığı katkıyı anlattı.

Sopacı,” Ben burada ki krizden eşim Sevgi hanımın orda çalışan bir işçi eşinin yaşadığı mağduriyete şahit olmasından dolayı haberdar oldum. Tabi bizim o zaman siyasi bir gücümüz ve etkimiz yok. Ben bir şekilde o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanımıza ulaştım.  Çankırı’da oluşturduğumuz heyet ile Cumhurbaşkanımızla görüştük. Cumhurbaşkanımız olaya el attı ve kriz çözüldü. AYTAÇ tekrar üretime başladı ve bölgemize katkı sağlamaya devam ediyor.” dedi.

Son dört günde 6 açılış yaptık

Son 4 günde 6 büyük açılış yaptıklarını ve yoğun bir katılım olduğunu anlatan Başkan Sopacı, “Biz 10 yıl önce  “Çerkeş’te bir şey değişecek her şey değişecek” diye yola çıktık. Gerçekten de Çerkeş’te biz değiştik her şey değişti. 10 yıl önce koskoca bir köy olan Çerkeş bugün her şeyiyle bölgenin incisi olarak ışıldıyor.  10 yılda nasıl durmadan yorulmadan çalıştıysak 10 yıl sonra yine aynı azim ve dinlenmeden çalışmaya devam ediyoruz. Bakın son dört günde tam 6 açılış yaptık ve bu açılışlarımız devam ediyor. Bunları yaparken bizim aldığımız güç Çerkeş’in hamisi Piri Sani Hazretlerinin koruması ve Çerkeş halkının duaları var. Neler açtık peki. Bir kreş açtık. Bu ilçemiz için bir ilk ve büyük ihtiyaçtı. Yarı olimpik yüzme havuzumuzu açtık. Kapalı sebze pazarını açtık. Çerkeş’te yapılamayan yapılamaz denilen ne varsa yaptık. Bunu yaparken biz Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve partimize güvenerek cesaret gösterip irade koyuyoruz ve çok şükür başarıyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Çerkeş’e bölgenin en modern Kültür Merkezini inşa ettik

Çerkeş’e bölgenin en modern ve kullanım alanı elverişli çok amaçlı kültür merkezini inşa ettiklerinin altını çizen Sopacı,” Bugün bu merkezden Çankırı merkez dahil hiçbir ilçede yok. Burada 1000 kişi aynı anda düğün toplantı yapabiliyor. Tiyatro salonumuzda 600 kişi aynı anda hiçbir direğe betona takılmadan tiyatro sinema izleyebiliyor. Sahnemiz Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından çok beğenildi ve her ay Devlet Tiyatroları bu sahnede bir oyun sahneliyor. Sinema filmleri getiriyoruz. Burası modern mutfağı ile aynı anda 5 bin kişinin yemek yiyebileceği devasa bir restoran adeta. Burasının en önemli özelliğinden biri de depreme dayanıklı bir yapı olması itibariyle tüm Çerkeş’in toplanabileceği bir acil toplanma merkezi aynı zamanda. Yani tam anlamıyla Çerkeş’e bir Kültür Merkezi kazandırdık.” dedi.

Çerkeş’e yaptığımız altyapı 100 yıl gider

Göreve başladıklarında Çerkeş’in ne bir altyapısının ne de yolunun olduğunu ve bu altyapıya kazma vurmanın her babayiğidin harcının olmadığını söyleyen Başkan Sopacı, “ Göreve geldiğimizde Çerkeş’te her yer toz, toprak, çamurdu. Ne bir yol ne bir kanalizasyon vardı. Bu altyapıya girişmek deli cesareti isterdi. Biz bu deli cesaretini gösterdik. Gösterdik ama 5 yıl boyunca da halkımızın haklı eleştiri ve şikayetlerine de maruz kaldık. Duymazdan geldik. Alttan aldık işimizi yaptık. Bugün bizim çok zorluk ve cefa çekerek yaptığımız altyapı yeni yerleşim yerlerine aynı özveri ile yapılacak çalışmalarla birlikte Çerkeş’i 100 yıl taşır. “ şeklinde konuştu.

Çerkeş’e hizmet geliyorsa at binenin kılıç kuşananın

Özellikle Çankırı merkez ve bazı ilçelerde Çerkeş’e yapılan hizmetlerin başka yerlere yapılmadığına yönelik söylemler olduğunun hatırlatılması üzerine Başkan Sopacı şu cevabı verdi.

“ Çerkeş’e hizmet geliyorsa bu bizim çalıştığımızı ve işimize sahip çıktığımızı gösterir. Ne demişler at binenin kılıç kuşananın. Biz projelerimizi ayağa yere basan projeler olarak sunuyoruz. Devletimiz destekliyor. Kendi şartlarımızı zorluyoruz. Vekillerimizi, bakanlarımızı zorluyoruz ve hizmeti Çerkeş’e getiriyoruz. Kimse size durduk yere bir şey vermiyor. Yoluna yuvarlanacaksınız. Hizmeti alacaksınız.”

2024 Mayıs ayında 165 TOKİ konutunu hak sahiplerine teslim edeceğiz

“Çerkeş bir deprem bölgesi ve burada özellikle TOKİ marifetiyle toplamda 450 konut olacak.  2024 Mayıs ayında 165 konutu daha hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bizde belediye olarak kentsel dönüşümü hem depreme dayanıklı konutlar hem de Çerkeş’in tarihi dokusuna uygun olarak yapacağız.” Sözleriyle çok merak edilen Kentsel dönüşüme de cevap verdi.

10 yılda hiç makam şoförü kullanmadım

Programın son bölümünde yeni dönem projelerine de değinen Başkan Hasan Sopacı, “ Biz hizmet adamıyız ve kendimizi Çerkeş’e adadık. 2014-219 vaatlerimizin çok üstünde işler yaptık. 90 büyük proje yaptık. Hep koşturduk. 10 yılın ilk 5 yılında makam aracı kullanmadım. 10 yılda ise hiç makam şoförüm olmadı. Çalışmaktan makam işlerine fırsat yok. Biz yeni dönemde şunu unutmayalım Çankırı büyüyecekse ilçeleriyle büyüyecek. Hep birlikte tüm varlıklarımıza kültürümüze, değerlerimize sahip çıkarak Çankırı’yı birlikte büyütelim.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2024, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER