banner198

Çankırı'da konut sorununa TOKİ çözümü devreye giriyor!

AK Parti Çankırı milletvekili Salim Çivitçioğlu, düzenlediği basın toplantısında TOKİ'nin şehir merkezinde gerçekleştireceği iki projenin Ekim ayında ihale edileceğini söyledi.

Çankırı'da konut sorununa TOKİ çözümü devreye giriyor!
banner145

AK Parti Çankırı milletvekili Salim Çivitçioğlu, düzenlediği basın toplantısında TOKİ'nin şehir merkezinde gerçekleştireceği iki projenin Ekim ayında ihale edileceğini söyledi.

Çivitcioğlu, TOKİ'nin Tuzlubağlar mevkii, MKE-Fen Lisesi arkasındaki alana toplam 419 konut, Yapraklı yolu üzeri eski tuz fabrikası ile ekmek fabrikası arasındaki alana da 293 konutluk projeleri 21 Ekim 2022 tarihinde ihaleye çıkartacağını söyledi.

Çivitcioğlu, "TOKİ ile ilgili ilimizde ve ilçelerimizde çalışmalar sürüyor. Sanılmasın ki biz bu işlerin takipçisi değiliz. Çalışmalar son noktaya geldi. Şehir merkezinde iki ayrı noktada TOKİ çalışmamız halen devam ediyor. Birincisi Tuzlubağlar mevkiinde, MKE'nin ve Fen Lisesi'nin arka tarafındaki alanda toplam 419 konutluk TOKİ ihalesi 21 Ekim 2022'de yapılacak.”dedi.

Sözlerini sürdüren Çivitcioğlu, “Yine aynı zamanda Çankırı Yapraklı yolunda 293 konutluk TOKİ projesinin de ihalesi aynı anda gerçekleştirilecek. Bu alan Yapraklı'ya giderken eski tuz fabrikası ile ekmek fabrikasının arasında kalan bölge. Burada yapılar 3 katlı dikey olarak yapılacak. Toplamda 712 konutluk iki TOKİ projesinin inşaatı yakın zamanda başlayacak. Çankırı'mıza hayırlı uğurlu olsun." temennisini dile getirdi.

Milletvekili Salim Çivitcioğlu, konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül'de Türkiye'ye açıklayacağı 100 bin konutluk dev projenin Çankırı ile ilgili detaylarını da verdi. Çivitcioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımız 13 Eylül'de 100 bin konutluk müjdeyi açıklayacak. Ancak ben burada şunu ifade edeyim ki açıklanacak o 100 bin konutluk proje için Çankırı genelinde yaklaşık olarak 3 bin 500 konut ayrılacak. Bu rakamın 900'e yakın kısmı Sülüklü mevkiinde Aşağı Pelitözü yakınındaki düz alanda yapılacak.

Çankırı Merkez'e Tuzlubağlar'a yapılacak 419 konut, Yapraklı yoluna yapılacak 293 konut ve Sülüklü mevkiine yapılacak 900 konut olmak üzere toplam bin 612 konut yakın zamanda ilimize kazandırılacak.

Sadece Eldivan ilçemiz hariç tüm ilçelere TOKİ konutları yapılacak. Şu anda Eldivan ilçemizde TOKİ konutlarının yapımı devam ediyor.

Cumhurbaşkanımızın müjdeleyeceği 3 bin 500 konut, Çankırı genelinde yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak."

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2022, 02:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fakir
Fakir - 2 yıl Önce

hayatiniz dümen yalan 3 yılgınlık o tokiler ne oldu tabiki hayal oldu kara parti hahh hahhh

Levent
Levent - 2 yıl Önce

Karatas mahallesi il dışında mi bi açıklama yok.

Zekiye Akbaş
Zekiye Akbaş - 2 yıl Önce

3.etap yapilmayacakmi bizlerde ev sahibi olacaktık hani nerde dar gelirli diye yapılıyor emekliyle geçinin bir aileyiz nasıl 60 milyarı önden vereyim zaten kirada oturuyorum arabam yok satsam yine zenginlere yaradı bizim gibi dar gelirlere değil sizden ricam başkanım 3. Ve 4 etapta yapilsinki bizlerde ev sahibi olalım 1.ve 2. Etap yapıldı bizim yüzümüzü güldürün de 3.ve 4. Etapta yapılsın bizlerde ev sahibi olalım cumhurbaşkanım Taib Erdoğan sesleniyorum cankirimiza destek çıkın

Fulya
Fulya - 1 yıl Önce

Çankırı'nın en sağlam yeri karataş mahallesi saribabada depreme dayanıklı 20 yıldır TOKİ yapılacak diyorlar hâlâ ses yok. Yapamıyorsaniz mutaite verinde evimiz olsun

SIRADAKİ HABER