banner306
banner198

Çankırı'da Kürtçe pankart gerginliği!

Kadınlar günü kutlaması adı altında feminizm kokan mesajlar, Kürtçe pankart ve sloganlar kentte infial yarattı.

banner145

Çankırı'da bir grup üniversite öğrencisinin Karatekin Parkında 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile düzenledikleri kutlama programı, feminizm kokan mesajlar, Kürtçe pankart ve sloganlar atılması ile gerildi. Çevrede toplanan gençler gruba sert tepki göstererek üzerine yürüdü.


Bir grup üniversite öğrencisi 5 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlamak üzere Çankırı Karatekin Parkında program düzenledi. Halaylar ve sloganlar eşliğinde zılgıt çekerek türkü söyleyen öğrenciler, "Erkek vuruyor devlet koruyor", "İnadına hayat,  inadına  isyan, inadına özgürlük",  sloganları attı. Gruptan bir kişi günün anlam ve önemini belirtmek yerine Erkek düşmanlığına dönüşen  feminizm kokan sözler söylemeye başladı. "Ben erkeklere emanet edilmiş bir şey değilim" "Sizin kemiğinizden de yaratılmadım",  "Ayağımın altına  cenneti sermeyin un ufak ederim" "Çiçekte babandır" şeklinde ifadelerle tehditkar bir tutum takınan grup, Kürtçe slogan atmaya başladı. Türkçe ve Kürtçe sözlerin yer aldığı bir pankart altında zılgıt çekerek Kürtçe türkü eşliğinde  halay çekmeye başlayan gruba tahammül edemeyen bir vatandaş "Teröristmisiniz siz?" diyerek grubun üzerine yürümek istedi.





Tepkilerin artması üzerine Polis programı bitirerek grup öğrencilerini güvenli bir şekilde parktan çıkarttı.
Çankırı 'da PKK propagandası yapıldığı şeklinde yayılan söylentilerle  bir anda sayıları hızla artan gençler grubun peşine düştü. Bir iş merkezinin otoparkına sığınan kadınları İş Merkezi önünde toplanan gençler protesto etti. Polis barikatını aşmaya çalışan grubu polis havaya ateş açarak güçlükle durdurabildi.


Daha sonra otoparka getirilen Çevik Kuvvet minibüsüne bindirilen grup olay yerinden uzaklaştırıldı. Polisin sağduyulu ve soğuk kanlı yaklaşımı sonrası vatandaşlar dağıldı.


Çankırı Postasına bilgi veren bir polis yetkilisi, "Herkes polisi suçluyor ancak Kürtçe konuşmak yada slogan atmak yasalarımızda suç değil. Resmi izinleri alınmış yasadışı olmayan bir programa yapabileceğimiz  hiçbir müdahale yok. Polisin eli kolu bağlı kalıyor." şeklinde konuştu. 


Olay sonrası park sokakta bulunan  bazı binalardaki dairelerin camlarına türk bayrağı asıldı. 


-Çankırı patlamaya hazır bomba-

Son günlerde Çankırı'da artan toplumsal olaylar terörle mücadelede gelen şehit haberleri ile doruğa ulaştı. Ankara bombalı saldırısında Çankırı'nın üç evladını kaybetmesi vatandaşlarımızı patlamaya hazır bir bomba haline getirdi. Teröre en çok şehit veren Çankırı'da Kürtçe konuşan insan sayısı parmakla dahi gösterilemeyecek kadar azken, Dünya Kadınlar gününü fırsat bilerek Çankırı'nın göbeğinde Kürtçe pankarat ve sloganların atılması, vatandaşlarda ki gerilimin boyutlarını da ortaya çıkartmış oldu.   


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2017, 01:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet
ahmet - 8 yıl Önce

polis bey haklı söylemiş. kürtçe konuşmak yasalarımızda suç olmaktan çıkartıldı. kızacaksanız kızcağızlara değil bu yasayı çıkartanlara ve ona oy verenlere kızın.polise yada eylemi yapanlara kızmaya akpye oy verenler hiç laf bile etmesin.

Oğuzhan
Oğuzhan - 8 yıl Önce

bence oradaki öğrencilerin çoğu neye hizmet ettiğini anlamamış gibi geldi. birileri planlamış bunlar anlamamış. içlerinde bir kaç provakatör var.

Önder
Önder - 8 yıl Önce

Bu ulke 14 yildir hayal dahi edemeyecegi olaylar yasamistir dagdaki it sehre indirilmis sozde cozum sureci adi altinda koskoca devlet teror orgutunu muhatap almis ve bircok tavizler vermistir butun bunlarin tek aciklamasi var ihaaneeettt bugun yasanan bu olay devaminin geleceginin gostergesidir zaten amac sindirmek yipratmak bunlari kabullendirmektir ne yazik ki akp hukumetinin asil istegi amacida budur baskanlik sistemi diyerek bolgeleri eyaletler haline getirerek doguyu kurdistan eyaleti adiyla degistirmektir nitekim tayyip erdogan bu kelimeyide kullanmistir butun hemsehrilerimden artik uyanmasini gercekleri gormesini istiyorum

tuğra
tuğra - 8 yıl Önce

Bir yanda ŞEHID imin kanina pazarlik yapan akp bir yanda her saldiriya karsilik veren milletin bekasini gelecegini ulkenin onurunu koruyan ÜLKÜCÜLER karar sizin Çankırım

Mustafa
Mustafa - 8 yıl Önce

Çankırı da böyle rezalet istemiyoruz. Asla bida böyle seyler olmasin. Bu olaydan dolayı Dedelerimizden özür diyoruz.

ALİ SECCAD
ALİ SECCAD - 8 yıl Önce

ya kardeşim burası en çok şehit veren il. siz cami duvarına toslamışsınız. duyarlı olan vatandaşları kutlarım.

Malla mustafa
Malla mustafa - 8 yıl Önce

Bu fasistliginiz yüzünden Allah sizi helak edecek çankırılilar

selim
selim - 8 yıl Önce

resmen tahrik! buna izn verenler çankırıda görecekleri tepkiyi de hesaba katmalıydılar. kadın günü filan hikaye maksat ortalığı karıştırmak!


SIRADAKİ HABER

banner304