banner198

Çankırı’da “Millet İttifakı” ismi kullanılamayacak!

CHP ve İYİ Parti'nin 16 il için anlaştığı 'fermuar model' ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) önemli bir karar geldi.

Çankırı’da “Millet İttifakı” ismi kullanılamayacak!
banner145

Çankırı’da oy pusulasında “Millet İttifakı” ismi kullanılamayacak!

CHP ve İYİ Parti'nin 16 il için anlaştığı 'fermuar model' ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) önemli bir karar geldi. YSK, 16 ilde 'Millet İttifakı' adının kullanılamayacağına karar verdi. Bu illerde sadece aday gösteren partinin logosu bulunacak.

CHP'nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu ile İYİ Partinin YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, YSK'ye başvuru yaptı. "Millet İttifakı" protokolünün kabulü sonrasında toplam 16 ilin 9'unda CHP'nin, 7 ilde ise İyi Parti'nin tek başına seçime girdiği hatırlatılan başvuruda, "partiler arası ittifakın devamında herhangi bir tereddüt olmadığı, bu haliyle ittifaka dahil partilerden birinin tek başına seçime girdiği yerlerde de parti logosu üstünde ittifak isminin yer alması" istendi.

Başvuruyu ele alan YSK, talebi oy çokluğuyla reddetti. Çoğunluğun kararına, YSK Başkanı Ahmet Yener ile üç üyenin karşı oy kullandığı öğrenildi.

Bu durumda Çankırı dahil 16 ilde “Millet İttifakı” ismi kullanılamayacak. Bu illerde sadece aday gösteren partinin logosu bulunacak. Söz konusu partinin logosunun üzerinde “Millet İttifakı” ibaresi yer almayacak.

Buna göre 14 Mayıs’taki seçimde Çorum, Düzce, Batman, Van, Bartın, Adıyaman, Amasya ve Hakkari’de oy pusularında millet ittifakı yerine sadece CHP'nin parti logosu yer alacak.

Aynı şekilde Çankırı, Gümüşhane, Bayburt, Aksaray, Yozgat, Muş, Bitlis, Erzurum illerinde de İYİ Parti logosu pusulada yer alacak.

AK Parti Üyesi Karşı Çıktı

Millet İttifakı'nın YSK temsilcileri bu illerde oy pusulalarında "Millet İttifakı" isminin kullanılıp kullanılmayacağına dair YSK'dan görüş isterken, AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel ise "Bu illerde ittifakla seçime gidilememesi nedeniyle Millet İttifakı adının kullanılamayacağını" kaydetti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2023, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER