banner198

Çelik: "Birinci önceliğimiz halkımızın gönlünü kazanmak!"

AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Çelik,” Halkın Ak Partiye olan herhangi bir kırgınlığı veya küskünlüğü var ise bunları gidermek için halkımızın gönlünü kazanmak birinci önceliğimizdir.” dedi.

Çelik: "Birinci önceliğimiz halkımızın gönlünü kazanmak!"
banner145

Birinci önceliğimiz halkımızın gönlünü kazanmak!

AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Çelik,” Halkın Ak Partiye olan herhangi bir kırgınlığı veya küskünlüğü var ise bunları gidermek için halkımızın gönlünü kazanmak birinci önceliğimizdir.” dedi.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerini ardından Celal Kaman’ın istifası ile boşalan İl Başkanlığı görevine atanan Abdulkadir Çelik 6 ay sonra basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi.

Gelecek kongrede İl başkanlığına aday olacağını ifade eden Çelik, “Bizler bu makamların gelip geçici olduğu bilinciyle halkımıza hizmet için bundan sonrada birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğiz. Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'nun annesi rahatsızlandığından acilen İstanbul'a gitmesi gerekti. Bu nedenle toplantımıza katılamadı.” dedi.

Programa, AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çıbık, Merkez İlçe Başkanı Bahri Kılıç , İl genel Meclis Üyesi Ruhi Şeker, İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan Altuntaş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Melike Gayret Çilhan katıldı.

Çelik açıklamasında şunları kaydetti:

Çankırı Adalet ve Kalkınma Partisi Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, İl, İlçe Başkanları, Gençlik Kolları, Kadın Kolları Başkanı ve teşkilatı birlikte basın mensupları ile bir araya gelerek genel gündemi değerlendirdiler.

Malumunuz olduğu üzere geride bıraktığımız 31 Mart seçimlerinden sonra Ak Parti Çankırı İl teşkilatlarında yenilenme süreci gerçekleşti ve 26 Nisan tarihi İtibari İle Çankırı Ak Parti İl Başkanlığına atamamız yapıldı. Bu tarihten sonra İl Yönetiminin oluşturulması, Merkez İlçe, Şabanözü, Yapraklı, Eldivan İlçelerimizin İlçe Başkam atamaları yapıldı. Gençlik kolları ve Kadın kolları başkanlarımızın ataması yapıldı ve yönetim kurulları oluşturuldu. Genel Merkezin denetiminde yönetim kurulları oluşturulduğundan bu süreç belli bir zaman aldı. Şu anda Ak Parti İl teşkilatımız tüm birimleriyle çalışmalarına devam etmektedir.

31 Mart seçimlerinde 11 ilçenin 8 ini, 3 beldenin tamamını alarak toplamda 11 belediyeyi kazandık. İl Genel Meclisi üyeliklerinin 25’inin 18’ini kazanarak başarılı bir seçim dönemi geçirdik. Ancak maalesef Çankırı Belediyemizi kaybettik. Halkımızın takdirine saygı duyuyoruz ve yapılan bir hata varsa hatalarımızı düzelterek halkımızın teveccühünü kazanmak için tüm teşkilatımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Ak Parti İl Başkanlığı ve yönetimimizle, Milletvekillerimizle, İl Genel Meclis başkanı ve meclis üyelerimizle, Kadın kolları ve gençlik kolları teşkilatlarımızla, İlçe yönetimlerimizle, belediye meclis üyelerimizle hep birlikte sahadayız ve halkın içerisindeyiz. STK larla sık sık bir araya geliyoruz ve onların fikirlerini öncelikli olarak değerlendiriyoruz. Halkın Ak Partiye olan herhangi bir kırgınlığı veya küskünlüğü var ise bunları gidermek için halkımızın gönlünü kazanmak birinci önceliğimizdir. Bu çalışmaları yaparken en önemli ilkemiz teşkilatımızda birlik ve beraberliği sağlamak olmuştur. Milletvekillerimizle ve tüm teşkilatımızla son derece uyum içerisinde çalışıyoruz. Çankırı'nın hasret kaldığı birlik ve beraberliği sağlayan başta milletvekillerimiz olmak üzere tüm teşkilatımıza teşekkür ediyorum.

Şehrin sorunları konusunda tespitlerimizi yapıyoruz ve çözüm bulma konusunda milletvekillerimiz ve yönetimimizle var gücümüzle gayret gösteriyoruz. Halkımızın ve siz değerli basın mensuplarının fikir ve görüşlerini önemsiyoruz ve en doğru kararları alabilmek için istişare kanallarını açık tutuyoruz. Yapılacak hizmetlerin tamamının takipçisiyiz. Ak Parti her zaman halkımızın umudu olmuştur ve bu durum her zaman olduğu gibi şu anda da devam etmektedir. Ak Parti halka hizmetin adıdır. Bizler halka efendilik yapmak İçin değil halkın hizmetkarı olmak İçin geldik. Gecesi gündüzü olmaksızın halkımızın taleplerini karşılamak için Milletvekillerimiz Ankara'da bizler burada sürekli olarak mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz. İlçe ve Beldelerde Belediye Başkanlarımız Ak Parti Belediyeciliğinin ve hizmetlerinin en güzel örneklerini sergilemektedirler.

Bildiğiniz üzere Milletvekilimiz Salim Çivitcioğlu Çankırı'nın 371 köyünü ilçe başkanlarımız, il genel meclis üyelerimiz, koordinatör il yönetim kurulu üyelerimizle birlikte gezmişler ve köylerin taleplerini alarak çözüme ulaştırma ve yapılacak İşlerin takibi konusunda üstün çaba sarf etmişlerdir. Milletvekilimize, İl Genel Meclis başkanımıza, İl Genel Meclis üyelerimize ve teşkilatımıza köylere ilişkin bu çalışmaları için teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz Ankara'da belediyelerin ve kurumların taleplerinin sonuna kadar takipçisi olmakta, belediyelerin ve kurumların en İyi hizmeti vermesi İçin yoğun mesai harcamaktadırlar. Grup Başkan Vekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğlu Meclisteki yoğun çalışma programının yanında Çankırı'nın sorunları ile de yakından ilgilenmektedir.

Bizler bu makamların gelip geçici olduğu bilinciyle halkımıza hizmet için bundan sonrada birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğiz. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çizmiş olduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine Çankırı'mızın ve ülkemizin ulaşması için bize düşen tüm görevleri yerine getireceğiz.

Halkımızın 29 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftasını kutluyorum. Kızılay haftası nedeniyle Kızılay ile 81 ilde ortak olarak düzenlenen ve Çankırı'da Kızılay Çankırı Şubesi ve İl Başkanlığımız, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlığımız olarak ortak düzenlediğimiz Kan bağışı kampanyamıza tüm halkımızı ve siz değerli basın mensuplarımızı davet ediyoruz. Kızılay’a ait kan bağışı aracı İl Başkanlığı binamız önünde saat 11:00 ile 20:00 saatleri arasında kan bağışı kabul edecektir. Kan bağışı hayat kurtarır diyoruz ve tüm halkımızı kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz.

Göreve geldiğimiz günden beri bizlere destek olan tüm partili kardeşlerimize ve halkımıza teşekkür ediyorum. Doğru habercilik için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan siz değerli basın mensuplarımızın geçtiğimiz 21 Ekim Dünya Gazeteciler gününü tekrar tebrik ediyorum.

Bizlerle ilgili herhangi bir konu hakkında bilgi edinmek isterseniz 24 saat telefonumuz açık. Tüm konularda bizlere ulaşabilir ve bilgi alabilirsiniz. Yapıcı her türlü eleştiriye açığız ve fikirleriniz her zaman bizler için yol gösterici olacaktır. Bu toplantıları bundan sonra da düzenli olarak yapmayı düşünüyoruz.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2019, 02:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
TÜRK
TÜRK - 4 yıl Önce

SİZLER GÖNÜLDEN DÜŞELİ ÇOKKK OLDU SAYIN İL BAŞKANI.BU KAFAYLA GİDERSENİZ DE DAHA KÖTÜ GÜNLER SİZİ BEKLİYOR.

Kadir Yavuz  (cevreci)
Kadir Yavuz (cevreci) - 4 yıl Önce

MADEM Kİ HER TÜRLÜ ELEŞTİRİYE AÇIKSINIZ ÇANKIRI HALKININ YANINDASINIZ BUYURUN O HALDE GEREĞİNİ

Kırkevler Mahallesindeki Sosyal Konutlarda İkametgâh Eden Daire Sahipleri Basın Aracılığı İle Çankırı Halkını Ve Semt Sakinlerini Bilgilendirici Basın Açıklamasında Bulundu.

Evlerimizin riskli alan ilan edilmesi ve kamulaştırma-yeniden yapılması ile ilgili çıkan kanunu Konutumuzun duvarına Belediyece asılan afiş ve Belediyemizce bizlere gönderilen tebligat bilgilendirme ile öğreniyoruz! Apartmanlarımız riskli bulunmuş! Ciğerlerimize bir ataş bıraktı ciğerlerimiz yanmakta!

“Kanun çıkmış resmi gazete yayınlanmış, Çankırı Belediyesi yetkilendirilmiş! Peki, vatandaş olarak hangimizi evine resmi gazete giriyor ve ya okuyoruz! Bu karar 16.06.2015’te çıkmış belediye bu güne kadar neden bildirmedi? İl Afet müdürlüğü neden bilgilendirmedi? İlimiz Millet vekilleri neden bilgilendirilmedik bilgi vermedi …..?

Kırkevler Mahallesindeki sosyal konutların riskli alan ilan edilmiş? Neye hangi çalışmalar hangi raporlar hangi kurumlar hangi bilirkişilerin çalışması sorucu böylesi karar alındı? Bizlere bu yönde bilgi belge, rapor verilmedi! Böylesi bir rapor varsa da bilgimizin dışındadır….( Peki o halde bunların ışığında böylesi bir kanun neye istinaden çıkartıldı ?

Sarıbaba daki konutların da Kırkevler deki sosyal konutlarla aynı tarihlerde, aynı kurum aynı firmaca yapılmasına karşın bir kısmı risk alanına tabi tutulurken bir kısmı riskli alan içerisine tabi tutulmamıştır? Risk binalardan mı, kaynaklı zeminden mi? Projeden mi? Muamma ….Şayet riskli ise…Yetkililerden cevap alamamaktayız !

Gerek Kırkevlerdeki Sosyal Konutlar, gerekse de Sarıbaba’daki Sosyal Konutlar aynı tarihte aynı bakanlık tarafından yapıldı halka satıldı fiyat ayrımı yapılmadı (Semt muhit farkı olmaksızın ayın fiyattan satıldı, Birici ve 5.ci katlarda şerefiye payı altında küçük bir indirimle,

Bize tebliğ edilen yazıda söz konusu yasanın 26.06 2015 yılında çıktığı yönün de, Çıkan bu yasadan Çankırı Belediyesi habersiz mi? Neden mahalle ve sokaklara doğal gaz bağlandı! Neden evlerimize bağlatılmasına müsaade etti! Tadilat bakım onarımlarım vb harcamaların yapılmasına müsaade edildi? (Söz konusu binalarım apartmanlarımız riskli ise bu riski çok daha riskli, duruma getirdiniz, bizleri alet ettiniz! Mal ve can güvenliğimizi neden daha da riskli hale getirdiniz?)

Bu gün gelinen noktada apartmanlar da ki daire değerlerinde neden farklılık çıktı veya çıkartıldı, anlamakta güçlük çekmekteyiz? (bunu da Belediyece yetki verilip yetkilendirilen şirketten verilen belgelerden görmekteyiz)

Bu gün evlerimize biçilen değer 63.000 bin TL ile 75. 000 bin lira arası ortalama. O halde bu değer tespiti neye göre yapıldı sorumuza, Belediyece yetkilendirilen firmanın verdiği cevap “arsa katılım paylarında ki farklılıklar! Olduğunu fiyat farkının buradan kaynaklandığını söylemekte, (Oysa devletimiz geçmişte bu evleri satarken, yer mevki kat farkı gözetmesin aynı fiyatla satmıştı
Belediyenin yetki verdiği firmanın elamanlarınca, evlerimizin, dış cephe resimleri, cadde ve sokaklarımızın resimleri çekildi! İç mekânları daire daire bir bir çekildi. Neden çekiyorsunuz şeklinde ki sonumuz a değer tespitleri ona göre yapılacak, doğal gaz, kombi, kalorifer, parke ıslak zeminin karo fayans mutfak tezgahlarının, dolaplarının yapılı olup olmadığı, çelik kapı olup olmadığı, kapı pencerelerin pinapen olup olmadığı tespitleri için resimlerini çektiklerini ve bunların üzerinde değerlendirme yapılacağı söylenmesine rağmen, (bunların hiçbir şekilde değerlendirmeye tabi tutulmadığına tanıklık ettik! Madem değerlendirmeye alınmayacak bir bir evlerimizin en müstehcen kısmına kadar girip fotoğraflarını neden çektiniz !) (Cevap yok!)

Yine aynı firmaya yetkiliye soruyoruz peki apartmanlarımızın yerinden bizlere dairelerimizi verecek misiniz?

Burada bir takım kamu binalarının yapılacağı, dolayısıyla aynı yerden verilemeyeceğini söylemekte, Peki sizler bir takım kamu binalarını sosyal konutlar yapıldıktan sonra geriye kalan alanlara neden yapmıyorsunuz? Sorumuza cevap bile verilmiyor!

(Oysa yapılacak binaların kat yüksekliğinin 12 kata çıkması mevcut binaların toplamının yarısı kadar daha arsa kalması gerekmez mi, zira mevcut binaların kat yüksekliği 5 kattır. Şayet burada kamu binaları yapılacaksa neden konutlardan sonraki alana yapılmıyor, dahası konutlardan sonra boş alan olarak çok büyük bir alan boş olmasına karşın? Söz konusu alanın sınırları 190.000) metre olarak resmi belgelerde yer almaktadır. Bizlerin apartmanlarımızın yerlerine neden kamu binaları yapılmak isteniyor, sorumuz cevapsız kalmakta !)

Peki dört ayrı kategoride aparman yapılacağı ve daire büyüklüklerinin, daire kullanım alanlarının olacağını söylüyorsunuz! Bize verdiğiniz kâğıtta yazmakta! Peki, örneğin 75 metre karelik dairelerin yeri neresi, 95 metre karelik dairelerin yeri neresi, 115 metre karelik dairenin yeri neresi, 135 metre karelik dairenin yeri neresi… Bilmiyoruz yapılınca ortaya çıkar ?( bu sözler yetkili firmaya ait nasıl yetkili- yetkili firma anlamış değiliz!)

Yukarı da dillendirilmiş soruların dışında yığınla cevap aranması gereken, sorularımız var? Muhatap bulamıyoruz! Sorularımız cevapsız kalmaktadır. Gerek yazılı gerekse sözlü bire bir görüşmelerimiz den de sonuç alamamaktayız! –alamadık?

İlimiz Sarıbada ki bir sosyal konutun kat mülkiyet sahiplerinin bir yüklenici firma anlaşarak apartmanlarını verdiler yaşanmış bir örnek!

Mülk sahipleri ile firma arasındaki antlaşma şu şekilde, Müteahhit mülk sahiplerine teklifi Ben apartmanı yıkacağım iki yıl içerisinde yaparak kapı çekmece ( İç aksesuarlarının tamamını yaparak) 120 metre kare olarak dairelerinizi vereceğim, sizlerden beş kuruş dahi para talep etmeyeceğim diyor, Üstelik mülk sahiplerine inşaat süresince kira bedelini ödemek koşuluyla, mülkiyet sahipleri ile anlaşıyor, Mülk sahipleri evlerini boşaltıyor ilgili firma binayı yıkıyor ve yapmaya başlıyor şu anda da inşaatın yüzde sekseni bitmiş durumda, en kısa sürede de teslim edecek, bu yaşanmış örnek varken, ( Söz konusu Sarı baba da ki bina ile kırk evlerdeki bina bire bir aynı, aynı tarihlerde yapıldı, aynı kurum yaptı, aynı şartlarla devletimizce satıldı! Peki şahıs olarak müteahhit olarak kat mülkiyet sahiplerine 120 metrelik daire yapıp verirken, Belediye neden bizlerin elini kolunu bağlayıp elimizden evlerimizi almak istiyor?) Evlerimizi bize paramızla gerisin geri satmak istiyor?

Belediyemizce apartmanlarımıza biçilen değer takriben 63,000 ila 75 bin lira arası, Belediyemizce ve de yetkilendirdiği firmaca söylen şu isterseniz paranızı alın isterseniz 75 metre karelik daire 76.800, 95 metre kare daire 97.280, 115 metre kare daire 117.760 lira 135 metre karelik daire 138.240 TL isteyen istediği büyüklükte daireyi alır, tercih sizin, aradaki fark ödenmek kaydıyla isteyen istediği büyüklük de ki daireden alır. İstemeyen değer tespiti ile belirlediğimiz evinin parasını alır demesi anlaşılır gibi değil, Bu dayatmanın bu uygulamanın anlaşılır bir tarafı yoktur! (İlimizde yaşanmış bir örneği varken böylesi tutum ve davranışlarda olması anlaşılır gibi değil, bu tutum ve davranış ne bir şehrin şehri eminine nede, kamu yöneticisine nede siyasi erkine, yakışır.)

Bizler konut sakinleri olarak diyoruz ki! Bizim apartmanlarımızı yıkmayın, YSE Müdürlüğümüzün kaldırılacağı, imara açılacağın sizler söylüyorsunuz plan ve projelerinizde mevcut, O halde Sosyal Konutlarda ki hak sahiplerinin evlerini buraya yapın, Sosyal konutlardaki insanlar buraya taşınsın, devlet kira yardımı adı altında bizlere vereceği para devletimizin cebinde kalsın. Beş yüz aile ye hadi çıkın evlerinizi yıkıyorum diyip bizleri mağdur etmenin anlamı ne! Çankırı da 500 adet kiralık ev bulmak mümkün mü? Kira fiyatlarının çok büyük fiyat artışları olmasının yanında Çankırı da çok daha büyük kaos olur, Belediye yetkilileri bunları düşünmekten aciz mi ki de bu önerimiz red edildi. Devletimiz sadece kira yardımı adı altında 36 ay içerisinde ödeyeceği para 10 trilyona yakın! O halde bu vatana Millete zararı niye ödetmekte ısrarcı anlamakta zorlanmaktayız? Vatandaşına bu eza ve cefayı yaşatmakta ısrarcı olmasını anlayamıyoruz, akılla mantıkla bir bağdaşır yanını bulamıyoruz takdir kamuoyunundur.

Yetkililer, Çankırı’mızda siyasi erkân Bölge hastanesinin yapılması için yer bulamamışlar? Hastane yapmak için aranan arsanın yüz ölçümü 120 ila 150 bin metre kare yer bulamamışlar!

Sizler 190.000 metre karelik alan yapın o halde Bölge devlet hastanemizi yer Kırkevler Sosyal Konutların bulunduğu alan, Sözlerinizde samimi iseniz Çankırı’ya Bölge Hastanesinin yapılmasını istiyorsanız.

Üstelik ücretsiz! Belediye değer tespiti yaparken, Kırkevlerdeki sosyal konutların alanının metre karesini 1024 TL olarak hesaplamış bizde bu değerden hesaplayalım, Konutların toplam alanını belediye 190.000 metre kare olarak belirlemiş 190.000 X 1024=194.560.000

İki yüz trilyon para ve kaynak tasarrufu var devletin, Neye göre Sosyal konut sakinlerinin evlerinin YSE Müdürlüğünün bulunduğu alan yapıp hak sahiplerine vermesiyle, Tüm bu iyi niyetle çözüm önerilerimize rağmen Belediyemiz dayatma baskıcı tutum ve davranışlarını akılla mantıkla bağdaşmayan, vatan Millet menfaatleriyle yüzde yüz çelişen yüzde yüz vatandaşının aleyhine yüzde yüz çok daha külfetli, Devlete Millet zararlı olarak gördüğümüz uygulamaların da ısrarcı olmasını bizler anlayamıyoruz, anlayamadık? Takdir Yüce Milletimizin Çankırı Halkınındır.

Çankırı Belediyesinin bu ısrarcı tutum ve davranışları uygulamaları gerçekleşirse Çankırı’mız da çok büyük bir travma yaşanacaktır! Sosyal Konut sakinleri alarak bizim istek önerilerimiz kabul edilmemiştir: Belediyemizce Reddet edilmekle, neler i kaybettik-veya kaybedeceğiz bir bakalım o halde, Kırkevlerdeki Sosyal konutlarda 500 aile ikamet etmekte, Yarın belediye süre doldu evleri boşaltın dedi! Çankırı da beş yüz adet kiralık evi bulmak mümkün değil! Çankırı’mızın böylesi ağır bir yükü kaldırması kaldıra bilmesi mümkün gözükmemektedir. Aynı gün kiralık dairelerin fiyatları tavan yapar, aile içi çatışmalar psikolojik çatışmalar başlar bu gerilim, huzursuzluk aynı günlerde sokağa sirayet edecek Çankırı’nın tamamına sirayet edecektir. Toplumsal gerilmeler toplumsal çatışmaları körükleyecektir? Huzur ve güven dolu şehrimiz yok edilecektir. Bunlar ne hikmetse göz ardı edilmekte dayatmalar emri vaki tutum ve davranışlarla bizleri aşağılanma, yıldırma uğraşı verilmekte adeta! Belediyemizce, Toplumsal barış güven ortamımız adeta sabotaj edilmektedir! Bu hatalı akılla mantıkla bağdaşmayan-bağdaştıramadığımız dayatmalara lütfen dur diyiniz? Devletimiz için Milletimiz için devletimizin ve Milletimizin bekası için Çakırımızın huzuru güveni toplumsal barışı için, Vatan Millet menfaati için! Ortak akıl, ortak payda olarak görmekteyiz, Semt sakinleri olarak,

Bizim önerimiz kabul görmüş olsaydı 500 haneye devletçe ödenen çek olan kira yardımının tamamı devletimizin kasasında kalacaktı, Bu rakamın tutarı 9.450.000.000 liradır. Toplumsal hiçbir travma yaşanmayacaktı, insanlardaki gerilim sitres yerini güler yüz tatlı dile dönecekti. Türkiye de bir ilki acı gözyaşı olmadan düğün bayram şenliği gibi bizler kendi evlerimizi kendimiz yıkardık! Takdir sizlerin isterseniz Çankırı mızı gözyaşı ve hüzne boğun isteseniz, El birliği ile Türkiye’miz de bir ilke imza atalım, Bu kargaşa ve kaosu bayram havasına çevirelim, takdir de vebali de sizlerindir.

Şayet bu istek ve önerimizi kabul görseydi, Şölen eşliğinde düğün bayram yapar gibi kendi ellerimizle hep birlikte apartmanlarımızı yıkardık Türkiye de bir ilki gerçekleştirirdik Bu istek ve önerimizin kabul görmesini canı gönülden ve tam bir mutabakatla yapmıştık! Bizler semt sakinleri mülk sahipleri olarak Belediyemiz e Mülk sahipleri olarak, ama kabul görmedi, karar Türk Milletin Çankırı Halkının, Türkiye çapında bir ilki gerçekleştirelim, Davulla zurnayla halaylarla Sosyal konutları el ele birlikte yıkalım. Yapılacak olan apartmanların temellerini birlikte atalım.

Çıkartılan yasanın iyi niyetle ve Memleketimiz için Çankırı’mız menfaatine yararına çıkartıldığından zerre kadar kuşkumuz yok. Zira Çankırı birinci derecede deprem bölgesi olması nedeniyle, Amma bu uygulama ve dayatmalarla yüzde yüz zararlı hale gelmiştir. Sözün aklın mantığın bittiği noktaya Maalesef gelmiş bulunmaktayız takdiri yüce Milletimizindir…..

Örnek Verecek Olursak Gerçekten Çile Ve Eziyet!!!

Adalet Yerini Bulsun

Haber içerisine fotoğraflarını sunduğumuz bu binanın da yerinde Kırkevlerdeki Sosyal konutların aynısı bina vardı. Mülk sahipleri müteahhitle anlaşıp verdiler. Karşılığında 120 şer metrelik daire almaktalar. İnşaat süresince müteahhit kiralarını ödemekte. Üstelik anahtar teslim, iç aksesuarları yapılmış olarak. Kırkevlerdeki binalarla bu bina aynı, aynı Bakanlık yaptı, aynı bakanlık sattı, aynı yıllarda neden bu sosyal konutlar riskli alana alınmadı ?????? Neden bizim isteklerimiz dikkate alınmıyor ?????






Not : Fotograflar Kırkevlere ait olmayıp, Fatih Mahallesi ve Sarıbaba sınırları içerisinde bulunan bölgelerdeki eski Sosyal Konutların görüntüleridir. (Yetkililere Örnek olarak gösterilmek amaçlı kullanılmıştır.)



Bu haber 5986 defa okunmuştur.

Etiketler :
YORUMLAR
YORUM YAP | 1 Yorum

Çevreci Kadir Yavuz / 17-03-2017 23:20:00
Kırkevlerdeki Sosyal konutların tamamı risli olup yıkım kararı verilirken, Sarı babadaki bu konutların bir kısmı neden riskli ilan edilme di ? Buradaki konutları arsa paylarının küçük olması, genişletme büyütme anlamında etrafından yer olmadığı için mi riskli alan riskli apartman olmadı? Sayın yetkililer bir açıklasın da bizlerde öğrenelim? Cevap bekliyoruz Sayın Belediye Başkanım…..! Semt sakinleri olarak vatandaş olarak… Resimdeki inşaat olarak gözüken yerinde olduğu yerde Sosyal konut vardı ! Tıpkı kırkevlerdeki ve Sarı babadaki diğer sosyal konutlarla bire bir aynı idi, mütaitle mülk sahipleri anlaştı bina yıkıldı ! Peki anlaşma nasıl yapıldı !. Mütait buradaki mülkiyet sahiplerine bulundukları kattan 120 metre karelik daireleri yapıp teslim edecek inşaat süresi iki yıl iki yıl boyunca buradaki mülk sahiplerine kira bedeli ödemek kaydıyla, Yapmış olduğu daireleri anahtar teslim kapı çekmece koşulu ile ( Dairelerin tüm iç aksesuarlarının yapılarak ) teslim etmek kaydıyla anlaştılar apartmanları boşaltıp teslim ettiler mütait apartmanı yıktı, yerine yenisini yapmakta inşaatında yüzde sekseni de bitmiş durukda en kısa zamanda da teslim edecek. Mutlu sonla sonlanacak, Peki kırkevlerdeki sosyal konutların akıbeti ne ? Kırkevlerdeki konut sahipleri nin evleri yıkılacak,üç yıl kirada kalacak üç yıl sonra mütait yapacak mülk sahipleri kendi evlerini kendi paralarıyla alacaklar desek yalan olmaz, Burada dört ayrı kategoride evler yapılacağı söylenmekte,75 metre karelik,95 metre karelik,115 metre karelik,135 metre karelik, sonradan belediyece ilave edildi 150 metre karelik dairelerin yapılacağı bildirildi Kırkevlerdeki konut sakinleri nin pek çoğu üçret ödemeden 75 metre karelik daire dahi alamıyor ? Çankırı Belediyesinin halkına vatandaşına reva gördüğü bu, oysa vatandaş bu yaşanmış örneği gösterip 115 metre karelik dairelerden istemişti Bunu dahi vatandaşına çok gördü, belediyemiz Bir mütaıt firma kadar belediyemiz gücü yok mu? Mütait firma yapıp kar ediyorsa belediyemiz neden yapamıyor? Sözüm ona Belediye başkanımızı bir sözü hatırlakmak isterim,Belediyecilikte çıraktım,kalfa oldum,kalfaydım usta oldum demesi de demek ki yalanmış….

SIRADAKİ HABER