banner198

Çerkeşlilerden Filiz'in besi çiftliğine protesto

Çankırı'nın Çerkeş ilçesi Karga köyü sınırlarında bulunan FLZ Grup'a ait besi çiftliğinin çevreye verdiği zararı köylüler protesto etti.

Çerkeşlilerden  Filiz'in besi çiftliğine protesto
banner145
Çankırı'nın Çerkeş ilçesi Karga köyü sınırlarında bulunan FLZ Grup'a ait besi çiftliğinin çevreye verdiği zararı köylüler protesto etti. Filiz'in milletvekili nüfusunu kullandığını bu yüzden  bütün resmi başvurularına olumsuz yanıt aldıklarını iddia eden köylüler, " Suriye'de Esed Çerkeş'te Hüseyin Filiz katliamı yaşanıyor diyerek" adeta  isyan etti.

 Not: haberin videosu yayına hazırlanıyor.

Karga köyü, Çukurören'e bağlı Abdullar Mahallesi ve Türbaşı köyüne bağlı Örencik mahallesi sakinleri köylerinin yakınında bulunan AKP Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz'in ağabeyi Yüksel Filiz'e ait olan besi çiftliği yüzünden köylerinin yaşanamaz hale geldiğini belirterek protesto eylemi yaptı.

Başvurdukları bütün resmi makamlardan eli boş döndüklerini belirten köylülerin eyleminde Filiz'in seçim çalışması sırasında tarlası zarar gördüğü için Filiz'e tepki gösterirken darp edilen İsmail Ç. de katıldı.

AKP'li Hüseyin Filiz’in de ortak olduğu iddia edilen besi çiftliğindeki hayvan pisliklerinin çevreye akıtıldığını, bundan dolayı tarlalarının ekilemeyecek halde olduğunu söyledi. Köylerinde pis kokudan oturamadıklarını, köy mezarlığına hayvan pisliğinden dolayı gidemediklerini ifade eden vatandaşlar, tüm şikâyetler rağmen çiftlik için işlem yapılmadığını dile getirdiler. Örencik mahallesinde bulunan köy çeşmesinden su içemediklerini söyleyen vatandaşlar çeşmeye gelen su kaynağının bulunduğu akarsu yatağının pislik içerisinde olan görüntüsünü basın mensuplarına gösterdiler.



Foto galeriye git

Filiz'e güç yetmiyor!

Kadınlı çocuklu yaklaşık 60 kişinin katıldığı protesto eyleminde Örencik mahalle meydanından bulaşarak  yürüyüşe geçen köylüler slogan atarak ve ellerinde taşıdıkları dövizlerle ilginç bir eyleme imza attılar. Yürümekte zorluk çeken yaşlı bir amcanın eşeği ile katıldığı eylem renkli görüntülere sahne oldu.


Konuşması sırasında adeta isyan eden Fazlı Kırdal, “Suyumuzu içemiyoruz, zehirleniyoruz. Sayın cumhurbaşkanı, başbakan, bunu gözlesin, izlesin AKP Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz’e güç yetmiyor. Milletvekilliği nüfusunu kullanarak Devlet arkasında diye elinden geleni yapıyor. Çiftliğin pisliği hep suyun başına geliyor. Köyümüzün içine giriyor.” diye konuştu.

Mezarlığımız içler acısı!

Devlet kurumunda çalışan ve ismini vermek istemeyen bir başka köylü ise akciğer hastası olduğunu belirterek, "Asiller vatandaşı köyünden kovar hale getirdi. Ben iple emekliliğimi beklerken, köyümde temiz hava almak isterken bu durumlara düştüm. Ben bu köyüme nasıl yerleşeceğim? Mezarlığımız 100 metre ileride, içler acısı.. Bir gelseler de hükümetten yetkililer görse.. buna bir dur diyecek yok mu? Ülkemizde adalet varsa biz bir türlü göremiyoruz. Bu adalet neredeyse buraya da tecelli etsin. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum.” açıklamasında bulundu.

 

Suriye'de Esad  Çerkeş'te Filiz zehirliyor!

Grup adına açıklama yapan Ramazan T. de verdikleri dilekçeler üzerine Çankırı Halk Sağlığı'ndan görevlilerin köye gelerek analizler yaptığını belirtti. Ramazan T., şöyle konuştu: "Gelen memurlar da, analiz yapanlar da hep Hüseyin Filiz’den yana olmuştur. Bu kadar olmaz, yeter artık, BİMER'e şikayet attık. Hiçbir netice alamıyoruz. Pınarımıza, oluğumuza kadar pislik sızmıştır. Gelip, 'hiçbir şey yok' diyip gidiyorlar. Kaç kere şikayet ettik. Türkiye’de insanlara verilen değer bu kadar mı? Avrupa'da bunları yaşamıyorlar. Niye? Biz Türkiye’de yaşıyoruz. Böyle adalet istemiyorum. Yeğenim kanser hastası, babası, annesi köye gelemiyor. Hüseyin Filiz’in yapmış olduğu tesisler, köyümüze maddi-manevi zarar veriyor. Köyler arası iletişim bırakmadı. Hayvancılık yapılmıyor. Üretim olmuyor. Devlet neden Hüseyin Filiz’den yana olunuyor? Neden köy halkından yana olunmuyor?”şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Ramazan T. "Köylü milletin efendisidir 'diyorlar ama buranın efendisi Hüseyin Filiz’dir. Buna dur diyin Sayın Cumhurbaşkanım. Sizi çok seviyorum boynum kıldan incedir. Ama böyle vekilleri ne AKP’de nede başka partilerde istemiyoruz.  Suriye’de Esed katliam yapıyor bombalıyor. Burada da Hüseyin Filiz suyla havayla zehirliyor. Yeter artık dayanamaz hale geldik. Evlerimizi yaptırdık yaptırdığımıza pişman olduk. Mezarlıklarımıza kadar pislik akıtıyor. Bu kadar terbiyesizlik, ahlaksızlık olmaz insan değeri bu kadar kıymetsiz olmaz." dedi.

Hüseyin Filiz gelince her taraf maf oldu!

Züleyha Tabakçıoğlu da çocuğunun beyin tümöründen ameliyat olduğunu ve temiz hava alması gerektiğini belirterek, “Ben buraya geleli 25 sene oldu. Evlendim evleneli köyümüz çok güzeldi. Her taraf doğaldı. Hüseyin Filiz gelince her taraf maf oldu. Benim çocuğum şu anda 15 yaşında, kemoterapi bitti. Beyin tümöründen 5 kere ameliyat oldu. Doktorlar 'temiz hava alması gerekiyor' dediler. Köyüme getiremiyorum evime gelemiyorum. Sivrisinekten, fareden duramıyoruz. Hüseyin Filiz’e söyledik ama ikna edemedik. Bize verdiği sözleri hiç tutmadı." açıklamasında bulundu.

Su kuyumuzu gasp edildi!

Karga köyüne ait su kuyusunun tel örgülerle çevrilerek özel alan haline getirildiğini söyleyen bir köylü ise, "Köyün altındaki kuyumuz tel örgüyle çevirip özel alan haline getirildi. Elektrik trafosu ve su motoru kurulduktan sonra köyümüzün alt tarafında bulunan kuyudan  1 km yukarıdaki çiftliğe kadar boru döşeyip suyumuzu kendi özel kullanımları için gasp ettiler. Nerede görülmüş aşağında  yukarıya su götürüldüğü?" diyerek tepkisini dile getirdi.



Her taraf sinek, pislik içerisinde kokuyor!

Çiftliğin yanında Çobanlık yapan Şuayip Akliman, “ hayvanlarının pis atıklarını gübre diye bütün tarlaya ve meraya saçtı. Her taraf pislik, sinek içerisinde kokuyor.  Normalde dekantla pisliği çekip uzak bir yere atması gerekirken buralara gübre döküyorum diye araziyi maf etti.” dedi.



Çiftlik Müdürü Sarıcı iddialara cevap verdi!

Besi çiftliği müdürü Orhan Sarıca ise iddialar ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “ÇED raporlarımız var. Sağlık Bakanlığı'ndan herhangi bir sıkıntının olmadığına dair tutanaklarımız mevcut. Şunu belirtmek istiyorum. Çerkeş’te hayvancılığın kalkınması için, bu insanların kaliteli hayvanlar yetiştirmesi için bir mücadele veriyoruz. Bizim herkesle aramız iyi. O araziler bizim, gübreleme yapıyoruz. Yonca yetiştireceğimiz için gübreleme yapılmış.”

 

Öte yandan Karga köyünde ki FLZ Grup'a ait besi çiftliği Çankırı siyasi tarihine şimdide geçmiş durumda. Hüseyin Filiz tarafından Çankırı'ya gelen AKP'li bakan ve genel başkan yardımcılarının mutlaka götürüldüğü çiftlikte bir tek kabinenin toplanmadığı kaldı.

Mal varlığı ne kadar artmış açıklasın!

Öte yandan Hüseyin Filiz'in kayınbiraderi CHP Çankırı 1. sıra Milletvekili adayı Murat Berat Atalay, Hüseyin Filiz'in hülle şirketler kurarak devletten milyonlarca lira tutarında hibe aldığını söyledi. Hüseyin Filiz'in zirai kredilerle ilgili şaibelere karıştığını dile getiren Atalay; "Desteklerin yüzde kaçını kendisine almış, kaç şirket kurmuş önce Çankırı halkına bunu açıklamalı ve sonra tekrar vatandaştan destek istemelidir. Siyaseti Çankırı için değil tamamen kendi menfaatine dayalı yürütüyor.Dört yılda mal varlığını ne kadar artırmış kamuoyuna açıklasın ki millet bunu bilsin" dedi.

Foto galeriye git


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 20:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
habercilik
habercilik - 9 yıl Önce

sayın site yönetici birçok haberciden farklı olarak gerçekleri haber yapıp. halkın sorunlarını haber yaptığınız için tesekkurler..hernekadar sizle uğrassalarda doğru oldugunuz yoldan vazgeçmediğiniz için tebrikler...doğru ve gerçek haberlerinizin devamını bekliyoruz

Çevreci
Çevreci - 9 yıl Önce

hayvancılık tesisi tedbir alınmadığı durumlarda mikrop, sinek, bakteri, fare ne kadar haşarat varsa hepsinin yuvasıdır. çevreciler olarak buna başlangıçta isyan edenleri haklılığı şimdi ortaya çıkıyor ama vakit çok geç.

çözüm belli
çözüm belli - 9 yıl Önce

çankırı halkı bukadar çok sikayetçi olduğu belli özellikle çerkeş halkı nın yaşadıkları ortada hala millet vekili olursa ozaman hak etmiş oluruz..kim bilir daha nelerle karşılarız...allah yardimciniz olsun hemşeri̇leri̇m...

İsmail
İsmail - 9 yıl Önce

yalan mı söylüyoruz vicadansızlar. allah sizide yaşadığımızı anlayacak idrak nasip etsin. melike hanım oturduğun yerden ahkam kesip atıp tutmakla olmuyor. inanmıyorsan bir zahmet köyümüze gel de kendin gör bakalım kaç gün dayanacaksın o kokuya.

Şuayip Akliman
Şuayip Akliman - 9 yıl Önce

3 köyün arasına girip hayvan ahırları yapıp çevreye pis kokular saçan etrafındaki arazi ve meralardan izinsiz
kazı yaparak çevre kirliligi meydana getirmişlerdir. Örnegin karga köyumüzün üst çerkeş kızılcahamam youna cepe ve ilk evlere yakın yerde harfiyat kazarak kendi yerlerine yakın masrafsız hiç bir kimseye sormadan stabelize malzemesi taşıyarak orada büyük çukurlar oluşturdular ve kalıcı bir kötü taşlıklı manzara teşkil oluşmuştur,Şimdi bu baglamda ben soruyorum bunları yapanlar, ÇANKIRILI olabilirmi ?! milletin vekili akp temsil ediyor Halbuki bizim köylerimizden, AK PARTİDEN başkasına oy çıkmaz,zaten seçimde akp adına çöp kosanız kazanır bu bölgede yaşayan bir sakin olarak. anlamak zor degil devletin mercilerini kurumlarını mülki amirlerini kullanarak bu işleri başarmışlardırTabiki milletvekilligi olmanın avantajıyla, ama unutmayalım herşey maddiyat para demek degildir elbet birgün devran dönecektir. Komşuluk olmayan yerde birlik dirlik olmaz. diye düşünüyorum
Selametle kalınız..

desoza
desoza - 9 yıl Önce

Melike hanim sizinde doğrular zorunuza gitmis anlaşilan

örençikli
örençikli - 9 yıl Önce

he he ya fotoşop oradakiler köylü değil dubler. o arka planıda manzara fonu atmışlar. sen bu köy bir gel hele melike suyumuzu bir iç hele

kargalı
kargalı - 9 yıl Önce

Onlara taviz verip göz yumanlara
Kargalı pislikte yaşamadı hiç esasen bunları başımıza saranlar bogazına kadar pislik içine batmışta haberleri yok, ikili oynayanlar kendilerini iyi bilirler..


SIRADAKİ HABER