banner198

CHP İl Başkanı Tekin: "Mama işini en iyi AKP bilir!

CHP Çankırı İl Başkanı İlhan Tekin, Kızlaryolu Barajı ile ilgili CHP ve Ak Parti arasında geçen karşılıklı atışmalara basın açıklaması ile yanıt verdi.  

CHP İl Başkanı Tekin: "Mama işini en iyi AKP bilir!
banner145

CHP Çankırı İl Başkanı İlhan Tekin, Milletvekili Salim Çivitçioğlu’nun “Sayın Kılıçdaroğlu biz işimizi biliyoruz. Cumhur İttifakı’nın sımsıkı olduğu Çankırı’mızdan size ve ittifakınıza mama yok” sözlerine atıfta bulunarak, “Elbette mama işini en iyi siz biliyorsunuz, bu konuda sizinle yarışabilecek tıynet ve ehliyete sahip olmadığımız için de şükrediyoruz”  dedi.

CHP Çankırı İl Başkanı İlhan Tekin, Kızlaryolu Barajı ile ilgili CHP ve Ak Parti arasında geçen karşılıklı atışmalara basın açıklaması ile yanıt verdi.  

Tekin yazılı açıklamasında; “Cumhuriyet Halk Partisi, bu güne kadar bu ülkenin hayrına herhangi bir proje üretmemiş derken ya Cumhuriyet tarihini iyi okumamış, ya da bu sözlerini bir yerlerden kes kopyala yapıştır yaparak puntalamış gazetelere.” ifadelerini kullandı.

Tekin’in yazılı açıklaması şöyle:

Kızlar yolu barajı, ana ulaşım yolunun açılıp inşaatına başlandığı iddia edilen barajla ilgili çalışma alanına Çivitcioğlu’yla birlikte gitmek isterdim, “Biz alanda bir çalışma göremedik. Çevre köylerdeki vatandaşlarımızda bir çalışma görememişler, ama sayın vekilimizin ifadesine bakılırsa baraj neredeyse su tutmaya başlamış, ama haberimiz olmamış. Çoktan bitmiş olması gereken barajın yıl sonunu bulmadan açılışını gerçekleştirip bizi utandıracaklar galiba.”

Sayın Vekilimizin “Bugüne kadar ülke hayrına bir proje üretmedikleri” iddiası ise “Başarısızlıklarını gizleme ve örtme çabasında olduklarını göstermektedir. 2003’ten bu yana hem yerelde, hem de genelde AKP iktidarda “17 yıllık süreç içinde Sayın Çivitcioğlu, AKP içinde gerek yönetim kademelerinde, gerekse İl Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, bugün de milletvekili olarak siyasi çalışmalarına devam eden bir kardeşimizdir.

• İktidarları döneminde Çankırı “EN FAKİRLEŞEN İL” oldu.

• İktidarınız döneminde Çankırı KİŞİ BAŞINA GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA MİKTARI EN FAZLA DÜŞEN İL” oldu.

• İktidarınız döneminde Çankırı’nın herhangi bir köyünde bırakın ortaokulu “İLKOKUL” dahi kalmadı.

•Kırk yıl devlete vergisini ödeyen, Pandemi(Korona)dönemin de işyeri kapatılan esnafa dört gün bakamadınız.

•Pandemi den (Korona dan) Korunmak için zorunlu tuttuğunuz beş maskeyi dağıtıp vatandaşı koruyamadınız.

İşte bu nedenle bakanlı, vekilli “ÇÖP KOVASI DAĞITIM TÖRENLERİ” düzenlemekte mahir sizler için “Çeşme Açılışı” fazlasıyla lüks sayılır.”

Sayın vekilimize kızlar yolu barajına ek olarak aşağıda ilçesi ve köylerine yapılması planlanan baraj ve göletlerin durumunu da sormak isterim.

KURŞUNLU :

Hocahasan köyü göleti: DSİ tarafından 2005 yılında tüm ölçümleri yapıldığı köylülere ve yöre halkına müjdesi verilen göletin yapımı neden fes edildi yada durduruldu, 15 yıldır ne gelen ne giden nede soran olduğu köylüler tarafından söylenmektedir, sayın vekilimiz lütfedip burasını da dile getirseydi.

İğdir Köyü göleti : DSİ tarafından2016 yılında yapımına başlanan %40 tamamlanan sonradan müteahhit firma tek taraflı sözleşmeyi feshederek işi bırakmıştır üzerinden 4-5 yıl geçmiş yeni ihale ne zaman yapılacak biraz da bundan bahsetseydi,

Kızlar Yolu barajı: Sayın vekilim biz yerinde inceledik gördük  mamodan baraj yerine giden bir yol var fakat yolun  girişi var çıkışı yok 2017 yılından bu yana o yoldan aracı bırak bir yaya bile geçmedi, manasur köyünün içinden geçip barajın başına giden yoldan biz taksiyle zor gittik 40-50 ton aracın o köy yolundan   nasıl gideceğini, vana odası dediğin odanın yerinde olup olmadığını keşke yerinde görüp basının karşısına öyle çıksaydın daha inandırıcı olurdu bende memnun olurdum.İyiki gidip görmüşüz kamuoyuna duyurmuşuzki apar topar mevsim biterken de olsa inşaat başlamış çok memnun olduk

ÇANKIRI MERKEZ : KARATEKİN Köyü göletinin, KORGUN Yolkaya Köyü göletinin, ORTA Kalfat Köyü göletinin, ŞABANÖZÜ Kutluşar Köyü göletlerinin sulama kanalları su dağıtım merkezleri yapılmış dört göletin gövde inşaatlarına ne zaman başlanacak, gövde ihaleleri yapılmadı ise ne zaman yapılacak bir an evvel yapılırsa, hem yöre halkı hem biz memnun olacağız.

KOYUNBABA BARAJI ‘nın sulaması 2020 yılında bitecekti hala %20 si tamamlanabildi nasıl üç kızlar yolu barajını dile getirip inşaatına başlandıysa burasının da dile gelmemesi için apar topar sulama kanallarının kalan %80 nin inşaatına başlandı. Sevindik memnun olduk.

YAPRAKLI : İhale aşamasına gelen bütün fizibilite ve alt yapı çalışmaları tamamlanan SARIKAYA göledinin ihale tarihini müjde olarak verebilseydin sayın vekilim.

ÇERKEŞ : Zamanın AKP milletvekili sayın İdris Şahin’in 2014 yılında ihalesi yapılacaktır müjdesini verdiği Hacılar Köyü barajı ile Saçak beldesi göledinin  durumu hakkında bilgi verseydin sayın Vekilim bizleri de çok memnun ederdiniz. Kamuoyuna saygılarımla..

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2020, 16:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sayın Başkan
Sayın Başkan - 4 yıl Önce

Sağlıksen ile ilgili de birkaç soru sorsaydınız keşke,zira görevini kötüye kullanan idarecilerle tekrar sözleşme imzalandı, chpli dedikleri cem beyi başhekim yapmamak için türlü yollara başvuruldu, bu ilde ak partili olmayan hiç mi idareci yok? Bu konulara sessiz kalmak muhalefete hiç yakışmıyor. MHP İl başkanına da teessüf ediyorum, madem ittifak var, neden bir tane bile Mhpli idareci yok sağlıkta? Yazık ülke ne hale geldi, siz ses çıkarmadıkça, Çankırı daha da küçülmeye mahkum kalacak malesef

MAMA MI
MAMA MI - 4 yıl Önce

mama işini en iyi bilen çankrı devlet hastanesinde kamera kayıtları ile sabitlenen olayaları görmezden gelen bilir bu sadece benim değil bakkalcı manavcı sağıkcı marketci v çicekci böcekci herkes kim bilir aralarında ne tür bir ilişki varda bunca olayı görmezden gelip kapatmak için can siperhane mücadele verip yeniden sözleşme imzalıyor neyseki olay kayıt altına alındı ve yakında tüm türkiye izleyecek şimdiden iyi seyirler

Boş yapma
Boş yapma - 4 yıl Önce

Boş yapma

SIRADAKİ HABER

banner304