Ak Parti mahalle - köy başkanları temsilcilerini eğitim seminerinde bir araya getirdi. Seminere Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz’in sözlü tartışması damgasını vurdu.

 

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde konuşan İl Başkanı Celal Kaman, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlerin önemine değindi.  Sandık başında duran görevlilerin dikkat etmesi gereken hususların altını çizen Kaman, “Sandık kurullarımızın görevlerini ve sorumluluklarını açıklamak, karşılıklı istişare de bulunmak üzere  sizleri bu toplantıya davet etmiş bulunuyoruz. “şeklinde konuştu. 

 

Ben değil biz demeliyiz!

Konuşmaları ardından İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ayran tarafından katılımcılara Genel Merkezce hazırlanan sunum eşliğinde dikkat etmeleri gereken hususlar anlatıldı. Eğitim çalışmasında yer alan ve genel merkezin teşkilat hastalığına dikkat çektiği “ben demeyeceksiniz, biz diyeceksiniz” konusu işlendiği sırada sırasında Filiz’in vücut hareketleri ile rahatsızlığını belli ettiği iddia edildi.  Filiz’in daha önce yaptığı konuşmalarda bir çok yatırımın Çankırı’ya gelmesinde kendisinin başarısı olduğunu söylemiş “ben yaptım” şeklindeki açıklamalarına ise İdris Şahin’de kürsüden “ben değil biz” demeliyiz diyerek üstü kapalı cevap vermişti.   

 

Seminerin soru cevap kısmına geçildiği sırada Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu sahneye çıkarak sandık kurulunun oluşumunu canlı şekilde anlatmaya çalıştı. Potukoğlu’nun eleştirilerde bulunduğu ve konuyu yanlış anlattığı iddia ediliyor.

 

Niye müdahale ediyorsun atışması!

Eğitim seminerine Potukoğlu’nun müdahale etmesine sinirlenen İdris Şahin, “Sen halkla ilişkileri biliyor olabilirsin, buna itirazımız yok ama senin yaptığın bu davranışın hoş değil. Seminere sen niye müdahale ediyorsun?” şeklinde çıkıştığı bunun üzerine de Hüseyin Filiz’in Potukoğlu’na arka çıkarak “Merkez İlçe Başkanı konuşmayacak mı? Sen niye müdahale ediyorsun” şeklinde karşılık verdiği iddialar arasında yer alıyor.

 

 

Eğitim seminerinde çıkan tartışma üzerine İl Başkanı Celal Kaman, toplantının soru cevap bölümüne geçilemeden semineri kapattı. 

Editör: Haber Merkezi