banner198

Filiz, ezber bozdu!

Orta’nın fasulyesiyle ünü Bayındır Köyü, 11. Geleneksel Fasulye Festivali büyük bir coşkuyla kutladı. Kutlamalara Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’in konuşması damgasını vurdu.

Filiz, ezber bozdu!
banner145

2011 Genel Seçimleri dönemi ve öncesinde Orta’ya açık cezaevi vaadinde bulunan Ak Parti’ye, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’den ezber bozan bir açıklama geldi. Orta’ya cezaevi ve adliye’nin gelmesinin hiçbir şey fark ettirmeyeceğini ifade eden Filiz, Orta’nın ancak dışarıdan yatırımcı gelmesiyle kalkınacağını vurguladı.   


Orta’nın fasulyesiyle ünü Bayındır Köyü, 11. Geleneksel Fasulye Festivali büyük bir coşkuyla kutladı. Kutlamalara Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’in konuşması damgasını vurdu.


Orta ilçesi için yapılacak olan sanayi yatırımlarıyla ilgi konuşan Filiz, “Orta’ya cezaevi gelse adliye gelse şu gelse bu gelse emin olun hiçbir şey fark etmez. Aynı para Orta’nın içinde 40-50 kişinin cebinde dolaşıp durur. Peki nasıl olacak? Dışarıdan Orta’ya para gelmesiyle mümkün olacak. Bu da ancak dışarıdan yatırımcı gelmesi ve kurulacak üretim ve sanayi tesisleri ile mümkündür. Bu yapıldığında İstanbul’a Ankara’ya giden, baba ocağını terk eden hemşerilerimiz Orta’ya dönüp buralara çalışacaklar” diye konuştu.


Ortalı Dernekler Birliği Başkanı’nın kendisinden Orta’da sanayi kurmak için söz istendiğini anlatan Filiz, kendisinin bu mücadeleyi verebilmesi için Orta’ya yatırım yapacak 50 yatırımcıdan dosya gerektiğini söylediği ve tamamlanmasının hemen akabinde Vali Vahdettin Özcan’la birlikte çalışmalara start verildiğini kaydetti.


Orta’da başımız dik yürümek istiyoruz!

Bürokratik işlemlerin uzunluğundan dolayı halktan sabır isteyen Filiz, “Lafla peynir gemisi yürümez. Geliriz gideriz şiir okuruz öbür sene yine gelir şiir okuruz. Bir daha vatan deriz bir daha bayrak deriz. Çankırı aynı Orta aynı… Değişen bir şey olmamış. Ama biz bu memlekette bir yatırım yaparsak 5-10 sene sonra buralara gelip bacaların tüttüğünü görürsek şu sokaklarda başımız dik rahat rahat yürüyüp yüzünüze bakabiliriz” dedi.


Sanatçı Latif Doğan’ın da konuk olduğu festivalde köy ayalığına en yüksek bağışı yapan Aydın Karlıoğlu seçildi. Festivale Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Ak Parti Orta İlçe Başkanı Halil Akpunar, İstanbul ÇAN-DEF Genel Başkanı Vahap Yartaş,  İstanbul Çankırı Ortalı Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Güneş ve birçok iş adamı katıldı.



Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2013, 16:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yunus karaatlı
Yunus karaatlı - 11 yıl Önce

Allah sizlerden razı olsun sayın vekillerimiz

Ahmet
Ahmet - 11 yıl Önce

orta'nın içerisinde 40-50 kişide para dolaşsın bu orta'yı şaha kaldırır. orta'da kırk elli esnaf bile yok

SIRADAKİ HABER