banner198

İGM’de Mustafa Çıbık dönemi!

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından yeni seçilen Çankırı İl Genel Meclisi üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

İGM’de Mustafa Çıbık dönemi!
banner145

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından yeni seçilen Çankırı İl Genel Meclisi üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi. İGM’nin Nisan ayındaki ilk oturumunda meclis başkanı, 1. ve 2. Başkanvekili, kâtip üyeler, il encümeni ve ihtisas komisyonları seçimlerini gerçekleştirdi.

En yaşlı üye Alaattin Demir başkanlığında toplanan meclis, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından seçimlere geçti. Başkanlık için Ak Parti Grubu Mustafa Çıbık’ı, MHP Grubu ise Kamil Çoban’ı aday gösterdi. Gizli oyla yapılan seçimler sonunda 19 oy alan Mustafa Çıbık yeni İl Genel Meclis Başkanı olurken, Kamil Çoban 8 oy aldı.

İlk toplantıya, Ak Parti İl Başkanı Celal Kaman, MHP İl Başkanı Hasan Çakır ile Merkez İlçe Başkanı Bahadır Akbaba ve bazı eski meclis üyeleri katıldı.

Seçimlerden önce Ak Parti İl Başkanlığında saat 10.00’da toplanan Ak Parti Grubu, grup adayını belirlemek üzere kendi arasında oylama yaptı. Oylamada İGM Merkez 1’nci sıra üyesi mevcut meclis Başkanı Ruhi Şeker ile 2’nci sıra üyesi Mustafa Çıbık aday oldu. İl Bakanı Celal Kaman’ında oy kullandığı sandıktan Mustafa Çıbık 10-9 üstünlükle çıktı.  

Seçimlerde 1. Başkan vekilliğine Ahmet Kaşkaya, 2. Başkan vekilliğine Alaattin Demir, kâtip üyeliklere Harun Tosyalıoğlu ve Bekir Kale, İl Encümenliklerine Ruhi Şeker, Harun Tosyalıoğlu ve İhsan Haydar seçildi.

Seçimler neticesinde ihtisas komisyon üyeleri şu isimlerden oluştu:

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Ruhi Şeker, Tuğrul Kaya, İsmail Çimen, Erol Demiröz ve Hasan Metin

Plan ve Bütçe Komisyonu: Alaattin Kahyaoğlu, Adem Tüysüz, Ahmet Kaşkaya, İsak Akdemir ve Ahmet Özen

Tarım ve Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu: Harun Tosyalıoğlu, Alaattin Demir, İhsan Haydar, Mustafa Öztürk ve Yakup Arslan

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Bekir Kale, Vedat Gümüşhane, Mustafa Doğan, Ahmet Akkaya ve İsmail Işık

Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu: Hayati Kaya, Hüseyin Aktaş, Bayram Ulusoy, Kamil Çoban ve Suat Sevim

Devir Teslim Töreni Yapıldı -

Meclis oturumunun kapanmasının ardından başkanlık makamında devir-teslim töreni yapıldı. Görevi Mustafa Çıbık’a devreden Ruhi Şeker, “Nisan 2014 yılında almış olduğum İl Genel Meclis Başkanlığı görevini bugüne kadar alnımın akıyla yerine getirdi. 5 yıllık dönemde kararlarımızın yüzde 95’ini oy birliği ile aldık. Bundan sonrada birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağımıza inanıyorum. Çankırı’nın hepimizin ortak paydası olduğuna inanarak çalışacağımıza bütün kalbimle inanıyorum” dedi.

Devir teslim törenin ardından karşılıklı çiçek takdimi gerçekleştirildi. Çıbık, Ruhi Şeker’e teşekkür ederek ağır bir sorumluluk aldığının bilincinde olduğunu ifade etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2019, 12:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Remzi düzenli
Remzi düzenli - 5 yıl Önce

Akp li düzgün birini bulamamışlar yazık

SIRADAKİ HABER