banner198

İktidar partisi 20 yılda Çankırı’nın sorunlarını gideremedi

İYİ Parti Çankırı Milletvekili aday adayı Oya Yakın,” Çankırı’mızın bir ilde olması gereken altyapı, şehir planlaması, sosyal ve kültürel olanaklar gibi temel sorunları yaklaşık 20 yıldır iktidarda bulunan bir partinin ve temsilcilerinin gideremediğini” belirtti.

İktidar partisi 20 yılda Çankırı’nın sorunlarını gideremedi
banner145

İktidar partisi 20 yılda Çankırı’nın sorunlarını gideremedi

İYİ Parti Çankırı Milletvekili aday adayı Oya Yakın,” Çankırı’mızın bir ilde olması gereken altyapı, şehir planlaması, sosyal ve kültürel olanaklar gibi temel sorunları yaklaşık 20 yıldır iktidarda bulunan bir partinin ve temsilcilerinin gideremediğini” belirtti.

Oya Yakın: 20 Yıldır Çözülemeyen Sorunlar -

Çankırı İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Tanıtım toplantısında kürsüye gelen  Oya Yakın, “Bu zorlu sürecin içerisinde Çankırı’mızın bir ilde olması gereken altyapı, şehir planlaması, sosyal ve kültürel olanaklar gibi temel sorunları yaklaşık 20 yıldır iktidarda bulunan bir partinin ve temsilcilerinin gidermemiş olması ülkemizin yönetimindeki başıboş yönetim anlayışını göstermektedir. Adalet sistemindeki bozukluklar, kendi tabirleriyle 3Y olarak adlandırdıkları yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla ilgili ülkemizi bugün getirmiş oldukları nokta, Millet İttifakı'nda bulunan tüm siyasi parti liderlerinin ve parti teşkilatlarının birlikte hareket ederek tüm bu sorunları çözmek için sarf ettikleri özverili çalışmalar emekli banka müdürü bir arkadaşınız olarak beni milletvekili aday adaylığı sürecine götüren en önemli sebeplerdir." ifadelerini kullandı.

Oya Yakın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler bu unutulmuş topraklarda, doğup büyüdüğümüz Çankırı'mızda iyi günü, kötü günü, derdi-tasayı nadiren de olsa sevinci beraber yaşıyoruz. 14 Mayıs'ta beraber bir mutluluk daha yaşamak için karşınızdayım.

Partimize çok zor günler yaşatılıyor. 3 gün önce İstanbul İl Başkanlığımız kurşunlandı. Neymiş? Hırsız kovalanmış! Sayelerinde ne kadar çok hırsız-arsız, saygısızların olduğu bir toplum olduk. Çocuklarımız aç, gençlerimiz işsiz ve umutsuz. Gelecekleri tehlike altında. Ahlak bozuldu, adalet bozuldu. Paranın değeri kalmadı. Sokaklarımız 'geçinemiyoruz' diyen insanlarla doldu. Ülkemizi birlikte kurtardık, birlikte yaşatacağız.

Türkiye'de nüfus artıyor Çankırı neden küçülüyor? Milletvekili sayımız 3'ten 2'ye indi. Nüfusumuz 300 binlerden 150 binler düzeyine indi. Eğitim için büyük şehirlere giden gençlerimiz geri dönmüyor. Köylerimizde bacalar tütmüyor. Köylerimize yumurta, ekmek, yağ gidiyor. Bu saydıklarım eskiden köylerimizden şehre getirilirdi.

Şehrimizde 3 tane otomobil bayimiz varken şimdi yok! Mavi trenimiz vardı şimdi yok! Silah fabrikamız tam kapasite çalışırken şimdi kapanmak üzere!

Neymiş liman uzakmış! Ulaşım sorunmuş! Ankara, Konya, Kayseri, Gaziantep liman şehri mi?

Ülkenin içinde bulunduğu sorunları 'ortak akıl'la, müzakereyle ve kararlılıkla çalışarak çözeceğiz.

'Senden-benden', 'zengin-fakir' ayrımının olmayacağı bir Türkiye hayal ediyorum. Ben bir anneyim. Çocuklarımızın yüzlerinin güldüğü, yataklarına aç girmedikleri, en iyi eğitim aldıkları bir Türkiye hayal ediyorum. Umutların tükenmediği, milletini, ülkesini, bayrağını seven, dürüst, liyakatli insanların yönettiği bir Türkiye hayal ediyorum."

Yoksulluğun, yolsuzluğun, yasakların, yanlışların, yalanın, talanın olmadığı, soyulmayan, geleceği çalınmayan bir Türkiye hayal ediyorum.

Neden aday adayıyım Çankırı’nın dertlerine, fakirliğine, göç vermesine son vermek için adayım. Çocuklarımıza iş için, evlerimize aş için adayım.

Yüzlerimizin gülmesi, umutlarımızın yeşermesi için adayım. Çankırı’yı, Çankırı’lıyı tanıyorum. Ömrüm sizlerle geçti. Bizi bizden başka kim iyi anlayabilirki? Bu şehri ve sizleri çok seviyorum. Siyaset kirlendi kadın eli deysin diye adayım. Oya Yakın olduğum için adayım. Arkadaşlar iş başa düştü. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Biz geleceğiz, hayellerimizi gerçekleştirmek için çalışacağız. Başaracağız, başaracağız.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2023, 19:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER