banner198

Kurşunlu’ya otobüslerle taşıma seçmen akını! Sadece 1 daireye 17 kişi kaydedildi.

Mahalli İdareler seçimlerine adım adım yaklaşılırken belediye seçimlerinde oy kullanabilmek için ikametgâh taşımanın son gününde Kurşunlu’da oldukça vahim olaylar yaşandı!

Kurşunlu’ya otobüslerle taşıma seçmen akını! Sadece 1 daireye 17 kişi kaydedildi.
banner145

Kurşunlu’ya otobüslerle taşıma seçmen akını! Sadece 1 daireye 17 kişi kaydedildi.

Mahalli İdareler seçimlerine adım adım yaklaşılırken belediye seçimlerinde oy kullanabilmek için ikametgâh taşımanın son gününde Kurşunlu’da oldukça vahim olaylar yaşandı!  TOKİ konutlarında R.T adlı şahsa ait 2 odalı bir evde sadece 1 daireye 17 kişi kaydedildi.

Çankırı Postası Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre; yeni TOKİ binalarının olduğu sadece bir caddede ki 10 daireye 124 kişi kaydedildiği öğrenildi.  Millet iradesine yönelik kara bir darbe olarak geçecek 29 Eylül 2023 Cuma günü, Kurşunlu nüfusuna şişirme şekilde kaç kişinin yazıldığı ise henüz bilinmiyor.

Kurşunlu ilçesine 29 Eylül 2023 Cuma günü organize bir şekilde otobüslerle taşınan vatandaşlar, Kurşunlu Nüfus Müdürlüğünde ikametgâh kaydını Kurşunlu İlçe Merkezine aldırmak için kuyruk oluşturdu.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü özellikle Taşkaracalar nüfusuna kayıtlı İstanbul’da yaşayan çok sayıda isim, TOKİ konutlarında dairesi olan yakınlarının olduğu adreslere ikametgahını taşıdı. Nüfus müdürlüğünde hane sahibinin imzalı beyanı karşılığında kayıt edilen çok sayıda isim olduğu bildiriliyor. Bazı sivil toplum kuruluşu, dernek ve muhtarlarında bu organizasyonda yer aldıkları edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

TOKİ’de yetmiş metrekarelik evde 17 kişi yaşamaya başladı!

Cömertler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesinde 2+1, 70 metre kare alanı olan E.S. adlı hane sahibi dairesinde 17 kişi ile yaşadıklarını beyan etti.,  İ.Y. adına kayıtlı dairede 17 kişi, K.A. adına kayıtlı dairede 16 kişi, H.S. adına kayıtlı dairede 16 kişi, Ş.Y. adına kayıtlı dairede 16 kişi, S.A. adına kayıtlı dairede 11 kişi, A.Ö. adına kayıtlı dairede 11 kişi, E.Y.  adına kayıtlı dairede 8 kişi, Ş.S. adına kayıtlı dairede 6 kişi ve S.Y. adına kayıtlı dairede 6 kişi aynı çatı altında yaşadıklarını bildirdi (!) Elde edilen verilere göre; sadece bir mahalle, bir cadde üzerinde ki 10 daireye bir günde 124 seçmen kayıdı gerçekleşti.

Hayatın akışına aykırı bu durum karşısında, legal belediye başkanlığı seçimlerini etkilemeye yönelik yalan beyanda bulunan hane sahipleri ve kayıt eden memurlarla ilgili suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.

Kurşunlu’nun kaderiyle oynanıyor -

Kurşunlu’da yaşayan insanların kaderine organize kötülük, organize ipotek koyma anlamına gelen organizasyonda, bazı STK Başkanları, dernek ve muhtarlarında seçimleri etkilemeye yönelik işlere karıştıkları iddialar arasında yer alıyor.  

Kurşunlu risk mi görülüyor -

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Av. Emin Akbaşoğlu’nun kendi köylülerine talimatla ilçe de ikametgah göstermelerini istediği iddialar arasında yer alıyor. AK Parti Kurşunlu Belediye Başkanlığını kazanmayı riskte mi görüyor?  Akbaşoğlu kendi ilçesini kaybetmemeyi prestij meselesi haline mi getirdi?  İstanbul’dan Anadolu’ya bu şekilde taşınan seçmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’li İmamoğlu’ndan İstanbul Büyükşehir Belediyesini almak için verdiği mücadeleye büyük bir darbe vurmuş olmuyor mu?  Akbaşoğlu Cumhur İttifakı arasında geçecek bir seçime enerjisini harcamak yerine neden yaşadığı İstanbul seçmenini Kurşunlu’ya taşıyor?

Öte yandan ilçede başarısız belediye başkanlığı nedeni ile eleştiri alan Şakir Kaymak büyük kan kaybına uğramış durumda. MHP İlçe Teşkilatının güçlü çalışması, halk desteği, psikolojik üstünlüğün hızlı bir şekilde MHP’ye geçmesini sağlamış görülüyor.  Cumhur İttifakı’nın paydaşı MHP’nin Kurşunlu’da seçimleri kaybetmesi için yapılan ali cengiz oyunları, Çankırı’da Cumhur İttifakı ruhuna kibrit suyu dökecek hareketler olarak dikkat çekiyor. İstanbul’u CHP’ye teslim etme pahasına, Kurşunlu’yu MHP kazanmasın diye seçmen taşınması traji komik bir vaka olarak karşımıza çıkıyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2023, 23:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Türk
Türk - 7 ay Önce

Aynısını önceki seçim ler dede yapdılar

Taşıma suyla değirmen...
Taşıma suyla değirmen... - 7 ay Önce

Edep yahu, her türlü siyaset hırsı memleketi, Kurşunlu'yu ne hale getirdi. Tabii ki Kurşunlu halkı,bu oyunların hepsini biliyor, İnşAllah Kurşunlu Hak ettiği hizmeti önümüzdeki seçimde Kurşunlu halkından almak isteyecektir.
Kurşunlu siyaseti değil, iyi yönetimle hakkını alarak hizmet bekliyor, Kurşunlu, kişilere yada siyasete oyunla yönetilmeyi hak etmiyor.

Muharrem YILDIRIM
Muharrem YILDIRIM - 7 ay Önce

Sayın Demirhan MHP AKP Tencere kapak olmuşsunuz ama sizin içinde ne piştiğinden haberiniz yok

SIRADAKİ HABER