banner306
banner198

MHP 15 yıl sonra geri döndü!

Çankırı’da Cumhur İttifakının iki üyesi arsında geçen seçim yarışının sonucunda MHP AK Parti’ye %9’luk fark atarak 15 yıllık AK Parti Belediyeciliğine son verdi.

MHP 15 yıl sonra geri döndü!
banner145

Çankırı’da Cumhur İttifakının iki üyesi arsında geçen seçim yarışının sonucunda MHP AK Parti’ye %9’luk fark atarak 15 yıllık AK Parti Belediyeciliğine son verdi.

Oy verme işleminin sona ermesi ile birlikte Çankırı siyasetinde MHP deprem yaşandı. MHP Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Esen, oyların %47,04’ünü alarak Çankırı Belediye Başkanı seçildi. AK Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Boz ise %38.28 oyda kaldı. İYİ Parti adayı Raif Oktay %8.48, CHP adayı Mustafa İbişoğlu %4.69, Saadet adayı Mustafa Ünver %1.12 oy aldılar.

Seçim yasaklarının kalkması ile birlikte Çankırı Postası Seçim Özel programında Çankırı sonuçlarını kamuoyuna paylaşan yayınları ile dikkat çekti.

AK Parti belediyesine üç hilal-

Seçim sonuçlarının netleşmesi ile birlikte sokaklara çıkan vatandaşlar MHP’nin seçim zaferini kutladı. Araçlarla şehirde tur atan partililerin coşkusu Belediye Meydanında doruğa ulaştı. Belediye çatısından üç hilalli dev bayrak sarkıtan MHP’liler, meşaleler ve havai fişek gösteri ile zaferlerini taçlandırdılar.

MHP’den 1994-2002 yılları arasında Çankırı Belediye Başkanlığı yapan MHP eski Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan’da seçimi kazanmalarının sürpriz olmadığını bu sonucu beklediklerini aktardı.

AK Partililer verdikleri randevuya geciktiler-

Belediye Meydanında yapılan kutlamaları sırasında Çankırı Postasına açıklamada bulunan MHP SİM başkanı Tevfik Rüştü Özgür, Ak Parti’nin dün yaptığı mitingde seçim zaferini kutlamak üzere seçim akşamına randevu verdiklerini hatırlattı. Özgür, AK Partililerin randevuya geciktiklerini söyleyerek, seçim kutlamalarına onları da beklediklerini söyledi.

MHP’nin seçim zaferi Çankırı sokaklarında saatlerce sürdü. AK Parti ise derin bir sessizliğe büründü.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2019, 06:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan
Hakan - 5 yıl Önce

Hayırlı olsun.
sağ duyulu, herkese eşit bir şekilde belediye yönetilmeli. Herkese adil bir belediye nasıl gösterilmeli, hizmette en ufak bir aksama olmadan her yere ulaşılmalı ki Akp olmadan da belediyecilik yapıldığı gösterilmeli insanlara

Vehbi
Vehbi - 5 yıl Önce

ismail başkan Allahım yar ve yardımcın olsun, rabbim utandırmasın.....

Kemal sağlam
Kemal sağlam - 5 yıl Önce

Deniz bitti .

SIRADAKİ HABER

banner304