banner306
banner198

Muhtarlar İGM'ye çıkartma yaptı!

Kurşunlu köy muhtarları İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker'e “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

banner145

 Kurşunlu köy muhtarları İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker'e “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Konuşmasını çeşitli örnek ve anekdotlarla süsleyen Şeker, muhtarları bir gazvede savaşan yaralı askerler gibi bir birlerinin derdiyle dertlenmelerini istedi.


İl Genel Meclisi toplantı salonunda köy muhtarları ile bir araya gelen Meclis Başkanı Ruhi Şeker, "Bir seçim süreci yaşadık. Seçilen muhtar arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.


"Sizler köylerinizde bizlerde meclisimizde yeni hizmet ve çalışmalara imza atmak için tüm gayretimizle çalışacağız" diyen Şeker, "Yükümüzün çok ağırlaştığını biliyorum. İnşallah sizleri memnun ederiz. Ama insanların fazla beklenti içine sokulmaması lazım! Çünkü yapabileceğimiz işler olacağı gibi gerçekleştiremeyeceğimiz işlerde olabilir" dedi.

 

Foto galeriye git

-TELEFONUM 24 SAAT AÇIK!-

Sorunların doğru bilinmesi durumunda çözüm yollarının kolaylaşacağını aktaran Şeker, "Eğer teşhisi düzgün koyarsak, tedaviyi de daha kolay uygularız. Birlik ve beraberlik içinde gerçekleştireceğimiz çalışmalarla daha başarılı oluruz. Bizim derdimiz birbirimizin derdi olmalı. Bizler her zaman sizlerin emrindeyiz, sizlerin hizmetkârınızız. Benim telefonum 24 saat açık, bana her zaman ulaşabilirsiniz" dedi.


Köy muhtarlarının elbette istekleri olacağını ancak köylerin ilk önce ivedi sorunlarına çözüm üreteceklerini söyleyen Şeker ,” Biz bir plan program dahilinde bu hizmetleri götüreceğiz. Adaylık sürecimizde kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimiz koyacağımızı ve bu hedeflerimizi takip edeceğimizi söylemiştik. Şuanda o süreç devam ediyor. Tabi her muhtar kendi çapında başarılı olmak ister ama; Peygamber efendimizin bir gazvesinde yaralıların su ihtiyacı oluyor, o ona o ona gönderiyor ‘ onun daha çok ihtiyacı var benden’ diyor. Bu anlayışla ihtiyacın ivediliğine göre birbirinize anlayış göstermelisiniz “dedi.


Gerçekleştirilen ziyarette köy muhtarları yaşanan sorunları da dile getirdi. Muhtarlar özellikle içme suyu ve çöp konusunu dile getirdi.

 

Foto galeriye git

Yaşanan sorunların çözümü için el birliği ile gayret gösterileceğini belirten Meclis Başkanı Şeker, özellikle çöp konusuna değinerek, "Çevre temizliği bir eğitim meselesidir ve küçükken verilmesi lazım. Mutlaka çevre bilincinin gelişmesi lazım. Her şeyi devletten beklemek doğru değil. Bu memleket bizim ve temiz tutmalıyız. Bu konuda bir hikaye anlatayım. Bir hemşerimiz Fransa'ya gitmiş. Bir parkta otururken elindeki çöpü yere atmış. Bunu gören 10 yaşındaki bir çocuk, 'Benim ülkemi kirletmeye ne hakkın var' diyerek tepki göstermiş. 10 yaşındaki bir çocuk ülkesine sahip çıkıyor ama biz milletçe ülkemize sahip çıkamıyoruz. Eğitim gerçekten çok önemli " dedi.

 

Şeker ayrıca kapanan beldelerde ve köylerde çöplerin kurulacak çöp birlikleri ile alınacağını belirtti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2014, 01:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304