banner198

Öztürk, 4 büyük proje ile Ilgaz bir yaşam cennetine dönüşecek!

AK Parti Ilgaz Belediye Başkanı adayı Mehmed Öztürk, 4 büyük proje ile Ilgaz'ın adeta bir yaşam cennetine dönüşeceğini söyledi.

Öztürk, 4 büyük proje ile Ilgaz bir yaşam cennetine dönüşecek!
banner145

AK Parti Ilgaz Belediye Başkan Adayı Mehmed Öztürk, 7,5 milyon TL bütçe ile aldıkları Ilgaz Belediyesi bütçesinin bugün 130 milyon TL olduğunu ve Ilgaz Belediyesi’nin Türkiye’nin tek borçsuz belediyesi olduğunu söyledi.

Göreve seçilmesi halinde yeni dönemde 4 büyük proje ile Ilgaz’ı adeta bir yaşam cennetine dönüşeceğini aktaran Öztürk, Seçim Özel canlı yayınına katılan ve rekor bir izlenme oranına ulaştı.

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, “Ben 2019’da aday olurken söyledim belediye başkanlığını iki dönem yapıp bırakacağım. Çünkü biz heyecanımızla, enerjimizle Ilgaz’a hizmet ediyoruz. Bu heyecan ve enerji yani motivasyonumuz bitmeden iki dönem sonunda olağanüstü şartlar olmasa görevi bırakacağız. “ sözleriyle siyasetin iki dönem yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Çankırı’nın borcu olmayan tek belediyesi Ilgaz Belediyesi

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, 7,5 milyon TL bütçe ile aldıkları Ilgaz Belediyesi bütçesinin bugün 130 milyon TL olduğunu ve Ilgaz Belediyesi’nin Türkiye’nin tek borçsuz belediyesi olduğunu söyledi.

Öztürk, “ Biz görevi devraldığımızda 7,5 milyon liralık bütçede 5 milyon lira borç vardı. Biz hem Ilgaz’a hizmet edip hem eski borcu bitirdik.  Şimdi yapacağı projelerin parası hazır olan bir belediye durumundayız. Burada bizim farkımız şu. Ben hizmet almak için gittiğim hiçbir bakanlığa elimde ayağı yere basan bir proje ile giderim. Muhatabımı ikna ederim ve alacağımı almadan gelmem. Yani kimse elle tutulur bir şey olamadan size para kaynak vermez. İşte bu yüzden bize tüm kapılar açılıyor. Yani ille bankası ve hizmet satışlarından gelen parayla bizim bütçemiz 40 milyon olur ancak. Ama bizim bütçemiz 130 milyon TL . Bu Ilgaz için büyük bir rakam.

Başkaları gibi işçiye 4 yıl asgari ücret verip seçim yılı zam yapmadık hep yüksek ücret verdik

Ilgaz Belediyesi’nin işçisine en yüksek maaşı veren belediyelerden biri olduğunu belirten Mehmed Öztürk, “Ilgaz için hayallerim vardı benim başkan olma sebebimde budur. Çok şükür hayallerimizi de bir bir hayata geçiriyoruz. Bunu da ekip arkadaşlarımızla birlikte veriyoruz. Ekibimiz fedakârca çalıştığı için de onların hakkını her zaman vermeye çalışıyoruz.  Yani başkaları gibi 4 yıl asgari ücret verip seçim zamanı zam yapmadık. Hep en yüksek verdik. Bugün en düşük maaşımız 28.500 TL. Onlara ne kadar versek azdır ama imkanlar ve şartlar buna elveriyor ancak.” dedi.

4 büyük proje ile Ilgaz bir yaşam cennetine dönüşecek

Projesini ve finansal kaynağını hazırlamadan hiçbir işe girişmediklerini ve yeni dönemde de bunu yapacaklarını ve 4 ana proje üzerinde durduklarını söyleyen Başkan Mehmed Öztürk yeni dönemle ilgili şunları söyledi.

“Biz ayağı yere basan bir projesi olmayan ve finansal kaynağını hazırlamadığımız hiçbir hizmetin sözünü verip yapımına girişmedik. Bu yeni dönemde de projeleri ve finansal kaynağı hazır olan 4 ana proje üzerinden gideceğiz. Nedir bunlar?

Örneğin Kent Meydanı projesi. Bu arada bizim meydanımızda dükkan ve iş yeri olmayacak. Diğer projelerimiz “Dibek Çayır Göl ve Rekreasyon Projesi”, Pazar Çayı Islahı Projesi” ve “TEMAPARK” projesi bu projeler Ilgaz’ın çehresini öyle bir değiştirecek ki Ilgaz bir nefes alma cenneti olacak. Yıldıztepe büyük bir değerimiz bu projeler ile Yıldıztepe’ye gelen turistleri Ilgaz’a da çekeceğiz ve burada kalmasını da sağlayacağız. Yani her anlamda gelişime katkı sağlayacak projeler bunlar. Biz yaptığımız hiçbir projeyi yapmış olmak için yapmıyoruz. Önünü arkasını uzun vadede neler olacağını düşünüp öyle yapıyoruz.  Bunların dışında GES projemiz, Gavur Hanı Projemiz, Hamam, OSB, Yüzme havuzumuz ile Ilgaz bölgenin nefes alma ve yaşam merkezi olacaktır.” dedi.

Kızılay Su Fabrikası ve OSB’de yaklaşık 2 bin kişi istihdam edilecek

Yaşanan Deprem ve ekonomik nedenlerle imzasını attıkları Kızılay su fabrikasının yeni dönemde hayata geçeceğini ifade eden Mehmed Öztürk, “ Bu fabrika çalışmaya başladığında ve kuracağımız ağaçlandırma alanında ihtisaslaşmış OSB’de toplamda yaklaşık 2 bin kişi istihdam edilecek. Ilgaz’da işsizlik kalmayacak nüfus artacak. Artan nüfus içinse kentsel dönüşüm ve TOKİ marifetiyle 1000 konut kazandıracağız. Yani hem ekonomik hem nüfus olarak büyümeye devam edeceğiz.  Yani bunları yapıyoruz ama kolay yapmıyoruz. Hem borcumuz yok hem bunları yapıyoruz. Nasıl yapıyoruz. Her damlaya bir çanak koyup damla damla testimizi dolduruyoruz. Bizim gecemiz, gündüzümüz her şeyimiz Ilgaz. Ilgaz Dağı ile Ilgaz’ı entegre edebilirsek Çankırı’nın en tanınmış ilçesi bir başka kimliğe bürünecek.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2024, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER