banner198

Rıfat Altuntop istifasını geri çekti!

AKP İl Başkanlığına istifa mektubu gönderdiğini duyuran Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altuntop istifa dilekçesini geri çekti

Rıfat Altuntop istifasını geri çekti!
banner145

Geçtiğimiz Cuma günü partisinin İl Başkanlığına  istifa mektubu gönderdiğini duyuran Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altuntop istifa dilekçesini geri çekti.


Atkaracalar'da AKP İlçe Başkanı Hüseyin Aktaş, İl Genel Meclis üyeleri Amet Ulusoy, Cengiz Öngel ve Belediye Başkanı Rıfat Altuntop arasında bir ihale nedeni ile yaşanan kriz sonrası partisinden istifa ettiğini açıklayan Rıfat Altuntop, Ankara'da Parti Genel Merkezinde yapılan toplantı sonrasında  istifasını geri çekti.


- Genel Merkez'de kriz masası -

Altuntop'un istifa haberleri sonrası harekete geçen İl Başkanı Celal Kaman, salı günü Altuntop ve İGM Başkanı Ruhi Şeker ile birlikte Ankara'da Genel Merkez yolunu tutu. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya ve Yerel Yönetimler Bölge Koordinatörü Hacı Özkan'ın da hazır bulunduğu toplantı sonrasında İl Başkanı Celal Kaman, tıpkı Altuntop'un istifa duyurusunu  sosyal medya hesabından yaptığı gibi açıklamayı sosyal medyadan duyurdu.

Kaman,  "Ankara'da Atkaracalar Belediye Başkanımız Rifat Altuntop'un partimizden istifa ettiği haberleri üzerine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Sayın Erol Kaya ve Yerel Yönetimler Bölge Koordinatörümüz Sayın Hacı Özkan'ın davetleri ile; Atkaracalar Belediye Başkanımız Rifat Altuntop ve İl Genel Meclisi Başkanımız Ruhi Şeker'in de katılımıyla Genel Merkezimizde istişare toplantımızı gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.


AKP'li Belediye Başkanı partisinden istifa etti

- Yanlış anlaşılma varmış (!) -

Bir haberci gibi Altuntop'un açıklamasını duyuran Kaman, "Atkaracalar Belediye Başkanımızın Ak Parti kadrolarının bir neferi olarak çalışmalarına devam edeceğini kamuoyuna ve tüm hemşerilerime bildirmek istiyor ve bazı yanlış anlaşılmalardan dolayı çıkan haberlerin dikkate alınmamasını rica ediyorum' dedi." açıklamasına yer verdi. Altuntop ise halen sessizliğini koruyor.


- İstifa süreci nasıl başlamıştı? -

Altuntop'u istifa noktasına getiren süreç ise şöyle geliştiği iddia ediliyor.   Atkaracalar İlçe Başkanı ve Atkaracalar  İGM üyeleri ile bir grup kişinin  belediye tarafından tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde kullanılması üzerine imara açılan arazi satışı ile ilgili ihale yapıldığı esnada , belediyeye gelerek salonu bastıkları ve hakarete varan tartışmalar sonrasında ihalenin iptal edilmesine yol açtıkları iddialar arasında yer alıyor. 


-  Atkaracalar'a müfettişler yolda-

Öte yandan Genel Merkezde parti kurmayları ile yapılan toplantı sonrasında Atkaracalar ilçesine müfettiş gönderileceği öğrenildi. İl Danışma Meclisi Toplantı salonunda Partisine küfür ettiği gerekçesi ile Genel Merkez Disiplin Kurulu Atkaracalar İl Genel Meclis üyesi Ahmet Ulusoy'a 3 ay uzaklaştırma cezası vermişti. Bu son gelişmeler ışığında Ulusoy'u sıkıntılı bir sürecin beklediği görülüyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2017, 16:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
tarzan rıfkı
tarzan rıfkı - 7 yıl Önce

tüh be tam da güneş tepede yükselmişken hava tekrar bulutlandı

SIRADAKİ HABER