banner198

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaya, İktidar Çankırı'yı çantada keklik görüyor!

Saadet Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Çankırı’nın muhalefette milletvekili olmadığına dikkat çekerek Çankırı’nın fahri milletvekili olarak bütün sorunlarını dile getirmeye hazır olduğunu belitti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı  Kaya, İktidar Çankırı'yı çantada keklik görüyor!
banner145

Saadet Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Çankırı’nın muhalefette milletvekili olmadığına dikkat çekerek Çankırı’nın fahri milletvekili olarak bütün sorunlarını dile getirmeye hazır olduğunu belitti. Kaya, “İktidar yetkilileri Çankırı'ya çantada keklik muamelesi yapmış” şeklinde konuştu.

Çankırı’da çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilimize günü birlik ziyaret gerçekleştiren Saadet Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya  basın mensupları ile bir araya geldi.

Çankırı Belediyesi Yöresel Mutfak Kültür Evi’nde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Çankırı’nın muhalefet milletvekili olmadığına dikkat çekerek Çankırı’nın fahri milletvekili olarak bütün sorunlarını dile getirmeye hazır olduğunu belitti.

Sığınmacı sorununu Ensar- Muhacir kavramlarıyla açıklamak gerçekçi değil-

Saadet Partisi Genel Kurul Üyesi Ömer Günaydın, Saadet Partisi Çankırı İl Başkanı Mustafa Ünver, Teşkilat Başkanı Bahattin Şenol ve Eldivan İlçe Başkanı Faruk Karatatar’ın katılım sağladığı basın toplantısında Türkiye'deki toplam sığınmacı göçmen sayısının on milyonu bulduğunu belirten Saadet Partisi Milletvekili Kaya, “Afganistan üzerinden gelenler, Orta Asya üzerinden gelenler, Afrika üzerinden gelenler. Bunlar şu anda tehlikeye dönüştü Bunu Ensar- Muhacir kavramlarıyla açıklamak gerçekçi değil. Uyanık olmakta fayda var. Bir de dünya standardı vardır bu noktada. Yani bir ülkenin sığınmacı göçmen taşıma kapasitesi o ülke nüfusunun maksimum yüzde beşidir. O da ülkede topluma entegre etme, nüfus planlaması yapma, bölgesel açıdan ülkenin kendi demografik yapısını koruma gibi öncelikleri vardır. Ama Türkiye'de bu plansızlık aldı başını gitti. Bu plansızlıkla beraber Türkiye'nin bu sorunu yönetme imkanı ihtimali ortadan kalktı. Asıl sıkıntı bu.” şeklinde konuştu.

Mülteciler güvenlik sorunu –

Türkiye’ye mülteci olarak gelen gençlerin silahlı bir takım eyleme karışma ihtimaline olanak verdiğini ifade eden Kaya, “Böyle bir tehlikenin varlığını ben de görüyorum. Bunu dillendirerek toplumda bir korku atmosferi oluşsun istemiyorum ama 2017 yılında Reina terör saldırısı gerçekleştiğinde terörist hepinizin bildiği gibi iki ay civarında yakalanmamıştı ve teröristin bağlantılı olduğu düşünülen kişilere baskınlar düzenlendi. O baskınlar neticesinde yirmi kişi gözaltına alındı. Yirmi kişinin elinde kırk bir tane sahte pasaport vardı. Sonra devlet bu kişilerin milliyetini bilmediği için Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Çin, Fas gibi ülkelere bu kişilerin parmak izleriyle beraber başvuruda bulunarak benim ülkemde böyle birileri var. Senin milliyetine ait mi diye sordu. Bu duyulan endişeye sadece basit bir örnek.” dedi.

Mahalli İdareler seçimleri –

Önümüzdeki Mahalli İdareler seçimlerine Gelecek Partisi ile ortak girebileceklerini vurgulayan Kaya, “Saadet Partisi şu anda kendi adaylarıyla seçimlere girecek. Ancak meclisteki grubumuzdan dolayı Gelecek Partisi'yle bazı yerlerde ortak girebiliriz. Bazı yerlerde Saadet Partili adaylarla girebiliriz. Bunu da belirleyecek olan o bölgelerde yapacağımız araştırmalar. Bu araştırmalar neticesinde böyle bir sonuca ulaşırsak o noktada Gelecek Partisi'yle. Böyle bir yakın iş birliği yapmayı hedefliyoruz ve biz kendi adaylarımızla seçime gireceğiz.” açıklamalarında bulundu.

İktidar yetkilileri Çankırı'ya çantada keklik muamelesi yapıyor -

Çankırı’nın fahri milletvekili olduğunu vurgulayan ve kendisine ulaştırılan her belgeli sorunu gündeme getireceğini dile getiren Kaya, “Bana ulaştırdığınız bilgi, belge rapor olduğu takdirde ben bunu Türkiye kamuoyuna taşınması noktasında üzerime düşeni sonuna kadar yaparım. Ben Çankırı'nın da fahri milletvekiliyim. Ben üzerime düşeni yaparım. Çankırı’da eksiklikler, yanlışlıklar, hatalar var. Bütün bunlar da aslında Çankırı'nın garip kaldığını, ilgiden, destekten uzak olduğunu gösterdi bana. Galiba iktidar yetkilileri Çankırı'ya çantada keklik muamelesi yapmış bu zamana kadar. Buna da Çankırı halkının bir dur demesi gerekir. Aksi takdirde ne TOKİ'si, ne çevre yolu, ne devlet hastanesi, ne diğer sorunlar hiçbirisinin çözülme imkanı ihtimali yok! Kaldı ki ben her gittiğim ilde de söylüyorum. Ben insanlarımızın gayrimeşru bir ayrımcılık talebinde bulunduğuna hiçbir zaman rastlamadım. Çankırı'da da böyle. Çankırı hakkını istiyor. Çankırı ilgi görmek istiyor. Diğer illerde olduğu gibi doğru bir planlamaya ihtiyaç var. O planlama olmadığı için de şu anda Çankırı bu sıkıntıları yaşıyor. Ben fahri milletvekili olarak üzerime düşeni yapacağıma söz veriyorum. İnsanlarımızın siyasi düşüncesi ne olursa olsun önemli olan Çankırı insanının olması gereken hizmete ulaşmasıdır. Hak ettiğine ulaşmasıdır. Yani böyle bir ortamda Ankara'ya şurada bir saatlik mesafede olan bir ilimizde hala bunları konuşuyorsak, gerekli ilgiden alakadan yoksun bir ile dönüşmüşse ve sadece göz ardı edilen bir ile dönüşmüşse Çankırı, buna dur diyecek bir anlayış lazım. Burada ortak aklı inşa etmek lazım. Siyasi düşüncelerin dışında Çankırı'nın geleceği için çalışmak lazım.” ifadelerini kullandı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2023, 13:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Faruk KARATATAR
Faruk KARATATAR - 7 ay Önce

Sn. Mustafa Kaya'nın tesbitlerine ve teşhisine katılmamak mümkün değil. Sorunlar ancak bu bakış açısıyla çözüme kavuşur. Aksi halde kriz, kaos ve problemlerin büyümesine engel olunamadığı gibi daha büyük yıkıma ve tahribatlara zemin hazırlanmış olur.
Ayrıca duyarlı ve doğru haber anlayışı nedeniyle Ercan Bey'e teşekkür ederiz.

SIRADAKİ HABER