banner306
banner198

Şahin Karadayı köylülerinin mera soruna el attı!

Çankırı Milletvekili ve Anayasa Komisyonu başkan vekili İdris Şahin Karadayı köylülerinin mera arazi sorununa el attı.

 Şahin Karadayı köylülerinin mera soruna el attı!
banner145

Çankırı Milletvekili ve Anayasa Komisyon başkanvekili İdris Şahin Karadayı köylülerinin mera arazi sorununa el attı. Yetmişe yakın köylünün şikayetini tek tek dinleyerek not alan Şahin, sorunun çözülmesinin yolunu açtı.

Karadayı köyünde hazineye ait olan mera alanının bazı köylüler tarafından ekilmesi yüzden 3091 sayılı taşınmaz mal zilliyetine tecavüz gerekçesi ile para cezası kesildi. Çankırı Mera Komisyonunun verdiği cezaları haksız bulan ve arazilerin yanlış ölçüldüğünü iddia eden köylüler Çankırı Milletvekili İdris Şahin’den yardım istedi.

Şahin köylülerle Ak Parti İl Başkanlığı toplantı salonunda bir araya geldi. Yetkilileri suçlayan ve kendilerine arazilerinin tam olarak neresi olduğunun gösterilmediğini belirten köylüler, ölçümlerin yanlış yapıldığını eşeğin dahi inemeyeceği dere yataklarının kendi tarlaları olarak gösterildiğini söyledi. Mera arazisine yapılan ekimlerle ilgili bazı cezaların ortaklar arasında eşit paydaya bölünmesi gerekirken bütün varislere ekilen alanın tamamı kadar ceza geldiğini belirten Karadayılı vatandaşlar, İdris Şahin’den bu soruna çare bulmasını istediler.

İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu, Merkez İl Genel Meclis üyeleri Ömer Faruk Kaytez, Hüseyin Çetiner ile birlikte Karadayı köylülerini dinleyen Şahin, yetmişe yakın köylünün şikayetini tek tek not aldı.

Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Ak Parti’nin 2015 Genel seçimleri, seçim beyannamesini hazırlayan 12 kişilik komisyonda olduğunu belirterek, yoğun geçen meclis çalışmaları ve komisyon çalışmalarını ara vererek gününü Karadayı köyünün sorunlarına ayırdığını ifade etti.

Daha sonra Karadayı köylülerini yanına alarak İl Tarım Müdürlüğünde kendilerini bekleyen Vali Yardımcısı ve Mera Komisyon Başkanı Ahmet Atılgan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır ile birlikte toplantıya giren Şahin, yapılan görüşmeler neticesinde Karadayı köylülerinin bir daha mera arazilerine ekim yapmayacağına söz verdiklerini belirtti. İhtilaflı olan arazilerin yeniden ölçümlenerek sağlıklı bir kanıya varılacağını ifade eden Şahin, alınan kararın Karadayılı köylüler tarafından da memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 07:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şerafettin
Şerafettin - 9 yıl Önce

Yorumunuzu eleştiri sınırlarını aştığı ve kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığı için onaylanmamıştır.

SIRADAKİ HABER

banner304