banner198

Salim Çiviticioğlu basın toplantısında esti-gürledi!

AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yer yer miting havasında konuşan Çivitcioğlu, yapıcı eleştirilere hazır olduklarını ifade etti.

Salim Çiviticioğlu basın toplantısında esti-gürledi!
banner145

AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yer yer miting havasında konuşan Çivitcioğlu, yapıcı eleştirilere hazır olduklarını ifade etti.

Basın mensuplarıyla ilginç diyaloglara giren Çivitcioğlu, Haber Merkezimin Hastanede yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili haberlerine değindi. Çivitcioğlu, Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’e yönelik “Bu bilgileri siz nereden, nasıl alıyorsunuz bilmiyorum ama benim bilgim yok! “dedi. “Devletin gizli bilgilerini, müfettişlerin gizli tutanaklarını nasıl alıyorsunuz bilmiyorum? Şu da ilginç; sağlıkla ilgili vermiş olduğunuz bilgilerde; tebrik ediyorum ya mevzuatı çok iyi biliyorsunuz yada çok iyi bir haber kaynağınız var.” şeklinde konuştu.

AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu ve İl Başkanı Abdülkadir Çelik , basın mensupları ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Açılamalarında yer yer miting havasında konuşma yapan Çivitcioğlu, Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’e sağlıkta yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlük belgeleri ile ilgili devletin gizli belgelerine nasıl ulaştığını sordu?

Soruşturmalarda taraf değiliz –

Sağlık soruşturmaları konusunda kesinlik taraf olmadıklarını ifade eden Çelik, “Tamamen bağımsız bir şekilde hem yargılamalar, hem denetlemeler, müfettiş raporları, biz burada soruşturma makamı değiliz. Herhangi bir iddia ve konu olursa, kamu ve yargı mensupları bunları değerlendirir.  Kesinlikle kim olursa olsun bir zarara uğratma. kesinlik yanında değiliz. Açığa çıkması konusunda bizde elimizden gelen gayreti gösteririz.” dedi.

Sevk zincirinde sıkıntılar yılardır yaşanıyor!

Hasta sevk zincirinde yaşanan sıkıntıların bizzat Salim Çivitcioğlu tarafından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya iletildiğini aktaran Çelik, “110 kilometrede bu kadar sürede bir hasta kabul nasıl olmaz? Bu yıllardır yaşanan bir sorun, çok öncesinden kaynaklanan durum. Hatta bir kademe ötesi, Çerkeş, Kurşunlu, Atkaracalar civarında yaşanan trafik kazaları ve hasta sevklerinde birinci olarak Çankırı’ya getirilmesi zaman kaybıdır. Buradan sonra  Ağır kazalarda sevkin direk Ankara’ya yapılması konusunda vekillerimiz çalışma yapıyorlar. Yanlış ve eksikleri sağlam bir şekilde tespit ediyoruz. Hem siyasette barışı sağladığımız gibi bürokraside de barışı sağlamak istiyoruz. Çünkü birlik beraberlik içerisinde başarı elde ediliyor. İki başlı, üç başlı yerlerde başarı elde edilemiyor maalesef.” şeklinde konuştu

Kızlaryolu barajına ödenek imkânı yok!

Kızlaryolu Barajı ve Korgun-Kurşunlu karayolu çalışmalarına ödenek aktarımı için çalıştıklarını belirten Çivitcioğlu “Ödenek imkânımız olmadığı için yeterli bir destek imkânı alamıyoruz. Kurşunlu - Korgun yolu, Şabanözü – Çubuk ekonomik yolla ilgilide çalışmamız var. Bunların hepsinin takipçisiyiz. Karayollarımız ile ilgili 25 noktada tespit yaptık.” şeklinde konuştu.

Basının işi sadece iktidar partisini yermek olmamalı!

Planlamaların doğru yapılmadığı eleştirilerine cevap veren Çivitcioğu, Valilik önünde üst geçidi kullanamayan yaşlı vatandaşla ilgili haber merkezimizin "Üst geçit değil, süs geçit" başlıklı heberimize ilişkin yaptığı açıklamada, “Yaşlılarımızla ilgili o fotoğrafı gördüm. Eş zamanlı olarak takip edilmeliydi. Valimizle görüşüp biz onu hızlandırırız. Doğru söylüyorsunuz. Biz bu eleştirilere her zaman açığız. Ama basının işi sadece iktidar partisini yermek olmamalı. Hiç mi yaptığımız iyi bir şey yok?” diye sordu.

“Müfettişlerin gizli tutanaklarını nasıl alıyorsun” sorusu?

Haber Merkezimin Hastanede yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili haberlerine değinen Çivitcioğlu, Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’e yönelik “Bu bilgileri siz nereden, nasıl alıyorsunuz ama benim bilgim yok “dedi. “Devletin gizli bilgilerini, müfettişlerin gizli tutanaklarını nasıl alıyorsunuz bilmiyorum? Şu da ilginç; Sağlıkla ilgili vermiş olduğunuz bilgilerde tebrik ediyorum ya mevzuatı çok iyi biliyorsunuz yada çok iyi bir haber kaynağınız var. Ve bu haber kaynağı sizden başka kimseye gitmiyor. Nasıl bir kaynaksa bunu da ilginç buluyorum. Ama bir yanlış yapan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen, kim olursa olsun gözünü yaşına bakmayız” dedi”.

Kimsenin gözünün yaşına bakmam -

AK Parti’nin vesayetleri yıktığına dikkat çeken Çivitcioğlu, “Ak Parti vesayetleri yıkmış bir partidir ve bu saatten sonra olacak bütün vesayetleri de yıkacak bir partidir.” dedi.

Elif Ünür adlı kanser hastasının sevkinde yaşanan gecikmeye değinen Çivitcioğlu, Hastaya verilmesi gereken bağışıklık sistemini güçlendiren nüpojen ilacının Çankırı’da hematoloji ve onkoloji olmadığı için bulunmayan bir ilaç olduğunu söyledi. Çivitcioğlu, “Sevkle ilgili olayın içerisinde olan benim. Sevk işlemine sabah 7.00’da başlanıyor. Ben saat 10.00 itibarı ile bilgim oldu. Danışmanı mı talimatlandırarak yer aramaya başladık. Gece 01.30’da hastamızın sevki gerçekleşiyor.” dedi.

Genel Yayın Yönetmenimiz Şeker'le ilginç diyaloglar-

Haber merkezimize “Belli bir saate kadar orada kalan birisini bulmuşsunuz” suçlamasını yönelten Çivitcioğlu, sevkin yine de 18 saat sonra gerçekleşmesinin normal mi olduğu hatırlatması üzerine; “Olabilir. Ama bu hastanın riskli bir durumu yok. Hasta sokağa atılmış bir durumda değil. Bu hastamız anladığım kadarıyla farklı bir hastalık ve bunun tedavisi uzun. Oraya gelip de anlık müdahale ile iyi olacak yada kötü olacak bir durum değil.  Ankara’da bu hastalarımız ile ilgili yoğunluk olduğu için biraz gecikti, buna da herkesin saygı göstermesi lazım.” dedi.

Riskli bir durum olmadığı ifadesine itiraz eden Yayın Yönetmeniz Ercan Şeker, müdahalede gecikilmesi halinde hastanın kan dolaşımının durma noktasına bile gelebileceğine dikkat çekti. Çivitcioğlu, “Yok öyle bir şey, sen nereden biliyorsun, doktormusun? Bunları bana izah et, belgeleyin o zaman. ‘3-5 tane daha hasta’ diyorsunuz. O zaman bunları bana belgeleyin” diye konuştu. Çivitcioğlu,” En önemli iş bizim için sağlık! Biz zikri, fikri, ne olursa olsun insan sağlığını hiçbir şeyle değişemeyiz. “ifadelerini kullandı.

Vatandaşı sıkıntıya sokan bürokratın yakasına yapışırım-

Bürokrasi de zafiyete kesinlikle müsaade etmeyeceklerini vurgu yapan Çivitcioğlu, “Ben Çankırı Milletvekiliyim. Oy verenin de vermeyenin de milletvekiliyim. Bulunduğum sürece adam gibi eserler bırakmak için buradayız. İktidar partisiyiz. Bizim dirliğimiz, birliğimiz, bütünlüğümüzde hiçbir problem yok. Ak Parti burada dimdik duruyor. Bürokraside zafiyete kesinlikle müsaade etmeyiz. Vatandaşıma sıkıntı verecek bürokrat kim olursa olsun dimdik karşısındayım. Vatandaşa yanlış yapmak bizlere yanlış yapmaktır.  Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza yanlış yapmaktır. Vatandaşı sıkıntıya sokan bürokratın yakasına yapışırım.  Çankırı’yı da adım adım biliyoruz. Bürokratların hepsini tanıyoruz. Kimin ne olduğunu, neler yaptığının farkındayız. Beni kimse sorgulamasın. Sorgulayacak babayiğit varsa gelsin benimle beraber 48 saatini geçirsin. Vatandaşın problemine yardımcı olmaktan büyük bir haz duyuyorum. Beni sevmeyebilirsiniz ama şehrimiz için birbirimize katkı sunacak şekilde samimi olalım. Bizler her şeyi güzel yapmak için Çankırılılardan yetki almışız. Daha huzurlu bir ortamda yaşamanız için sorumluluğumuzun farkındayız.” dedi.

Kimse bize bayrağımıza Atatürk’e sahip çıkmayı öğretmesin-

Çankırı’yı da adım adım biliyoruz. Geçmiş hafızamız var! Kimin bu ülke için bu şehir için ne olduğunun ne yaptığının farkındayız. Her yerde her noktadayız. Biz Cumhuriyet Bayramı’nda sabah Anıtkabirdeydik. Müptezelin birisi üç kuruşluk yazı yazıyor. Kimse buna inanmaz. Kimse bize bayrağımıza Atatürk’e sahip çıkmayı öğretmesin, sınıfta kalır.”

Seramik fabrikasının yıl sonunda faaliyet geçmesi bekleniyor-

Kurşunlu’da yaklaşık 1.5 yıldırı kapalı duran Söğüt Seramik Fabrikası ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bizzat görüştüğünü söyleyen Çivitcioğlu, “Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanımızla birlikte Halk Bankası ile görüştük. Fabrikanın büyük borcu var. Bununla ilgili meclis kapanmadan önce ödemede tıkanma yaşayanlar için bir kanun çıkarmıştık. Şirket ile Halk Bankası görüşme yapıyor. Şirketin sadece Halk Bankası’na değil bazı bankalara da borcu var. Halk Bankası öncülüğünde ödeme planları oluşturulup inşallah en geç yıl sonuna kadar bu iş çözülüp fabrika tekrar faaliyete geçecek” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı arasında çekişmemi var!

MHP’li Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in TOKİ konutları 2. Etap anahtar teslimi ve deve yolunda asfalat atılması sırasında tek başına görüntü vererek hizmeti sahiplenmesi hakkında Cumhur İttifakı arasında bir çekişme yaşanıp yaşanmadığı sorusunu yanıtlayan Çivitcioğlu, “Kıymetli başkanımız 2. Etap TOKİ konutları hak sahiplerine anahtar vermeyle ilgili bizi unutmuş olabilir. Orada ki yetkili Arkadaşlar belki de uyaramadılar. Olabilir ben onun altından hiçbir şey aramıyorum. Kıymetli belediye başkanımız kalbinde art niyeti olan bir insan değil. Derdi, tasası bu memlekete hizmet.” dedi.

Yenice köyüne 31 Marttan önce gidip asfalt sözü verdiklerini aktaran Çivitcioğlu, “Bununla ilgili belediyemiz bize katkı sağladı. Orası özel İdare marifeti ile yapıldı. Yedi aydan beri ben il belediye başkanıma sesleniyorum; ‘Çankırı için yapabileceğimiz ne var? Ne yapacağız, Ankara’da neyi takip etmemiz gerekiyor? Ben bu memleketin hizmetkârıyım. Senin söylediğin güzel, akla uygun projelerin hepsinin takipçisiyim’ diye 3 defa telefon açtım. Kendisini birebir gördüğümde de söyledim. Hatta geçen TOKİ ile ilgili yönetim aidatının yüksekliği ile ilgili şikâyetler oldu. Kendisine ilettim. Zannediyorum işinin yoğunluğu nedeni ile zaman bulamadı. Ama ben orada ki TOKİ sakinlerini alıp TOKİ başkanına götürdüm. Hem ilk başta aldıkları 850 TL, hem de yönetim giderleri adı altında her ay alınan para iptal ediliyor. Bunun yanından arkadaşlarımıza kira yardımı ile ilgili çalışma yapılıyor. Biz işlerimizi takip ediyoruz. Bir hizmeti belediye başkanımız yapmış deniliyorsa ben gocunmam, ‘Allah bereket versin’ Benim öyle bir derdim yok.  Derdimiz memleketimize hizmet getirmek. Biz ittifakız. Cumhur ittifakını biz mecliste nasıl temsil ediyorsak minyatürünü de Çankırı’da da öğle temsil edelim” şeklinde konuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2019, 02:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayhan Koçar
Ayhan Koçar - 4 yıl Önce

Salim bey, siz dikensiz gül bahçesinde vekillik yapmak istiyorsunuz. Ama gazetecinin işi sorunları bulup çıkartmak. Gerçekten bulmuşsunuz demeniz çok komik kaçıyor. il Başkanı sevkide yıllardır sorun var diyor siz bunu şahsi bir kişinin yaşadığı sorun gibi basite indirgiyorsunuz. gerçekten önümüzdeki seçimlerde belediyede yaşadığınız hezimeti vekillikte yaşamadan akıllanmayacak sizin partiniz.

TÜRK
TÜRK - 4 yıl Önce

İŞİNİZE GELMEYEN KONUDA BİLGİMİZ YOK DİYEBİLECEK KADAR KÜÇÜLTMEYİN KENDİNİZİ.SAĞLIKTA YAŞANAN HER KONU HAKKINDA BİLGİNİZ VAR VE ALENEN TARAF OLUYORSUNUZ.YAZIKLAR OLSUN.

MİSAFİR
MİSAFİR - 4 yıl Önce

YAZIKLAR OLSUN BEN BİLMİYORUM BİR ŞEYDEN HABERİM YOK DİYOBİLİYORSUNUZ YA

TÜRK
TÜRK - 4 yıl Önce

YALAN HABER YAPANI DA,YAPILAN HABERLER DOĞRU İSE GEREĞİNİ YAPMAYANI DA ALLAH'A HAVALE EDİYORUM.EMİNİM VE HİÇ ŞÜPHE YOK Kİ O GEREĞİNİ YAPACAKTIR.

Ömer Satılmış Topuz
Ömer Satılmış Topuz - 4 yıl Önce

Sevk zinciri kelimesi bana mahküm sevkiyatını hatırlatan çağ dışı bir uygulamayı sağlık sektöründe bu isimle bürokrasi nin bir engeli olarak görüyorum.Hasta hakkıyla çelişen illa önce su kademe sağlık kuruluşuna gideceksin demek zorlayıcı bir nedendir. Hastanın istediği hastane ve doktor seçme hakkı yasal olarak dururken hala sevk zinciri uygulamak hem yasalarla çekilmek hemde hakkı engellemek deyil midir
s

Sağlıkcı
Sağlıkcı - 4 yıl Önce

Sayın vekil siz gezetecinin haber kaynağı devletin gizli belgeleri nasıl ele geçirdiği ile ilgileneceğinize devletin korumu nasil çökertilmiş bununla ilgilenin yazık cok yazık bu millet sizi üç Bes kişinin pisliklerini örtmek için slze oy vermedi 31 mart hatırlatmak isterim tabiki bir daha vekil olmak istiyorsanız yada siz bilirsiniz siz devam edin bakalım onca suçlar nasıl kapatılacak ama merek etmeyin simitciden garsona bakkaldan manava herkes biliyor da bir siz bilmiyorsunuz öylemi ya bunlar evlat olsa bu kadar savunulmaz yazık yazık cok yazık

y.g
y.g - 4 yıl Önce

sayın vekil haberim yok diyor
peki odasında il müdürünü çağırması , konu ile ilgili görüşmesi . sert rüzgarlar estirmesi:))) çok gülesim geldi çocuk kandırıyor sanki çankırı da ilk dedikodular sana gelir vekil.

necati orta
necati orta - 4 yıl Önce

Helal olsun vekile gerekli ayarı vermiş bürokratlara,sağlık konusuna gelincede salim beyin ankaradaki danışmanı sağlık ile ilgili bir konuda bize hemen yardımcı olmuşdu biz memnunuz vekilimizden böyle vekil nadiddir bence


SIRADAKİ HABER