banner198

TKDK'da konusan Şahin “Bu parayı baba oğluna vermez!“

TKDK'da konusan Şahin "Bu parayı baba oğluna vermez!"

TKDK'da konusan Şahin “Bu parayı baba oğluna vermez!“
banner145
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörlüğündeki brifinge katılan Çankırı Milletvekili ve Anaysa Komisyonu Başkan Vekili İdris Şahin, TKDK’nın verdiği destekler %80 oranlarına kadar çıkabiliyor. Bu parayı kim kime verir? Baba oğluna vermez!” diye konuştu.


TKDK Çankırı İl Koordinatörlüğünü ziyaret eden İdris Şahin, göreve yeni başlayan kurum koordinatörü Orhan Bağlan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


Şahin, daha sonra Ziraat Odası başkanları, muhtarlar ve bazı STK temsilcilerinin hazır bulunduğu TKDK’nın 10 Kasım tarihinde çıktığı çağrı programı ile ilgili brifinge katıldı.


Bağlan'ın verdiği brifing sonrası söz alan Şahin, kırsal kalkınmanın anlayış olarak Ak Parti’nin Türkiye’ye sunduğu bir vizyonun göstergesi olduğuna dikkat çekti.


Orhan Bağlan’ın kurum ve siyasetçi arasındaki ilişkiye örnek gösterilecek bir isim olduğunu anlatan Şahin, “Orhan bey göreve atandığı gün Vali beyi ziyaretinden sonra her iki milletvekilini de aradı. Her kurum müdürü böyle olmalı. Siyaset kurumu devlet kademelerinin kaçacağı bir kurum değil” dedi.


Kurutulmuş meyve ve sebzelerin işlenmesini çok önemsediğini belirten Şahin, “ Bizim yabani armut deyip beğenmediğimiz ahlatı kurutmuşlar. Armudu, elmayı kurutmuşlar. Bugün Ankara’nın en önemli alışveriş merkezlerinde Armudun normali 1 lira ise kurutulmuşunu 5-10 liraya satıyorlar.  Genelde bizde daldan düşüp ağıcın altında birikenler kurutuluyor. Bunu gerçekleştirebilirsek. TKDK size büyük destekler veriyor.”dedi.


Eldivan, Yapraklı, Ilgaz gibi yerlerde dağ evlerini restore ederek turizme kazandırabileceğini değinen Şahin, “turizmciye sunduğunuz zaman ayda 8 bin lira para kazanabilirsiz” dedi.


Şahin, “TKDK’nın verdiği destekler %80 oranlarına kadar çıkabiliyor. Bu parayı kim kime verir? Baba oğluna vermez. ” şeklinde konuştu.


Çiftçilerden Tarım İl Müdürlüğünü gün boyu aşındırmalarını isteyen Şahin, “Projeleri olarla paylaşın. Onlarla gelecek desteği alın. Müdürlüğümüzle irtibatınızı kesmeyin. Personelin tamamı köylümüzün önünü açmak için var!” dedi. 





Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 05:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER