banner198

Vali Ayaz acı bilançoyu açıkladı! “23 günde 35 insanımızı kaybettik”...

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, tam kapanma öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Ayaz acı bilançoyu açıkladı!  “23 günde 35 insanımızı kaybettik”...
banner145

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, tam kapanma öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Vali Ayaz, “Vali Ayaz, “23 günde 35 insanımızı kaybettik” dedi.

Vali Abdullah Ayaz, tam kapanma süreci öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Valilik birlik toplantı salonunda, gerçekleştirilen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Vali Ayaz, “Bu kapanmanın temel amacı vatandaşın evinde kalmasıdır” dedi.

İlimizdeki Covid-19 vaka durumu ve vefat sayılarını açıklayan Ayaz, vaka sayılarında bir düşüş olduğunu ancak bu düşüşün önceki dönemlere göre daha yavaş seyrettiğini ifade etti.

COVİD-19’DAN VEFAT SAYIMIZ 385

Bir önceki basın toplantısında vefat sayısının 350 olduğunu hatırlatan Vali Abdullah Ayaz, şu açıklamalarda bulundu: “Şu anda vefat sayımız 385’e çıktı. 23 günde 35 vatandaşımızı bu hastalığa kurban verdik. Hastanemizde 82 hastamız tedavi görüyor. Bunların 67’si serviste 15’i ise yoğun bakımda yatmaktadır. Yoğun bakımdaki hastalarımızdan 2’si entübe durumda. 7 yoğun bakım hastamız 65 yaşın altında. Servisteki 44 hastamız da 65 yaşın altında. Onların genel durumları iyi. Bu bize aşının etkili olduğunu gösteriyor. Yoğun bakım servisimiz zorlanmıyor. Serviste yatan en genç hastamız ise 15 yaşında. Yoğun bakımda da 37 yaşında bir hastamız var. Onun için bir kere daha söylüyoruz. Gençliğimize değil tedbirlere güvenelim. 65 yaş üstü vatandaşlarımız aşılandığı için vaka sayılarında yaş küçülüyor. Buna paralel vefatlarda da yaş sınırı düşüyor.

KISITLAMALARDAN MUAF OLANLAR BUNU KÖTÜYE KULLANMAMALI

Tam kapanma bugün itibarıyla başlayacak. Tabi kapanma sürecinden muaf olan kişi ve gruplar var. Elbette vatandaşlarımız ihtiyaçları için dışarı çıkacaklar fakat biz bu muafiyetlerin kötüye kullanılmamasını istiyoruz. Gereksiz izin talebinde bulunulmaması gerekiyor. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması, üretim zincirinin aksamaması önceliğimiz, ancak vatandaşımızın bu durumu fırsat bilip gerekli olmadığı durumlarda dışarı çıkmaması gerekiyor. Bu dönem dışarıda gezebileceğimiz, rahat rahat sosyalleşebileceğimiz bir dönem değil.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Daha önce de dediğim gibi bu kapanmanın amacı vatandaşın evinde kalması. Biraz daha sabır gösterelim. Daha önce çok güzel günler yaşadık. Vaka sayılarımızın çok düşük olduğu dönemler oldu. Bu tam kapanma döneminde denetimlerimiz devam edecek. Köylerle ilgili olarak tüm muhtarlarımıza tebliğ gönderdik. Muhtarlarımız tarafından bu tebliğ vatandaşlarımıza iletilecek. Köylere giden vatandaşlarımızın 7 gün boyunca izolasyonda kalmasını istiyoruz. Özellikle köyün ortak kullanım alanlarına gitmemelerini istiyoruz. Bütün bunlar denetlenecek. Ayrıca yol denetimlerimiz de sürekli olarak yapılacak. Bu akşam Ankara’dan gelenlere test yapacağız. Şartlar el verirse Çerkeş ve Şabanözü ilçe girişlerinde de bu uygulamayı yapacağız.

GEREKSİZ YERE SOSYALLEŞİLECEK ZAMAN DEĞİL

Bu dönem gereksiz yere sosyalleşebileceğimiz bir dönem değil. Bireysel olarak da buna dikkat etmemiz gerekiyor. Bu süreç için denetim modelimizi farklılaştıracağız. Adres kontrolü ve saire gibi şeyler yapılacak. Muafiyetler sadece görevle ilgili. O yüzden yasaklardan muaf olanlardan da görev belgesi isteyeceğiz. Dışarı çıkabilmek için muaf olmak yeterli olmayacak. Çankırı’da çok fazla araç trafiğe çıkıyor. Çankırı’nın her köşesini tutup denetleme yapacak değiliz ancak denetimlerimiz sıkı olacak. 23 günde 35 can gitti. Bu süreçte herkesi birazdaha sabırlı olmaya davet ediyoruz.

BU SÜREÇTEN ZARAR GÖREN ESNAFIMIZA KENDİ İMKANLARIMIZLA DESTEK OLUYORUZ

Alınan tedbirlerden dolayı zarar gören esnaflarımıza kendi imkanlarımızla biz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla devletimizin verdiği desteklere ilaveten bin 250 TL destekte bulunduk. Bu tam kapanma sürecinde pazarlar kapalı olacağı için pazarcı esnafına bir desteğimiz olacak. Onlarında gelir kayıplarını bu süreçte telafi etmeye çalışacağız. Elimizden geldiğince bu süreci yönetmeye çalışacağız.

Tekrar söylüyorum. Salgında farklı bir noktadayız. Virüsün karakterinde değişiklik var. Bulaş çok hızlı. Hastaların yaşı düşüyor. Hastalananlar arasında gençlerin oranı her geçen gün artıyor. Tekrar yeni kararların hayırlı olmasını diliyorum. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar, Hayırlı Bayramlar diliyorum.”

Valimiz Ayaz, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2021, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER