banner198

Yılan hikayesine dönen yeni hastane yeri konusu çözümlendi!

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "400 yatak kapasiteli yeni hastanemizi mevcut hastanemizin yanına inşa edeceğiz" dedi.

Yılan hikayesine dönen yeni hastane yeri konusu çözümlendi!
banner145

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu,  "400 yatak kapasiteli yeni hastanemizi mevcut hastanemizin yanına inşa edeceğiz" dedi.

Çankırı’da 2015 yılında yeni hastane yapılacağı kamuoyuna duyurulan ve 2018 yılında yatırım programına alınan yeni hastane yeri ile ilgili yer tespit çalışmaları nihayete erdi.

Çankırı'da yapılması planlanan 400 yatak kapasiteli hastane ile ilgili de açıklamalarda bulunan Akbaşoğlu, "Eserlerimize bir yenisini daha eklemek için huzurlarınızdayız. O da değerli arkadaşlarımızla hep beraber takip ettiğimiz, 2018 yılında yatırım programına aldırdığımız 400 yatak kapasiteli yeni hastanemizi şu anda mevcut hastanemizin yanına inşallah inşa edeceğiz. Çankırımıza hayırlı olsun. Şu anda mevcut hastanemizde 300 yatak kapasiteli yaklaşık olarak hemşehrilerimize hizmet verdiğimiz hastanemize ilave olarak yepyeni modern bir hastaneyi inşallah hemşerilerimizin bu konudaki yoğun talebi üzerine inşa edeceğiz. Ve inşallah yeni hastanemiz eğitim araştırma hastanesi niteliğinde ve şehir hastanesi konforunda, bütün o rahatlığı ve konforu Çankırılı hemşehrilerimize sunacak" diye konuştu.

Akbaşoğlu, “Yeni hastane, eğitim araştırma hastanesi niteliğinde Karatekin Üniversitesi’nde kuracağımız Tıp Fakültesi ile afiliye bir şekilde ve bir üniversite hastanesi seviyesinde hizmet verecek. Şehir hastanesi niteliğinde olacak yeni hastanemiz, rahatlık ve konforu aziz hemşehrilerimize sunacak şekilde inşa edilecek. Böylece, her türlü teşhis, tedavi ve hizmetlerin verileceği nitelikte bir hastaneyi Çankırı’mıza kazandırmış olacağız.” şeklinde konuştu.

Akbaşoğlu, “Anjiyo Ünitesi ile de inşallah yılbaşından itibaren Çankırı Devlet Hastanemizde hemşerilerimize hizmet vermeye başlayacağız.” açıklamasında bulundu.

Çankırı AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, AK Parti Çankırı İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik ve partililer katıldı.

Yedi yıllık süreç boyunca Çankırı kamuoyunda süren yer tartışmalarında, hastane yerinin neresi olacağı konusunda ortak karara varılamamıştı. AK Parti içerisinde süren yer takışmalarında kimi Yapraklı yoluna, kimi Ankara yoluna yapılması noktasında ısrar etmişti.  

Basın toplantısının tamamını buradan izleyebilirsiniz.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2021, 15:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Keleş Seyfi
Keleş Seyfi - 2 yıl Önce

Devlet hastanesinin yatak sayısının artırılması ve kapasitesinin yükseltilmesi Çankırımıza hayırlı olsun.Hastanenin şu andaki yeri ne vatandaşın istifadesi ,ne şehrin gelişimine katkısı olmayan sorunlu bir bölge.Çankırımızın şehir planlaması olarak ufkunu açacak,gelişimine katkı sağlayacak şehir plancıları yokmu yetkilileri neden uyarmazlar acaba.Hastane yerinin tespiti için yaşayan vatandaşın görüşü kamuoyu yoklaması ile alındımı.Sivil toplum örgütleri lütfen şehrimizin geleceğine sahip çıkalım.

SIRADAKİ HABER

banner304