banner198

Bayramören’de Yamaç Paraşütü heyecanı başlıyor

Çankırı’nın Bayramören ilçesi, uzun bir aranın ardından Yamaç Paraşütü yarışmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Bayramören’de Yamaç Paraşütü heyecanı başlıyor
banner145

Doğası ve ceviziyle ünlü Türkiye’nin nüfusa göre en küçük ilçelerinden birisi olan Çankırı’nın Bayramören ilçesi, uzun bir aranın ardından Yamaç Paraşütü yarışmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Yarışma öncesi kameraların karşısına geçen Bayramören Kaymakamı Tuncay Karataş, Bayramören Yamaç Paraşütü Mesafe (XC OPEN) Yarışmasıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Bayramören ilçesinde 7 yıl aranın ardından tekrar yapılacak olan yarışmaya 40 sporcu başvuruda bulunurken, yurt dışından 5 sporcunun katılacağı bildirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ilçe Kaymakamı Tuncay Karataş, "Bu sene 2022 yılında 7 yıl aradan sonra yeniden Bayramören Yamaç Paraşütü ve Festivali yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk yamaç paraşütü yarışması ve festivalimiz 2008 yılında yapıldı. 2015 yılına kadar 7 yarışma 1 festival olmak üzere toplamda 8 etkinlik yamaç paraşütü alanında ilçemizde yapılmıştır. İnşallah 9. etkinliğimizi de 2022 yılında bu yıl düzenliyoruz.” dedi.

Kaymakam Karataş, “Yedi yıl aradan sonra ilk kez düzenleniyor bu festival ve yarışmamız. Bu kadar beklememizin pek çok sebebi var. Pandemi, darbe girişimi gibi. Tekrar bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu seneki yamaç paraşütümüze toplamda 103 sporcumuz kayıt yaptırdı. İnşallah 40 sporcumuzun katılmasını bekliyoruz. Bu 40 sporcumuzdan 5'i yurt dışından katılacak. Almanya, Amerika, Ukrayna, İran ve Hindistan olmak üzere toplamda 5 yarışmacımızı yurt dışından bekliyoruz. Yamaç Paraşütü 2 Temmuz’da başlayacak, 7 Temmuz’da bitecek. Festival kısmı ise 2 ve 3 Temmuz’da yapılacak.” ifadelerine yer verdi.

Karataş, “Yamaç Paraşütü bizim için çok önemli. Bayramören yamaç paraşütü konusunda dünyadaki sayılı yerlerden bir tanesi. İnşallah bu sene XC OPEN mesafe yarışmasını yapıyoruz ama inanıyorum ki gelecek yıllarda Türkiye Şampiyonası ve Dünya Şampiyonasını ilçemizde yapmak istiyoruz" dedi.

Bayramören Belediye Başkanı Halil Muratoğlu ise, "2015 yılından beri yapamadığımız paraşüt yarışmamızı bu yıl kaymakamımızın gayret ve desteğiyle tekrardan yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu etkinliğin ilçemize katkılar sağlayacağını düşünmekteyiz. Aynı zamanda ilçemizin ilimizin hatta ülkemizin dünya çapında tanınmasına büyük katkı sağlayacağını düşünmekteyiz. Bu etkinliğin gelecek yıllarda da sürdürebilirliğini sağlamak için gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Sadık Ak, "Çankırı'nın güzelliklerini çeşitli vesilelerle dünyaya duyurmamız gerekiyor. Burada yapacağımız yamaç paraşütü etkinliğimizin bir boyutu da Bayramören ilçemizin coğrafi güzellikleriyle tanıtıldığında, dünyaya gösterildiğinde aslında buranın da çok büyük güzelliklerin olduğu dünyaya yansıtılmış olacak" dedi.

Türkiye Hava Sporları Çankırı İl Temsilcisi Ali Demir ise şu ifadelere yer verdi:

"Çankırı Sportif Havacılık Kulübü ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi olarak Bayramören XC OPEN 2022 yarışmasının resmi organizasyonunu üstlenmiş durumdayız. 2015 yılından sonra tekrar Bayramören'in canlandırılması konusunda çeşitli çalışmalar yaptık. 2018 yılında bununla ilgili girişimlerde bulunduk. Ülke şartlarından dolayı yarışmaları düzenleyememiştik. Şimdi bu yarışmayı gerçekleştirme imkanı bulduk. Çankırımız'da böyle bir faaliyetin yapılması beni çok mutlu ediyor." dedi.

Basın mensuplarının sorunu yanıtlayan Karataş, konaklama ve ulaşım gibi alt yapı hazırlıklarının tamam olduğunu ifade etti.

Basın toplantısının ardından Sami Yalçın’ın konser vereceği Sülüklü Parkındaki festival alanı incelendi. Basın mensupları son olarak Yamaç Paraşütü’nün yapılacağı iki pistten biri olan Kuzey Pistini gezdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2022, 07:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER