banner198

Çankırı Beşiktaşlılar Derneği'nde Beşiktaş Kulübünün 120. Kuruluş Yılı sevinci!

Çankırı Beşiktaşlılar Derneği, Beşiktaş Kulübünün 120. Kuruluş Yılı ve derneğinin kuruluşunun 18. yılı münasebeti ile basınla bir araya geldi.

Çankırı Beşiktaşlılar Derneği'nde Beşiktaş Kulübünün 120. Kuruluş Yılı sevinci!
banner145

Çankırı Beşiktaşlılar Derneği, Beşiktaş Kulübünün 120. Kuruluş Yılı ve  derneğinin kuruluşunun 18. yılı  münasebeti ile basınla bir araya geldi.

“Beşiktaş’ın Şampiyon Olacağına İnanıyoruz”

Çankırı Beşiktaşlılar Derneği, derneğin kuruluşunun 18. yılı ve siyah beyazlı kulübün 120. yıl dönümü vesilesiyle basınla bir araya geldi.

Toplantıda konuşmasını yapan Çankırı Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Oğuzhan Akbaba, “Bugün Beşiktaşımızın 120.yılı derneğimizinde aynı zamanda 18.yılını kutluyoruz. Tabi gönül isterdi ki bizim programımız olsaydı ülkemizin yaşamış olduğu felaketten dolayı bunu ertelemek zorunda kaldık. Öncelikle orada kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet geride kalan ailelerine de sabır diliyorum. İnşallah hep beraber el ele olarak en kısa zamanda da ayağa kalkacağımıza inanıyoruz.

Bizde Çankırı’da Beşiktaşlılar Derneği olarak 2005 yılında kurulan bir derneğiz. Bir fiil bayrağımız her yıl dalgalanıyor. Rakiplerimiz kapatıyor açıyor. Bazıları hiç açamıyor. Ama Beşiktaş burda 18 yılıdr hüküm sürüyor. Tek dernek olarakta görev yapıyoruz. Benim başkanlıktaki 12.yılım. Bu sene de güzel bir oluşum yaptık arkadaşlarımızla. Çankırı’ya nasıl hizmet edebiliriz Beşiktaş’a nasıl hizmet edebiliriz diye” dedi.

Bugüne kadar neler yaptıklarını anlatan Akbaba, “18 yılın 12 yılında toplam 400’ün üzerinde maç organizasyonu yaparak Çankırılıları Beşiktaşla buluşturduk. Onları arzuladıkları istedikleri Beşiktaşlı futbolcularla bir araya getirdik. Bunun dışında yaklaşık 110 tane daha fazlası da var sosyal sorumluluk projesine imzamızı attık. Artı 2 tane de ulusal basında da yer alan Bakanlık onaylı Süleyman Seba Kitap Kahve projemizi Çankırı’da yaklaşık 3 yıldır sürdürmekteyiz. Yaklaşık 3 bin kitabın olduğu ve bu 3 yıllık süreçte 500’e yakın öğrencinin kitap okuduğu ve okuma halkaları oluşturduğumuz bir kütüphanemizde var. Hem onursal başkanımızın adını yaşatıyoruz hem de öğrenci kardeşlerimizin eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz.

Bunun dışında büyük futbol okulu projemiz vardı. Bunu Çankırımıza getirdik.

Getirmekle beraber Beşiktaş’ın başkanı o dönem ki başkanı Fikret Orman’da gelip ziyaret etmişti. Yaklaşık 6-7 sene Beşiktaş Futbol Okulumuzu Çankırı’da devam ettirdik. Pandemi de bir süre ara verdik. Şuan da yeniden çalışmalarımıza başladık. İnşallah onu da en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bununla beraber kültürel etkinlikler yaptık. Kadına şiddete hayır dedik. Paneller düzenledik. Tiyatro ve kültürel etkinliklerimizi yaptık. Şuan bir tane daha yapacaktık onu da ertelemek zorunda kaldık. Pandemiden dolayı deprem olmasaydı yapacaktık ama ne yazık ki bu doğal afetler sonunda onu da ertelemek zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

Akbaba konuşmasına şu şekilde devam etti, “Yeni dönemde de yapacağımız çok iş var. Dernek olarak çok projelerimiz var. İnşallah Avrupa Birliği ve Bakanlıklarımızın açtığı projelerle Çankırı’daki Beşiktaşlılar’a halkımıza yetişecek genç nesilimize sportif anlamda hizmet etmeye devam edeceğiz. Bununla beraber tabi Çankırı ismini Beşiktaş’ta duyulabilecek yere kadar getirdik. 40 tane kongre üyemizi Beşiktaş Genel Kurulumuza üyesi yaptık. Daha da yapıyoruz. Hangi başkan adayı olursa olsun Çankırı’yı aramak zorunda bıraktık. Artık bizimle görüşmek zorunda bıraktık. İkili ilişkilerimizde iyi. Bu yüzden Çankırı Beşiktaş Klubü için de çok önemli bir yer kazandı.

Deprem felaketinde de aynı şekilde sabah saat 08:00de deprem olduğunda ilk arayan yöneticimiz Doğan bey olmuştu. Başkanım bir şeyler yapmamız lazım dedi. Çankırı’da ilk çıkan tırımızı biz verdik. Hiçbir ücret talep etmeden Elbistan’a ilk tırı gönderdik. Onun akabinde de yaklaşık bir tırda yiyecek yardımları yaptık. Onun artısı olarakta Belediyeye bir miktar destek olduk. Kısaca sportif bir derneğin dışında hem kültürel hem sanatsal hem de yöresel çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah ülkemizde bu saatten sonra kötü günler ülkemizden uzaklaşır iy şeyler olur. İyi yerlere geliriz” dedi.

Bu sene bir şampiyonluk bekliyoruz takım olarak. Tabi lig biraz karışık ama biz yine de Beşiktaş’ın şampiyon olacağına inanıyoruz”. Toplantı fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2023, 22:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER