banner198

Ilgazlı Oksal olimpiyat yolunda

Kış sporlarından kayak ve kızak ’ta art arda gelen başarılar, sporcularımızın hedef büyütmelerine neden oldu.

Ilgazlı Oksal olimpiyat yolunda
banner145

Kış sporlarından kayak ve kızak ’ta art arda gelen başarılar, sporcularımızın hedef büyütmelerine neden oldu.

Kayakta olduğu gibi Kızak branşında da elde edilen başarı, sporcularımız üzerine olumlu etki yaparken, temsil etikleri bölgelerde de sevinç kaynağı oluyor.

Çankırı’da bir ilk Kış olimpiyatlarına ilk adım

Uzun yıllardır kızak branşında Türkiye şampiyonluğunu elde eden Çankırı'yı ülkemizde temsil eden Ilgaz Yıldıztepe Doğa ve Kış Sporları Kulübü sporcusu  Zehra Rabia Oksal Olimpiyat yolunda ilk adımı atıyor.

Kulüp  Antrenörü ve kızak teknik kurul üyesi Emre Erdem konuyla ilgili şunları söyledi:

“Uluslararası kızak federasyonu Milli olimpiyat komitesi tarafından Ilgazlı sporcumuz Zehra Rabia Oksal,  Norveç Lillehammer şehrinde bir haftalık olimpik buz eğitim kampına katılacak. Kamp sonunda 2024 faaliyet programı içerisinde uluslararası antrenman ve yarışma haftalarına dahil edilecek ve olimpiyat kotası için mücadele verecek.

İnşallah zaman içerisinde diğer sporcularımızın da kamplara ve yarışlara dahil olmasını bekliyoruz. Oksal, uzun bir zaman ardından bundan sonra ülkemizi Çankırımızı olimpiyat yolunda temsil edecek ilk sporcumuz olacak ”dedi.

Zehra Rabia Oksal kayak federasyonu başkanı Ali Oto ve Kulüp Antrenörü ve kızak teknik kurul üyesi Emre Erdem’ e emeklerinden dolayı ayrıca teşekkür etti.

Haber-Fotoğraf : Cengiz Yalçın

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2023, 00:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER