banner306
banner198

AKUT 4. BEYİN FIRTINASINI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye’nin Arama-Kurtarma platformundaki öncü kuruluşu olan AKUT, bu yıl 4. kez düzenlediği beyin fırtınası toplantısında, ülke genelindeki 35 ekibinden gelen gönüllüleriyle Ankara’da buluştu.

AKUT 4. BEYİN FIRTINASINI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRDİ
banner145

 Türkiye’nin Arama-Kurtarma platformundaki öncü kuruluşu olan AKUT, bu yıl 4. kez düzenlediği beyin fırtınası toplantısında, ülke genelindeki 35 ekibinden gelen gönüllüleriyle Ankara’da buluştu. 

 

Kurulduğu 1995 yılından bugüne dek başta Arama-Kurtarma faaliyetleri olmak üzere, birçok alanda gerçekleştirdiği toplumu bilinçlendirmeye yönelik projeleri ile ülkenin en güvenilir Sivil Toplum Kuruluşlarının başında gelen AKUT, çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Milletimizin sevgi ve saygıyla benimsediği AKUT; geçen zamanın tecrübeleri ve üyelerinin yenilikçi fikirlerini harmanlayarak, çalışmalarına azim ve inançla devam ediyor. 

 

Bu kapsamda, 18-19 Ekim tarihlerinde AKUT Genel Merkezi ve AKUT Ankara ekibinin koordinasyonu ile TED Ankara Koleji’nde gerçekleşen 4. AKUT Beyin Fırtınası toplantısında 250 gönüllü bir araya geldi. Ulu Önderimiz Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve ardından İstiklâl marşı ile 18 Ekim Cumartesi günü başlayan toplantıda, İstanbul Genel Merkezde görev yapan 6 Bölüm ve altlarındaki birimler ile ülke genelindeki 35 ekibin kendilerini tanıtmak için hazırladıkları sunumlar keyifle izlendi. 19 Ekim Pazar günü ise soru-cevap şeklinde gerçekleşen toplantıda gönüllüler AKUT’tan beklentilerini, kuruma olan bağlılıklarını ve hedeflerini birbirleri ile paylaşma fırsatı buldular.

Yönetim Kurulunun 7 üyesinin gönüllülerden gelen tüm soruları eksiksiz yanıtladığı bu toplantıda, gönüllüler içinde bulundukları yapının şeffaflığından duydukları memnuniyeti sıklıkla dile getirdiler.

Bir gönüllünün AKUT’u 2033 yılında nerede gördüklerini sorduğu AKUT’un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, ülke standartlarının önünde olduklarını belirterek “2033’te Türkiye nerede ise AKUT 5 adım ötesinde olacaktır.” dedi.

 

Eğitimli insan gücünün önemine vurgu yapan Yönetim Kurulu üyeleri, gönüllüleri eğitim anlamında her zaman olduğu gibi sonuna dek destekleyeceklerini vurguladılar. Bu bağlamda, kurulduğu günden bugüne dek gerçekleşmiş herhangi bir operasyonda hiçbir kaza yahut yaralanma yaşanmadığının altını çizen Eğitim Bölümü Sorumlusu Recep Şalcı, AKUT’u ülkenin en güvenilir kurumlarından biri yapan olgunun en başta gönüllülerine sağladığı can güvenliği ve sıfır risk bilinci olduğunu belirtti. 

 

Toplantının ardından Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıkan AKUT gönüllüleri, büyük önderimiz Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere mirası olan bağımsızlık yolunda kararlılıkla yürüyeceklerini belirttiler. 

 

Anıtkabir ziyaretinin ardından beyin fırtınası toplantısı programını sonlandıran AKUT, ekiplerini bölgelerine uğurladı. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 22:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304