banner198

Atatürk’ü Anadolu’ya uğurlayanlar ile Ankara’da karşılayan Seymenler, Şişli’de buluştu!

Atatürk’ü Anadolu’ya uğurlayanlar ile Ankara’da coşkuyla karşılayan Seymenler, Şişli’de buluştu!

Atatürk’ü Anadolu’ya uğurlayanlar ile Ankara’da karşılayan Seymenler, Şişli’de buluştu!
banner145

Atatürk’ü Anadolu’ya uğurlayanlar ile Ankara’da coşkuyla karşılayan Seymenler, Şişli’de buluştu!

Bundan tam 103 yıl önce Bağımsızlık ve Kurtuluş mücadelesinin meşalesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, İstanbul’un Şişli semtinde başladı. 16 Mayıs 1919 tarihinde atılan o ilk adım, 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü Şişli Belediyesinin her yıl görkemli bir organizasyon ile düzenlediği, program bu yılda muhteşem geçti.

Ankara’dan gelen Ankara Kulübü Derneği Seymenlerinin gösterisi muhteşemdi. Ankara’dan İstanbul’a giderek programa renk kattılar. Temsili olarak, Atatürk’ün Dikmen sırtlarında karşılanışı Seymenler tarafından canlandırıldı. Seymenlerin gösterisinden sonra, Seymenler ile vatandaşlar hep beraber misket oynadılar. Seymenler, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’e Başkent Ankara dergisi ve Seymen heykelinden oluşan sunarken, Başkan’da kendilerine Lozan Antlaşmasının 100.yılı nedeni ile özel hazırlanan kitabı takdim etti. Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Lütfü Özenç’te program boyunca Seymen kıyafetleri ile dolaşarak oyunlara iştirak etmeye çalıştı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından Şişli Belediye Başkanı Keskin söz aldı: “Değerli dostlar, Cumhuriyetin aydın insanları hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Böylesi anlamlı bir günde sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Tam 103 yıl önce arkamızda gördüğünüz bu binadan 16 Mayıs 1919, Mustafa Kemal bağımsızlığın ilk adımını bu evden attı. Özgürlüğe ve devrimin ateşini Şişli’den Samsun’a oradan da yurdun dört bir yanına yaktı. Karanlığı aydınlatan bu ateş hiçbir zaman sönmeyecek. Bağımsızlığa, bu toprağa aşkımız, Cumhuriyet değerlerine bağlılığımız sonsuza dek sürecek. Hepimiz Kuvay-i Milliye ruhu taşıyoruz. Daha nice 19 Mayıslar görün”dedi. 

Şişli Belediyesi Yardımcısı Ömer Lütfü Özenç ise Seymen heykeli takdiminden sonra yaptığı konuşmasın da “103 yıl önce Şişli’den Bandırma vapuru ile Anadolu’ya geçen Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını, Ankara’da bağrına basan Seymenleri aramızda görmekten gurur duyduk. Türk’ün Başbuğu Atatürk ile silah arkadaşlarını buradan uğurlayanlar ve Ankara’da kucaklayanların Şişli’de buluşması çok anlamlı oldu” dedi.

Konuşmalar ardından sanatçı Ali Altay sahne aldı. Bestesi 16 Mayıs marşını ve Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdiği konser sonrası etkinlik sona erdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2022, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER