banner198

Fatsa'da yol çalışması esnasında keşfedildi, alandan tarih fışkırıyor

Ordu'nun Fatsa İlçesi Kurtuluş mahallesinde Fatsa Belediyesi'nin yol çalışmaları esnasında tesadüfen lahit keşfedilmesinin ardından bölge kazı alanı ilan edildi.

Fatsa'da yol çalışması esnasında keşfedildi, alandan tarih fışkırıyor
banner145

Ordu'nun Fatsa İlçesi Kurtuluş mahallesinde Fatsa Belediyesi'nin yol çalışmaları esnasında tesadüfen lahit keşfedilmesinin ardından bölge kazı alanı ilan edildi. İl Kültür Turizm Müdürlüğü ekipleri alanda kaçı çalışması başlattı. Yaklaşık bir hafta içerisinde alanda 3 lahit açıldı. Lahitlerin içerisinden bilezik, yüzük, gözyaşı şişeleri, boncuklar ve kemikler çıktı.

Alandaki çalışmalarla ilgili bilgiler veren Ordu İl kültür Turizm Müdürü Uğur Toparlak Antik Kent bulmayı hedeflediklerini kaydetti. Toparlak, 7 dönümlük alanda kazı çalışmalarının genişletilerek devam edeceğini söyledi.

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesi de kazı alanına özel ilgi gösteriyor. Alana ekipman ve işçi desteği veriliyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ve Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da gün aşırı kazı alanını ziyaret ederek yetkililerden bilgi alıyor.

Uzmanlar alanda önümüzdeki günlerde daha çok tarihi eseri gün yüzüne çıkarmayı amaçlıyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2021, 01:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER