banner198

Hidrolik Piston Nedir?

Hidrolik piston sıvı basıncının piston yardımı ile hareket enerjisine dönüşümünü sağlar.

Hidrolik Piston Nedir?
banner145

Hidrolik Piston Nedir?

Hidrolik piston sıvı basıncının piston yardımı ile hareket enerjisine dönüşümünü sağlar. Bu mekanizma basınç yardımı ile mekanik enerji üretir. Hareket şekli doğrusal olabileceği gibi açısal şekilde de olabilir. Hidrolik pistonlar kullanım alanlarına göre özel yapılabilir. Bunun yanında farklı çap ve şekilde de imal edilir.

Hidrolik pistonlarda; gövde ile piston olmak üzere iki ana bölüm vardır. Bu yapı basit olarak şırınga gibi düşünülebilir. Bununla birlikte sızdırmazlık elemanları ile bağlantı elemanları da bulunur. Oldukça yüksek basınçlarda kullanılan bir üründür. Bu nedenle gömlek et kalınlığı kullanılacağı basınca göre ayarlanır.

Hidrolik Piston Parçaları Nelerdir?

  • Kovan; bu parça genellikle st 52-3 kalite malzemeden üretilir. Kovanın iç kısmı honlanır.
  • Rot; bu parçanın malzemesi st 52 ‘dir. Paslanmaz olanları ıslah çeliklerinden imal edilir. Çalışırken dış ortam ile temas etmesinden dolayı korozyona dayanıklı olarak üretilir.
  • Ön kapak; bu parça sfero döküm, pik ya da alaşımsız imalat çelikten üretilebilir. Kovan bağlantısı vidalı ya da cıvatalı olabilir. Hem sızdırmazlık görevi yapar hem de yataklama görevi bulunur.
  • Piston; alaşımsız çelik, sfero döküm ya da pik malzemeden üretilir. İç kaçak oluşumunu engelleyen sızdırmazlık parçası burada yer alır. Bunun yanında yataklama görevini de üstlenir.
  • Arka kapak; bu parça çoğunlukla St 52-3 kalitede imal edilir. Bunun dışında karbon oranı düşük olan alaşımsız çelikler ile de üretilebilir. Kovanların arka kısımlarının kapanmasını sağlar. Bağlantı elemanı da burada bulunur.
  • Rot Başı ve Kovan başı; bu parça St 52-3 kalite malzemeden imal edilir. Hazır olarak üretilebilir. Bunun yanında farklı bağlantı şekilleri ile de üretilir.

Hidrolik Piston Fiyatları

Hidrolik piston fiyatları makinenin çalışacağı alana ve kalitesine göre değişiklik gösterir. Farklı boyutlarda üretilmesi nedeni ile fiyat değişiklikleri yaşanabilir. Bunun yanında sıfır olanları pahalı olabileceği için genellikle ikinci el olanları da tercih edilebilir. İkinci el satın alınacaksa kaliteli ve temiz hidrolik piston seçimine dikkat edilmesi gerekir. Bu durum performansı açısından da son derece önemlidir. Ayrıca sürekli arızalanma gibi problemler yaşamazsınız. https://www.sanayiden.com/hidrolik-piston-piston-sanayi-sanayi-urunleri sitesinden hidrolik piston hizmeti alabilirsiniz.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2021, 01:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER