banner198

Mamak’a İddialı İsim Dr. Özaslan

Ankara, Mamak Belediye Başkan aday adaylığına başvuran isimlerden biri de Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan oldu.

Mamak’a İddialı İsim Dr. Özaslan
banner145

Mamak’a İddialı İsim Dr. Özaslan

31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala, Büyükşehirler belediye başkan adayları belli olmaya başladı. Ankara, Mamak Belediye Başkan aday adaylığına başvuran isimlerden biri de Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan oldu. Özaslan, çok sayıda Çankırılının ikamet ettiği Mamak ilçesinde, belediye başkanlığı aday adayları arasında Dr. Metin Özaslan kişiliğiyle geniş bir yelpazeden alacağı oylar sebebiyle şimdiden öne çıkan isimler arasında yer alıyor.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Mamak Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adaylığı başvurusunda bulunan Dr. Metin Özaslan, hizmette ve yeniliklerde örnek bir belediye için yola çıktıklarını ifade ettiği konuşmasında; “Doğduğum, büyüdüğüm Mamak’ın Atatürk’ün, Cumhuriyetin ilçesi olduğunu tekrar hatırlatacak, şehrin yaşam kalitesinin olabilecek en üst seviyede tutulması, hizmetlerin her bir vatandaşımıza eşit olarak fayda sağlaması için çalışacağız.31 Mart 2024 yerel seçimlerinde inşallah bize yaraşır şekilde yarışıp, doğduğum, büyüdüğüm Mamak’ı hizmet anlamında başarılı belediyeler arasına katarak, ortak akıl çerçevesinde hiçbir ayrım gözetmeksizin kentsel yaşam kalitesinin olabilecek en üst seviyede tutulması, hizmetlerin her bir vatandaşımıza eşit olarak fayda sağlaması için çalışacağız. Mamak bizimle birlikte hizmette ve yeniliklerde örnek bir belediye olacak. Adaylık başvurumuz hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Dr. Metin Özaslan, daha sonra ellerinde; “Metin ol Mamak, Özaslan geliyor”, “Mamak’ın öz evladı”, “Mamak’ın umudu Dr. Metin Özaslan”, “64 Mahalle seninle” gibi yazılı dövizler ile bina dışında kendisini bekleyen ve sevgi gösterisinde bulunan yüzlerce kişiden oluşan coşkulu kalabalığa bir platformun üzerinden seslendi ve adeta miting havasında gerçekleşen konuşmasında destekleri için teşekkür etti.

Dr. Metin Özaslan Kimdir?

1967 yılında Ankara’da (Kayaş) doğdu. İlköğretimini Kayaş Atlıoğlu İlkokulu’nda, Ortaöğretimini TED Ankara Koleji ve Kayaş Ortaokulu’nda, Lise eğitimini ise Kurtuluş Lisesi’nde tamamladı. 1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesi (DTCF) Halkbilimi Bölümünde “Kentleşme, Kentlileşme ve Kent Kültürü” alanında Yüksek Lisans (Master), İngiltere Nottingham Üniversitesi Kent Planlama  Bölümünde “ Kentsel ve Bölgesel Gelişme- Yeni Sanayi Odakları” alanında hazırladığı tezle Doktora (PhD) kariyerini tamamladı. Ayrıca, bir müddet devam ettiği ODTÜ-Kamu Yönetimi Bölümü yüksek lisans programı yanında bir diğer doktora çalışmasını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi(SBF) Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi (Kent ve Çevre) Bölümünde sürdürmüş ve tez aşamasında ayrılmıştır. Japonya, İngiltere, Almanya, Singapur, Pakistan ve Fas gibi ülkelerde düzenlenen çeşitli mesleki ve akademik eğitim programlarına katılmıştır.

Özaslan 2009 yılından bu yana “Ankara Kulübü Derneği” Genel Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Cumhuriyet Döneminin ilk sivil temsilcisi olan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1925 yılında kurulan Ankara Kulübü Derneği, aynı zamanda ülkemizin sayılı kamu yararına çalışan derneklerinden biridir. Özaslan, akademik çalışmalarını ve sivil toplum etkinliklerini önemli ölçüde “Başkent Ankara” üzerine yoğunlaştırmıştır. 2002 yılında Ankara Kulübü Derneği Yönetim Kurulu’na giren Özaslan, 2002–2006 yılları arasında Seymenlerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. 2006–2009 yılları arasında İkinci Başkan olan Özaslan, Mayıs 2009’dan bu yana ise “Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanlığı” görevini sürdürmektedir.

Yarenlik, Seymenlik, Sıra Gezmesi, Ferfene, Sinsin gibi Somut Olmayan Kültürel Miraslılarımızın yaşatılması adına pek çalışma ve projeler gerçekleştiren Özaslan’ın Çankırı kültürü üzerine araştırmaları ve ilişkileri üst düzeyde devam etmektedir.

Ankara Kulübü yanında, ODTÜ Mezunlar Derneği,Türk Halk bilimi Topluluğu (THBT) Mezunları Gurubu, Türk Eğitim Derneği, Sosyoloji Derneği ve İç Anadolu Kalkınma Birliği gibi sivil toplum kuruluşlarında da yönetici ve/ya üye olarak çeşitli görevlerde bulunan Özaslan, İngilizce ve temel düzeyde Fransızca bilmektedir. Küçük yaşlardan itibaren bağlama çalan Özaslan’ın, “Seymen ve Bacıeren Giysi ve Takıları, Osmanlı Etnografik Objeleri”, “Ankara Fotoğrafları, Fotokartları, Kitapları” ile Ankaralı ressamların yağlı boya tablolarından oluşan “Ankara Resimleri” koleksiyonları yanında sosyal bilimlerin tüm alanlarındaki klasik eserlerden oluşan “Kitap” koleksiyonu bulunmaktadır. Özaslan, evli olup, Yaren ve Nehir adlı iki kız çocuğu babasıdır.

Çankırı Postası

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mamaklı
Mamaklı - 5 ay Önce

Mamak için ideal bir isim inşAllah adaylığı kesinleşir. Yolu açık olsun.

SIRADAKİ HABER