Sadet Partisi İl Başkanı Ömer Uzun bugün yaptığı yazılı açıklamayla Referanduma neden Evet dediklerini maddeler halinde sıraladı.
Anayasayı Millet Yapmalı
Saadet Partisi olarak milletin kendi anayasasını yapana kadar, 12 Eylül’de ki Referanduma bu seferlik Evet diyeceklerini söyleyen Uzun, referandumun hemen ardından milletin arzu ettiği daha geniş kapsamlı bir anayasasının yapılması için kolların sıvanması gerektiğini söyledi. Milletin yeni bir anayasa yapmasına bir başlangıç olarak gördüğümüz bu referanduma hayır demenin rasyonel bir tarafının olmadığını ifade eden Uzun, Referandum süreçlerinde anayasa değişikliği konusunda görüşleri en net dile getiren partinin Saadet Partisi olduğunu belirtti.
SAADET PARTİSİ OLARAK NİÇİN EVET DİYORUZ
-Biz cuntacılardan değil, halktan yana tarafımız belli olsun istiyoruz.
-Biz milletimizi özgürlüğe davet ediyoruz. Biz milletimizi kardeşliğe davet ediyoruz.
-Biz herkesi demokrasiye davet ediyoruz. Bunun için evet diyoruz.
-Bu evet demokrasiye bir yol olsun istiyoruz.
-Anayasanın tümüyle değiştirilmesi için bir başlangıç olsun diye evet diyoruz.
-Biz MHP, CHP ve BDP yönetimine rağmen, bunların tabanının sesi olarak da evet diyoruz.
-Statükonun ördüğü surda bir delik açılır diye evet diyoruz.
-Kardeşi kardeşe kırdıran senaryolar bir daha yazılmasın diye evet diyoruz.
-Ülkenin çocuklarını denge gözeterek bir sağdan bir soldan asan hukuk anlayışına karşı, hakkı gözeten hukuku savunduğumuz için evet diyoruz.
-Bitlisli Metin Yükseller öldürülmesin diye Diyarbakırlı Bahtiyarlar sürgün yaşamasın diye Yozgatlı Cengizlerin tırnakları sökülmesin diye evet diyoruz.
-Bağrına taş basan analar olamasın, zindandan analara, Mehmetlere mektuplar yazılmasın istiyoruz.Özgürce düşünmesi gereken beyinler, mapushane süngerlerinde çürümesin diye evet diyoruz. Sırça köşklerinde oturup halkına hor bakanların saltanatı yıkılsın istiyoruz. Adamına göre adalet dağıtanların kurduğu bu düzen değişir diye evet diyoruz.
-Yargı CHP işgalinden kurtulsun diye evet diyoruz.
-411 Milletvekilini YOK HÜKMÜNDE kabul eden yassıada mahkemesi anlayışını ret ettiğimiz için evet diyoruz.
-YAŞ ta bir daha haksız yere hiçbir asker atılamasın diye evet diyoruz.
-HSYK’ nın görevden aldığı savcıların iadei itibarları için evet diyoruz.
-Evet diyoruz çünkü biz bu toprakların kiracısı olan bir halk değil, mülkün sahibi bir halk için çalışıyoruz. Bugün kendisine kısmi bir anayasa değişikliği fırsatı verilen halkımızın bu fırsatı kaçırmaması ve gelecekte anayasayı tümüyle değiştirmesi için hazır olduğunu göstermesi için evet diyoruz.
-Biz 12 Eylül de evet diyoruz. Çünkü 13 Eylül de daha gür bir şekilde hayır diyebilmek için evet diyoruz.
-Yorulmuş iktidarı onayladığımız için değil, milletin geleceği için evet diyoruz.