banner198

Yapraklı “Hazım Dağlı Tabiat parkında neler oluyor?” sorumuzun cevabı yanıt buldu.

Çankırı’nın Yapraklı ilçesinde reklam panolarına afişler asılmış, Yapraklı Hazım Dağlı Tabiat Parkı’nın logosunu yer aldığı “Bir Memleket Projesi” yazan mesaj vatandaşlarda merak uyandırmıştı.

Yapraklı “Hazım Dağlı Tabiat parkında neler oluyor?” sorumuzun cevabı yanıt buldu.
banner145

YapraklıHazım Dağlı Tabiat parkında neler oluyor?” sorumuzun cevabı yanıt buldu.

Çankırı’nın Yapraklı ilçesinde reklam panolarına afişler asılmış,  Yapraklı Hazım Dağlı Tabiat Parkı’nın logosunu yer aldığı “Bir Memleket Projesi” yazan mesaj vatandaşlarda merak uyandırmıştı.

Hazım Dağlı Tabiat Parkı’nın, Tarım ve Orman Bakanlığının Türkiye genelinde duyurmuş olduğu ihale sonucu iş insanı İsa Yaman tarafından kiralandığı öğrenildi.

 Doğal dokusu bozulmadan Türkiye’nin en büyük en kapsamlı tesislerinin kurulacağı tabiat parkında, proje çalışmalarına başlandığı bildirildi.

 Türkiye’nin en büyük en kapsamlı glamping tesisi -

Yeni yapılacak VİP ve klasik tarzda bungalov evler, karavan alanı, özel çadır evler, restoran, ATV, at safari, bisiklet, uçurtma, gölde balık tutma gibi aktiviteler yapılabilecek. Projede bölge insanının hazırlayacağı yöresel organik ürünlerin satılacağı organik market yer alacak. Doğa tutkunlarına ve şehir hayatından sıkılanların huzur bulacağı Hazım Dağlı Tabiat parkına, Türkiye’nin en büyük en kapsamlı glamping tesisi kurulmuş olacak.

Yapraklı’ya istihdam sözü yerine geliyor!

Öte yandan iş insanı İsa Yaman, Radyo Neşe ve Çankırı Postası ortak yayınında Yapraklı’ya istihdam sözü vermişti. Projenin hayata geçmesi ile birlikte glamping tesisinde en az 30 kişinin istihdam edileceği öğrenildi. Yaman’ın vermiş olduğu sözde böylece yerine gelmiş olacak.

Yaklaşık 15 milyona mal olacak projenin 2024 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Proje tamamlandığında Yapraklı Yaylası, doğa turizminde önemli uğrak yerleri arasına girerek ilçenin kalkınmasına ve ekonomisine büyük girdi sağlaması bekleniyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2022, 23:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
ÇANKIRILI
ÇANKIRILI - 2 yıl Önce

Kaç yıllığına ve neye karşılık kiraya verildi

Ahmedovic
Ahmedovic - 2 yıl Önce

Ne zaman ziyarete açılacak?

SIRADAKİ HABER