banner198

Çankırı’da 5 yavru köpek mezarlıkta ölü bulundu!

Çankırı Sarıbaba mezarlığında 5 yavru köpek ölü bulundu.

banner145

Çankırı Sarıbaba mezarlığında 5 yavru köpek ölü bulundu.

Çankırı Sarıbaba mezarlığında 15 gün önce kaybettiği babası Sürmeli Torun’un mezarı etrafında gördüğü beş yavru köpeği beslemeye başlayan Arslan Torun, bu gün saat: 14.00 sularında besleme yapmak üzere geldiği mezarlıkta yavru köpekleri ölü buldu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla köpeklerin biri yada birileri tarafından bıçakla öldürüldüğü iddiasında bulunan Torun’un paylaşımı kamuoyunda büyük yankı buldu.

Mezarlık bölgesine polis ekipleri sevk edilirken Arslan Torun ve yakınları tarafından toprağa verilen köpekler, incelenmek üzere gömüldükleri yerden çıkartıldı. Olay yeri emniyet şeridi ile kontrol altına alındı. Bölgeye olay yeri inceleme ekipleri ile Çankırı Belediyesi Veteriner Hekimi Zekeriya Öcal çağırıldı.

Veteriner hekim Zekeriya Öcal’ın hayvanlar üzerinde yaptığı inceleme sonrasında köpeklerin insan eliyle ölmediği anlaşıldı. Yavru köpeklerin vahşi bir hayvan ya da hemcinsi köpek tarafından dişlenerek yada boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

Çankırı Postasına açıklamada bulunan Zekeriya Öcal,“  Belediyemize hayvanların bıçaklanarak öldürüldüğüne dair ihbar geldi. Yaptığımız inceleme sonucunda bunun bir yaralama vakası değil bir ısırık vakası olduğu anlaşılmıştır. Diş izlerinden dolayı yırtıklarından dolayı ısırık vakası olduğu anlaşılmıştır. Bu adli bir olay değil hayvanlar arası ısırık vaksıdır.  Bu hayvanlar arası besleme yaparken yaşadıkları alanda bir birlerini korumak amaçlı illa yaramalar kavgalar boğuşmalar oluyor. Özellikle büyük köpekler yavru köpeklere karşı yemeği kıskanabiliyor.  Ya da kendi yavrusu değildir. Bulunduğumuz alan mezarlık alanı. Biz burada da yoğun çalışmalar yapıyoruz sokak hayvanlarına. Mezarlıktan toplayıp kısırlaştırma küpeleme çalışması yapıyoruz. Ama buna rağmen bu durumlar olabilir. Bu durum ısırık vakası. Bir insan tarafından yapılan yaralama vakası değil. Yaptığımız incelemeler bunu gösteriyor. Resmen diş izleri var hayvanların üzerinde. “ dedi.

Çankırılı Valizi Abdullah Ayaz’da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Vali Ayaz, “Bugün sosyal medyada yer alan Çankırı’da 5 yavru köpeğin öldürülmesiyle ilgili görüntüler üzerine ivedi inceleme başlatılmış ancak görevli veterinerce yapılan inceleme sonucunda ölümlerin yetişkin bir köpek veya başka bir hayvanın saldırısı sonucu gerçekleştiği tespit edilmiştir. “ bilgisini paylaştı.

vip

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2021, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER