banner198

Çankırı Emniyeti operasyonda ele geçirilen malzemeleri sergiledi

Çankırı Emniyet Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü tarafından uzun süredir devam eden “Son Nokta” isimli operasyon hakkında basın açıklamasında bulundu.

Çankırı Emniyeti operasyonda ele geçirilen malzemeleri sergiledi
banner145

Çankırı Emniyet Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü tarafından uzun süredir devam eden “Son Nokta” isimli operasyon hakkında basın açıklamasında bulundu. Yapılan operasyonda ele geçirilen suç unsuru silah ve kesici aletler basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Yapılan açıklamada demokratik normların bozulmasına ve devlet otoritesinin zayıflatılmasına neden olan, ekonomik, sosyal ve idari yapıyı doğrudan veya dolaylı olarak kontrol etmek için bir araya gelerek, haksız menfaat ve yüksek kazanç sağlamak amacıyla yasalara aykırı bir şekilde oluşan mafya tipi organize suç örgütü yapılarına müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

Emniyetten yapılan açıklama şöyle:

İlimiz merkez ve ilçelerinde N. Otomotiv ve Emlak isminde emlakçılık, galericilik, hayvancılık yapma görünümünde özellikle acil paraya ihtiyacı olan vatandaşları örgütlü olarak ağlarına düşürerek, yaptıkları hayvancılık, gayrimenkul, araç dolandırıcılık olaylarında az miktarda peşinat veren, geri kalan para için üzerinde hiçbir mal varlığı olmayan örgüt üyeleri adına senet düzenleyen, senetleri günü geldiğinde ödemeyen, karşılıksız senet veren, yine zor durumda kalarak nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlarımıza nakit para yerine değerinden çok yüksek meblağ karşılığında vadeli araç satan, karşılığında senet alan, ancak araçların örgüt liderinin bizzat planlı şekilde yönlendirdiği kişilere piyasa değerinin çok altında satılması ya da yine bizzat piyasa değerinin çok altında kendilerine geri peşinatla alınmasını, devamında aynı aracın kendilerine getirilmesine mecbur bırakılması, sonrasında araç karşılığı mağdurlardan ilk aldığı senetlerin ödemesi için günü gelmeden tehdit eden, senetleri ödeyemeyen mağdurları başta kendisi ve ailesini ölüm olmak üzere her türlü tehdit ve hakarette bulunarak örgütlü olarak dolandırıcılık yapan, mağdurlardan senet borçlarına senetle tekrar tekrar borçlandıran, kendilerinden aldığı senetleri ödemeleri için mağdurlara dolandırıcılık yaptıran, insanlara yüksek faizle ödünç para veren, suç işlemeyi devamlılık ve süreklilik haline getiren  örgüte karşı yapılan operasyonda R.A, F.K., S.Ş, M.A.E., E.E., O.Ç., E.Ç., C.A., F.Ş., B.B.A., E.Ç., N.S.G., A.S., A.A., Ş.K., M.G., E.Ö., Z.K., İ.İ., ve Y.A isimli 20 (Yirmi) şahıs 22.06.2020 günü yakalanarak gözaltına alınmış, şüphelilerin yapılan ev, iş, mandıra adreslerindeki aramalarda uzun ve kısa namlulu silahlar, senet, çek, makbuz, dekont, bıçak, fişek, kılıç, dedektör, muşta vb. suç unsurları ele geçirilmiştir. Suç İşlemek İçin Örgüt Kurma, Nitelikli Dolandırıcılık, Tefecilik, 6136 SKM, Resmî Belgede Sahtecilik, Tehdit, Kasten Yaralama ve Yağma suçlarından hazırlanan tahkikat evrakıyla birlikte şahıslar adli mercilere sevk edilmiş, 9 şahıs tutuklanmış, 11 şahıs adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır.

Organize suç örgütleri ile mücadelede başarının şüphesiz vatandaşlarımızın duyarlılığı ile bilgi ve görgülerinin adli mercilere bildirmeleri ile sağlanacağının bilinerek, Çankırı’mızın huzurunun devamı için vatandaşlarımızın şüpheli gördükleri konuları yasal zorunluluk ve vatandaşlık görevi olarak derhal 155 Polis İmdat hattına bildirmelerini bekliyoruz. Unutmayalım ki ihbarlar başarılarımızın ve halkımızın huzurunun devamını sağlayacaktır.

Çankırı İl Emniyet Müdürlüğümüzce’nce başta ulusal güvenliğimize yönelik fetö ve benzeri gruplara, kaçakçılık ve organize suçlara yönelik mücadeleye devam edilecek, izin verilmeyecektir.

petshop

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2020, 13:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kamil Alabaş
Kamil Alabaş - 4 yıl Önce

Çankırı emniyetine tssk ederim ayrıca çankırıda bulunan araç muayene istasyonunu da bir araştırsın orda araç muayenesine giden vatandaşlar çok şikayetçi lafı tam ankarada duyuldu çankırıda duyulmadı.i

SIRADAKİ HABER