Ankara’da, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen özel bir programın ardından gerçekleştirilen görüşmede Ercan Şeker, sosyal medyada ve kamuoyunda sıkça dile getirilen “Güntekin Onay Çankırılı mı?” sorusunu gündeme getirdi. Bu soruya samimi bir dille yanıt veren Onay, ailesinin kökeni hakkında şu ifadeleri kullandı:
Ailesinin Çankırı’yla ilgili bağlarından bahseden Onay, “Rahmetli dedem bir dönem Çankırı’da hâkimlik yapıyormuş. Soyadı Kanunu’nun çıktığı dönemde, vatandaşların soyadlarını onaylama görevini yürütüyormuş. Onay makamında olduğu için kendisine ‘Onay’ soyadı verilmiş.” dedi.
Onay, ayrıca babası Gündüz Tekin Onay’ın da 1942 yılında Çankırı’da dünyaya geldiğini belirterek, Çankırı’nın tanınmış ismi olan; şair, yazar, siyasetçi Ahmet Talat Onay ile bir akrabalık bağlarının olmadığını belirtti.
Gündüz Tekin Onay, Türk futbolunun önemli isimlerinden biri olarak biliniyor. Hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyeri boyunca Türk sporuna önemli katkılar sunan Onay, özellikle 1976–1977 sezonunda Beşiktaş’ta teknik direktörlük görevinde bulunmuştu. 31 Mayıs 1942’de Çankırı’da doğan Gündüz Tekin Onay, 4 Ocak 2008 tarihinde hayatını kaybetmişti.
Güntekin Onay’ın bu açıklamaları, kendisine dair sosyal medyada sıkça dile getirilen iddialara da net bir yanıt niteliği taşıyor. Onay, aile tarihindeki bu detaylarla birlikte, geçmiş kuşakların Çankırı ile olan bağını vurgulayarak kamuoyunda merak edilen bir konuya açıklık getirmiş oldu.