banner198

İstanbul'un çiçekleri Atkaracalar'dan gidecek!

İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş Atkaracalar ilçesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyacı olan çiçeklerin üretim üstü yapmak için kurmaylarına talimat verdi.

İstanbul'un çiçekleri Atkaracalar'dan gidecek!
banner145
Atkaracaların köklü ailelerinden Eresler sülalesinin damadı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş Atkaracalar ilçesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin meydan ve parklara dikeceği çiçeklerini üretim üstü yapmak için kurmaylarına talimat verdi.


Topbaş’tan gelen sevindirici haberi Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altuntop verdi.


Çankırı Postasına açıklamada bulunan Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altuntop, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile yaptıkları görüşmeyi aktardı.


Bir hafta önce Topbaş’ı ziyaret ettiklerini ve Tobaş'ın kendilerini 45 dakika dinlediğini ifade eden Altuntop, “Topbaş Başkanım Atkaracaların bütün problemlerini sordu. Bunun yanı sıra Atkaracalara vidanjor talebimiz oldu hemen onu verdiler. Bizim için en önemli olan bir sosyal tesise ihtiyacımız vardı. Bir toplantı yapacağımız, düğünlerimizi yapacağımız modern büyük bir salonumuz yok. Düğün salonumuzu da Topbaş başkanımız yapacağına söz verdi.” dedi.


Görüşmede Topbaş’ın kendilerine bir teklif sunduğuna değinen Altuntop, “ Başkanımız ‘Dediklerinizin hepsini yapacağım. Ama önemli olan Atkaracaların iş istihdamını sağlayacak, nüfusu tutacak işler yapalım’ önerisi oldu. Topbaş’ın çiçek yetiştirmek için Büyükşehir’in trilyonlarca lira harcadıklarını anlattığını aktaran Altuntop, yetiştirilen çiçekler için alım garantisi verildiğini söyledi. Çiçek seralarını da Büyükşehir Belediyesinin kuracağını altını çizen Altuntop,” Biz çiçekleri burada yetiştireceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesine para karşılığı satacağız. Hem ailelerimizin cebine, hem belediyemizin kasasına para girmiş olacak.” dedi.


Topbaş’ı Atkaracalar’a davet eden Altuntop’a Topbaş’ın “önce enişteniz olduğumu ispat edeyim, verdiğim sözleri yerine getireyim, ondan sonra davetinize gelirim” cevabı verdiği öğrenildi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü’nden gelecek olan uzmanlar toprak analizlerini yaparak bölgenin çiçek yetiştiriciliğine uygun olup olmadığının kararını verecek. 


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2016, 02:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf melek
yusuf melek - 9 yıl Önce

Çok iyi olur bende çankırı lı olarak destekliyor hatta mesleğim olan öğrenciliğe katkıda bulunmak isterim yalovada uzun yıllar bu işle uğraştım orada ne yetişeceğini iyi bilirim çavundur kaplıcaları için girişimde bulunmuştum 27 yıldır yapıyorum irtibata geçerseniz sevinirim şimdi azerbeycan dayım burada üretim yapıyorum tl 0553 280 5377

Mevlüt kumkale
Mevlüt kumkale - 9 yıl Önce

Süper bir proje umarım kısa zamanda olumlu sonuçlanırda, vatanımıza katkı sağlar.

ercan
ercan - 9 yıl Önce

yapılabılecek en guzel proje hele cavundur termal kaynagındakı sıcak sudanda yararlanırsa 12 ay boyunca dış mekan iç mekan ve kesme cicek yetiştirilir...ama bence bu projede yapmazlar yaparsalar ellerinden öpmek gerek.

SIRADAKİ HABER