banner198

Çankırı ormanlarında nesli tükenmekte olan vaşak görüntülendi

Çankırı’nın Bayramören ilçesinde foto kapana Dünya’da sayıları hızla tükenmekte olan Kafkas türü olduğu tahmin edilen Vaşak görüntülendi.

Çankırı ormanlarında nesli tükenmekte olan vaşak görüntülendi
banner145

ÇANKIRI POSTASI/ÖZEL: Çankırı’nın yamaç paraşütü ve cevizi ile ünlü ilçesi Bayramören’de foto kapana Dünya’da sayıları hızla tükenmekte olan Kafkas türü olduğu tahmin edilen Vaşak görüntülendi.

Çankırı’nın Karadeniz Bölgesine giren Bayramören ilçesinde, gönüllü doğa gözlemcisi Ahmet Sami Gör’ün kurduğu foto kapanlardan birisine ormanların hayaleti olarak tabir edilen vaşak takıldı.

Büyük kısmı dağ ormanlarından oluşan Bayramören ilçesinin sık ormanlarında, endemik bitki çeşitliliği ve doğal yaşam yaban hayatı popülâsyonunu artırdı.

Kafkas vaşağı * (Lynx lynx dinniki), Kafkasya, İran, Türkiye ve Avrupa Rusyası'na endemik, bayağı vaşağın alttürüdür. Kafkas vaşağının nesli İran ve Türkiye'yede tükenme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Türkiye'de Allahuekber Dağları ve Sarıkamış çevresinde görülmüştür.**

* "Caucasian Lynx (Lynx lynx dinniki)". Yerevan Zoo. 14 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2016.

** https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/135716[ölü/kırık bağlantı]

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2023, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER