banner198

ÇKÜ Mezunu İpek TUBİTAK Proje Yarışmasında 1. Oldu

Çankırı Karatekin Üniversitesi mezunu Yüksek Lisan öğrencisi Yaşar İpek, TÜBİTAK Üniversite öğrencileri proje yarışmasında birinci oldu.

ÇKÜ Mezunu İpek TUBİTAK Proje Yarışmasında 1. Oldu
banner145
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Üniversite Öğrencileri Proje Yarışmaları sonuçlandı.


Yarışmada Süreç Geliştirme Kategorisinde, Proje Danışmanlığını Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş’ın yaptığı Çankırı Karatekin Üniversitesi mezunu Yüksek Lisan öğrencisi Yaşar İpek, Atık Meyve Suyu Posalarının Değerlendirilmesi Projesi ile birinciolarak 10.000 TL’lik ödülün sahibi oldu.


Kendi kategorisinde ODTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi gibi 9 üniversiteden katılan projeler içerisinden sıyrılarak birincilik ödülünü alan Yaşar İpek’i Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ta makamında kabul etti.


Proje Danışmanı ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş’ın da eşlik ettiği kabulde Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş TÜBİTAK gibi çok önemli bir kurumdan bilimsel bir çalışmanın ürünü olarak alınan bu ödülün çok anlamlı ve prestijli olduğunu ve kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek Yaşar İpek’i tebrik etti.


Rektör Savaş, genç bir üniversite olan Çankırı Karatekin Üniversitesinin yakaladığı akademik başarılara bu ödülle bir yenisini eklediğini söyledi.


Başarılı öğrenci Yaşar İpek Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ın girişimleri ile Çankırılı İş adamı Burhan Koruk tarafından dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi.


TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca üniversite öğrencilerine yönelik her yıl düzenlenen yarışmalara bu yıl 296 proje başvurusu yaptı.


Yapılan bilimsel değerlendirmeler sonucunda 100 projenin sergilenmesine karar verildi. Hacettepe Üniversitesi Sergi Salonu’nda 2 gün sergilenen projeler arasında dereceye giren projeler jüri tarafından değerlendirmeye alındı ve 24 çalışma ödüle layık görüldü. Birincilere 10 bin, ikincilere 7 bin 500, üçüncülere ise 5 bin lira ödül verildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 03:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER