banner306
banner198

ÇAKÜ, Geleceğin Aydınlık Nesilleri İçin Işıklarını Kapattı

Çankırı Karatekin Üniversitesi, Perseid Meteor Yağmurunu en güzel şekilde gözlemleyebilmeleri için Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerini Uluyazı Kampüsü’nde ağırladı.

ÇAKÜ, Geleceğin Aydınlık Nesilleri İçin Işıklarını Kapattı
banner145

Gökyüzü gözlemi için kapılarını BİLSEM’e açan Çankırı Karatekin Üniversitesi, 12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen Perseid Meteor Yağmurunu en güzel şekilde gözlemleyebilmeleri için Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerini Uluyazı Kampüsü’nde ağırladı.

Her yıl gerçekleşen bu gökyüzü şölenini BİLSEM öğrencilerinin daha net bir şekilde gözlemlemeleri için Uluyazı Kampüsü’nün ışıkları kapatıldı. Kampüsün ışıklarının kapatılması ile meteor yağmurunu çıplak gözle rahat bir şekilde izleme fırsatı bulan öğrenciler, teleskop ve dürbünlerle ise Jüpiter, Venüs, Satürn ve Mars gezegenlerini inceledi.

Öğrencilerin, “Gök Atlası” eşliğinde şehir ışıklarından uzak bir şekilde uygulamalı olarak Samanyolu Gökadası, Büyük Ayı, Küçük Ayı vb. takımyıldızlarını gözlemleme fırsatı buldu.

Çankırı’nın ve özellikle de Uluyazı Kampüsü’nün bu tür gözlemler için Türkiye’deki en uygun yerlerden birisi olduğunu belirten merkez yetkilileri, üniversite ile birlikte yapmış oldukları bu faaliyetlerin devamının geleceğini umut ettiklerini belirtti. Üniversitenin misafirperverliğinden dolayı çok memnun kaldıklarını ve kampüsün ışıklarının kapatılmasının da ayrıca çok ince bir davranış olduğunu ifade eden BİLSEM yöneticileri, bu imkanları sunan başta Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı olmak üzere, desteğini veren tüm üniversite personeline teşekkürlerini ilettiler.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2018, 04:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304